vitara 1.6 lpg ve 2.0 hdi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umit87 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,115
Ynt: vitara 1.6 lpg ve 2.0 hdi

14 şubat sevgililer gününde bi sevgilim oldu ! Allah bana 2. oğlumu bagışladı ..ufak bebeklede gezi tozu olmuyor..gezmek tozmak off road falan bu sene bana yalan oldu bu sene off konumundayım gibi.. ;D

Etiketler

allah bagışlasın
sizce ne yapmalıyım hem gezı hem normal kullanım ıçın dizel mı alım yoksa lpglı bi 1.6 jlx mı ? sizce hangısı daha ıyı olur

allah bagışlasın >sagol teşekkür ederim..

sizin zevkinizi keyfinizi bilmeme yada tahmin etmeme imkan yok..

bazı sı bu aracı alır avcı dır daga avlanmak için gider.. ;)

bazı sı bu aracı alır yarım metre camura sokar 1 metre suya sokar ..adam bundan zevk alır.. ;)

benim gibileri de daga cıkar. dere kenarı agac altında uyumaktan kuş sesi dinlemekten piknik yapmaktan hoşlanır.v..s..gibi..

bazı sı bu aracı alır sadece eve işe gider ve gelir..

dere tepe gezecekseniz uygun lastik ve yukseltme vede genişletme işlerini yapmanız lazım bunlar olmadan dagda bayırda gezilmez..bunlar olunca cok da abartırsanız işe eve gidilmez.. ;)

sert off road yapacaksanız bu iş tek başına olmaz cemaatt şart .. ;) yada gezdiğiniz bölgeden cagırabilecegiz traktör sahiplerinin telefon numaralarını yanınızda bulundurmalısınız.. ;D telefonu nuz çekiyor ise tabii. ;)

bazı sı bu aracı alır tarlasına tokadına bakmaya biner..

bazı sı bu aracı alır köyünde arazide gezer.

bazı sı bu aracı alır sadece iş içabı kullanır örnegin veteriner gibi köylere v.s. ulaşımda..

ben size şöyle bir şey şöyliyeyi..mmm.bu aracı alınca bir kere senede 10 bin yapıyorsanız km. olarak ..bu arac size 30 bin yaptıracak..ilk seneler..meraktan yer yeri imkanınız dahilinde gezmek isteyeceksiniz..ben suya camura sokmam derseniz de inanmayın kendinize aracın sınırlarını zorlayıp hepsini yapmaya kalkacaksınız..
4x4 ayrı bir dünya otomobil gibi degil..? devletin yaptıgı yoldan gitmek zorunda degil kafanıza esen her yerden gitme durumu var o da esiyorsa... ;D olay tamam derim.. :smiley:

umit87' Alıntı:
allah bagışlasın
sizce ne yapmalıyım hem gezı hem normal kullanım ıçın dizel mı alım yoksa lpglı bi 1.6 jlx mı ? sizce hangısı daha ıyı olur
Ümit bey sorduğunuz sorunun cevabını vermek gerçekten zor ;) Tamamı ile ekonomi ve kişisel tercih ile alakalı bir durum.

off offf ne yapsam bılemıyorum çaresizlık böyle birşey olsa gerek
daga cıkıp. dere kenarı agac altında uyumaktan kuş sesi dinlemekten piknik yapmak aynı zamanda işimden evime evimden işime aynı zamanda fırsat buldukca gezmeye giderım daga bayıra öle agır off road yapmaya nıyetım yok abartmadan ufak tefek lastıktır get yukseltmesıdır amacım zevkını çıkartmak ıstıyorum ve zevk yaparkende altı dgen ufak bı çamurda kalan araç istemıyorum bu konu dahılınde sıze ıkı soru sormak istiyorum
1.suzuki 1.6 jlx lpg lada niva 1.7i lpg den az mı yakar aynımı yakar ?
2.suzuki hdi alsam atıyorum sıkıntı yaratabılır denıldıgı için soruyorum bu kılıt olayıonı nasıl problem yaratıyor köye gıtsem akşam bırakıp sabah arabamı açsam çalışmaz mı yada ne yapar benı orda mahsurmu bırakır ? ne gibi sıkınıtyla karşılaşabılırım .

