Vitara'ya Off Road Modifiyesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oktay_1975 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,920
Ynt: Vitara'ya Off Road Modifiyesi Hakkında

Vitara konusunda siz benden daha tecrübelisiniz, ama lastik mevzusu tesadüf stoklarda kalmamış demekki. İşletim maliyetindede haklısınız güçlü ve yeni teknoloji motorlar hep daha masraflıdır arıza durumunda . İşte bu başlıkda bunları konuşma nedenlerimizde başlığı açan arkadaşın yaşayarak öğrenip para kaybetmesi yerine zaten yaşamışlardan öğrenmesi. Ayna maruti oranlarında bu denli fark varmı araştırıcam, ben modifiyteli 1.6 kullandım düz vites, 30 lastiklerle, standar 2.0 v6 otomatik kullandım. V6 yıda modifiye etmek için araştırmıştım baya bir o yüzden biliyorum birçok şeyini. Az yakan az kaçan, işletimi daha ucuz istiyorsanız zaten kesinlikle 1.6, hatta mümkünse düz vites 1.6.

Etiketler

cenkcc' Alıntı:
2 arkadaşım v6 yı 1 hafta öncesi modifiye etti mt lastik yok ıkısıde cooper st taktı federal yok stt yok şu an V6 için 30 9.5 15 lasik için 1,6 ya taktığınızda 5 vitesi unutun 2. vites ile çıktığınız rampaları 1, vitesle çıkarsınız V6 da 225 70 16 Bfg lastik taktım 2,0 motor bayıldı ayna mahruti değişimi istedi 1,6 da ise 30 9,5 15 kullanan arkadaşım 5.72 ayna mahruti ile V6 yı kalkışlarda ve kısa masafede eksozdumanı içinde bırakıyordu ayrıca 2.0 v6 1.6 ya göre daha ağır bir araç arazide dezavantaj diyeceksinizki v6 2.0 motor o farkı kapatır işte durum öyle değil V6 3000 devirden sonra gücünü ortaya çıkarıyor ama arazide 3000 devir altı lazım bize..kit ynı para kabul fakat sadece 1 -2 örnek vereyim V6 ön disk takım serviste 900 tl ve yok triger zinciri orijinal olanı serviste değişim 3000 tl özel serviste 2000 tl vs vs...
İkisinide kullanmış birisi olarak V6 nın işletimi ve modifiyesi 1,6 ya göre hem zor hem pahalı..
Hala bir V6 kullanıcısı olarak disklere ihtiyacım olmadı, triger zinciri tayvan malı Aksarayda 450 tl Oğuz abide aynı malı uzun süredir kullanıyor.Lastik konusu 205/80/16 federallerle çözülmüş durumda..Ayna mahruti orjinali 39/8 yani 4.87 oranlı onları da 1.6 ların orjinal 41/8 5.12 lerle değiştim.Belki de ilk değişenlerdenim Şu an gerek kalkışlarda gerekse de arazide egzos dumanına maruz kalmıyorum...Yakıt şu an için lpg de şehir içi 0.30 -0.33 arası değişkenlik gösteriyor. (Lpg 1 lt 2.20 ) Gerek şase gerek sede kupa yükseltmeyi difransiyel kollarına kadar kendim yaptım. 3.5 inç şase 1.5 inç te kupa yükseltme mevcut. Arka difransiyele de Eksper oto Serkandan LSD alıp taktım. Altı oturmadığı sürece takılmıyor.Lopeze defalarca girip problemsiz çıkan ender Suzukilerden ... :smiley:

ilanlara bakarken şöyle bir araç gözüme çarptı

sanki forumu incelerken bu aracın yapım aşamasının fotoları vardı , enazından ön tampondaki yuvarla sisler sanki tanıdık geldi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-hazir-off-road-araci-35585687/detay

oktay_1975' Alıntı:
ilanlara bakarken şöyle bir araç gözüme çarptı

sanki forumu incelerken bu aracın yapım aşamasının fotoları vardı , enazından ön tampondaki yuvarla sisler sanki tanıdık geldi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-hazir-off-road-araci-35585687/detay
Çağların aracı.. Diri ve offroad için tüm ekipman mevcuttur...

19 500 son pazarlık araç başında diyor

problem yok diyor , lastikler büyük olduğundan biraz performans kayıbı var diyor .

görüştüğüm kişi , aslında aradığım araç , böyle bişey

oktay_1975' Alıntı:
19 500 son pazarlık araç başında diyor

problem yok diyor , lastikler büyük olduğundan biraz performans kayıbı var diyor .

görüştüğüm kişi , aslında aradığım araç , böyle bişey
Her şeyi söylemiş, performans kaybını da ayna mahruti değişimi ile rahat halledersin...

kürşat bey dediğiniz olay sanırım böyle bişey ...
birde sizden yorum almak isterim , sanırım benim aradığım özellikler var bunda . olmayanlarıda biraz masraf eder yaparız

saygılar ...

oktay_1975' Alıntı:
kürşat bey dediğiniz olay sanırım böyle bişey ...
birde sizden yorum almak isterim , sanırım benim aradığım özellikler var bunda . olmayanlarıda biraz masraf eder yaparız

saygılar ...

evet demek istediğim buydu, bunun gibi bir araç yapmak için 30 harcayacağınıza diri fazla yıpranmamış bir aracı 20 ye alıp üstüne 5 harcarsınız eksiklerini yapar görüntüsünü bakımını halledersiniz 10 numara araç olur.

Sadece bu tip araçları almadan önce kesin iyi bir servise gösterin, yürür aksam, motor, şanzıman, yükseltme kiti vinç , varsa difransiyel kilidi gibi şeylerin çalıştığına ve sağlıklı olduğuna emin olun.

peki şimdi dediğiniz gibi aracı gösterdikten sonra alınırmı bu araç

birde araç anadolu yakasında , o cıvarda hangi ustalar anlar bu araçtan

emeyi karşılığında yardımcı olurlarmı , varsa tanıdık usta ...

oktay_1975' Alıntı:
peki şimdi dediğiniz gibi aracı gösterdikten sonra alınırmı bu araç

birde araç anadolu yakasında , o cıvarda hangi ustalar anlar bu araçtan

emeyi karşılığında yardımcı olurlarmı , varsa tanıdık usta ...

Bostancı oto sanayide ÖZYEN oto var Cemafer usta. J blokda suzuki servisi. Ona Kürşad'ın selamı var gezenbilirden derseniz arabaya bakar nesi var nesi yoksa söyler.

Tempus' Alıntı:
Bostancı oto sanayide ÖZYEN oto var Cemafer usta. J blokda suzuki servisi. Ona Kürşad'ın selamı var gezenbilirden derseniz arabaya bakar nesi var nesi yoksa söyler.

teşekür etmekten başka söylenecek bişey kalmadı , TEŞEKÜRLER

ayrıca yorum yapan ve yapmayan tüm arkadaşlara teşekürler .

kısa zamanda edindiğim bilgileri burdan paylaşırım araç hakkında ...

merhaba araç konusunda şimdi bilgim oldu forma daha yeni baka bildim kürşat abi ve erkut abi benim hakkımda size bilgi vermiş konu hakkında bilgi almak için 532 320 85 35 telefonum bana ulaşa bilirsiniz ;)

cemafer' Alıntı:
kürşat abi teşekkürler ;) ;)

Arkadaşın aradığı özelliklerde önerebileceğiniz başka araçlarda varsa gösterin Cemafer. Modifiye mevzularınıda anlatın. Senin suzukiyide göster nasıl modifiye olur neler takılır onlarada yakından baksın. Sen suzukileri daha iyi bilirsin benden zaten anlat artılarını eksilerini modellere göre.

Görüşmek üzere

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.