Ümit bey,

-1.6 vitara daha az yakar kanısındayım..
-dizel vitara çok soguk (-20 ve üzeri ) yerler harici sıkıntı çıkartmaz.Kızdırma bujisi bunu halleder.

İsmail beye katılıyorum.
1. Vitara, Nivadan az yakmakla birilikte konforludur ;)
2. Şifreli panel tuşları arızalandığında basmama tehlikesi olur, ya panel değiştirirsiniz yada şifreyi Oğuz abinin anlattığı gibi iptal ettirirsiniz.

vermış oldugunuz cevaplar için çok teşekur ederım.Alışmışım dizel araca o yuzden bu kadar çok çaresizim :D ama vergı yukumlulugunude göz önune alırsak 1.6 jlx daha agır basmaya başladı.Bundan sonrası için arayıştayım ama yıne böle denk gelırse hdi ada acımam alırım :smiley: şimdi araç alırken tabıkı servıse göturucem motordu falan anlarım o sıkıntı dgl ama extra olarak arazı aracında özelıkle alırken şuna dıkkat et yada ılla araçta şu olsun dedıgınız bışey varmı önerınız ön görüşünüz var mı ?

>>Sayfa: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] Yukarı git<<

sayfanın alt kısmında 2008 den beri vitaranın yer yeri mıncıklandı arayıp tarayıp her türlü bilğiye ulaşabilirsiniz..

>>bakılacak 59 sayfa var.. ;)

oguz1134' Alıntı:
>>Sayfa: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] Yukarı git<<

sayfanın alt kısmında 2008 den beri vitaranın yer yeri mıncıklandı arayıp tarayıp her türlü bilğiye ulaşabilirsiniz..

>>bakılacak 59 sayfa var.. ;)
teşekkurler

sayfayı okuyorumda 1.6 motor biraz zayıf kalıyor dıyorlar ben agır off road yapmıcam bı sorun oluşucagını sanmıyorum yada bu kanıdayım dogrumu yanlız lpg ile uyumu nasıl ve çekışte fark yaratıyormu ben lpglı alfa romeo kullandım onda kalb. vardı fazla uyum saglamadı bunlarda enj. sıstemı var sıralıdada bölyle bı sıkıntı olurmu çekışte gidişte falan

Valla 1.6 motor zayıf geliyor arabaya, doğrudur. Özellikle yokuşlarda ve şehirlerarası yollarda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ama araba (bendeki 2000 model) 140 ı görüyor. Seri değil sadece.
Arazide hiç sorun yaşamazsınız, 4L de canavar gibi gidiyor. Ben lpg taktırdım, benzinle lpg arasında bir fark yok. Çekiş aynı.

msaribas' Alıntı:
Valla 1.6 motor zayıf geliyor arabaya, doğrudur. Özellikle yokuşlarda ve şehirlerarası yollarda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ama araba (bendeki 2000 model) 140 ı görüyor. Seri değil sadece.
Arazide hiç sorun yaşamazsınız, 4L de canavar gibi gidiyor. Ben lpg taktırdım, benzinle lpg arasında bir fark yok. Çekiş aynı.

lpg takmdan önce aracınız nekadar yakıyordu taktıktan sonra nekadar yakıyor ve araç 140 ı geçmıyormu yoksa sızmı basmaddınız ? saolun

Ben aldıktan hemen sonra taktırdım LPG yi, benzinde kullanmadım pek o yüzden birşey söyleyemeyeceğim. Düz yolda max. 140 gördüm. Haa, yokuş aşağı falan 150 160 çıkabilir. Ama max. 140 diyebilirim.

msaribas' Alıntı:
Ben aldıktan hemen sonra taktırdım LPG yi, benzinde kullanmadım pek o yüzden birşey söyleyemeyeceğim. Düz yolda max. 140 gördüm. Haa, yokuş aşağı falan 150 160 çıkabilir. Ama max. 140 diyebilirim.
pekı şuan lpg tuketımı ne kadar ş.içi ve dışı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR