zj şanzuman arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtyarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,982
Ynt: zj şanzuman arızası

Size tavsiye edebileceğim hatta şiddetle önerebileceğim tek bir şey var o da "Kesinlikle işten anlamayan, sağlam referansı olmayan Ustaya götürmeyin aracı" Bizim bir arkadaşımızın 5.9 ' un şanzımanı arıza yaptı geri vitesi gitti, sözde usta olan adam şanzımanı topladı fakat 1 gün sonra şanzıman tamamen dağıldı.Tekrar toplandı yine sorun çıktı, tekrar toplandı.Çok şükür şu an sorunsuz kullanıyor.Ancak işi bilmeyen adamlar yüzünden astarı yüzünü geçti masraf 1 iken 3 oldu.Demem o ki masrafından kaçınmayın, yaptırırken işinin ehli bir adama tam olarak yaptırın, sonra hem masrafı hemde stresi sizi üzer.

Muhtemelen zaten bu yüzden benim aracın şanzımanına kimse el atmadı şimdiye kadar. 60binden 250bine 190bin km olmuş, kimse çıkıp dememiş ben bu işi yapar hallederim... Ellemeyelim elimizde patlamasın, zaten ciddi bir sorunu yok hafif bir vuruntu yapıyor, takma kafana modundalar :smiley:

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Muhtemelen zaten bu yüzden benim aracın şanzımanına kimse el atmadı şimdiye kadar. 60binden 250bine 190bin km olmuş, kimse çıkıp dememiş ben bu işi yapar hallederim... Ellemeyelim elimizde patlamasın, zaten ciddi bir sorunu yok hafif bir vuruntu yapıyor, takma kafana modundalar :smiley:

bant ayarını bu araçları tanımayan birine söylerseniz en iyi ihtimalle 'hö?' diyecektir. bilen biri olsada kafasına göre yaptırmayın. eve geçtiğimde paylaşırım belli bir tur gevşetilip belli bir tork değeriyle sıkılması gerekiyor.

İstanbulda Muharrem usta var Otomatik şanzıman yapıyor.Daha sonra bu ustanın yardımlarıyla Trabzonda toplandı şanzıman kendisi parça yollayarak telefondan teknik destek verdi.Burdakilerin anlamadığı arızayı adam telefondan sesi dinleyerek anladı.İstanbula gittiğimde de kendisini ziyaret edip yerini ve nasıl şanzıman topladıklarını gördüm.Kesinlikle şanzıman sıkıntısı yaşarsam yapacağım şey söküp İstanbula Muharrem ustaya yollamak olur.

Elbette Ankarada da iyi ustalar vardır.İyi araştırmanızı tavsiye ederim.

bence o arabnın şanzımanında birşey yoktur,biraz fazla büyüttünüz gibi geliyor, eğer şanzıman bile olsa ankarada çok kaliteli otomatik şanzımancılar var şaşmazda federal motor topal arif var ona arabayı gösterirseniz size ne olduğunu söyler...

bence o arabnın şanzımanında birşey yoktur,biraz fazla büyüttünüz gibi geliyor, eğer şanzıman bile olsa ankarada çok kaliteli otomatik şanzımancılar var şaşmazda federal motor topal arif var ona arabayı gösterirseniz size ne olduğunu söyler...

Haklı olabilirsiniz çünkü geçen ankarada kar yağdığında geri vitese atarken aracın şaftını karlı zemine sürttürdüm (en azından öyle tahmin ediyorum), şaft dönüşü dolayısı ile yavaşladı, geri vitese atarken yavaş bir hareket hissi veren biir sürtünme sesi ve ardından herzamanki bilikdik vuruntu sesi geldi, sanki şaftta boşluk var gibi. Tabi bunlar olurken aracın altına bakıyor olmadığımdam emin olamadım.

olasiliksiz' Alıntı:
Haklı olabilirsiniz çünkü geçen ankarada kar yağdığında geri vitese atarken aracın şaftını karlı zemine sürttürdüm (en azından öyle tahmin ediyorum), şaft dönüşü dolayısı ile yavaşladı, geri vitese atarken yavaş bir hareket hissi veren biir sürtünme sesi ve ardından herzamanki bilikdik vuruntu sesi geldi, sanki şaftta boşluk var gibi. Tabi bunlar olurken aracın altına bakıyor olmadığımdam emin olamadım.

büyütülcek birşey değil ki.. lakin şaftla çok alakalı değil. service manualda bant ayarı ile ilgili olduğu yazıyor bende de vardı akgün ustada ayarı yaptırdım şimdi kalmadı öyle birşey.

büyütülcek birşey değil ki.. lakin şaftla çok alakalı değil. service manualda bant ayarı ile ilgili olduğu yazıyor bende de vardı akgün ustada ayarı yaptırdım şimdi kalmadı öyle birşey.

Muhtemelen değildir. 190bin km'dir sorun çıkarmadığına göre, bir 190bin km daha gider böyle. Biraz keyfe keder tabi. Bu tür problemlerin birden fazla sebebi de olabiliyor. Mesela şanzımandaki bant ayarı ile ilgili olabildiği gibi şaftta boşluk olduğu için de olabilir. Böyle durumlarda işten anlamayan birine denk geldiniz mi o basit bant ayarı ya da şaft boşluğu komple şanzıman revizyonuna dönüşüveriyor. Aç kapa sonuç aynı, pardon şanzımandan değilmiş ama revizyon ücretini rica edelim diyorlar. Geçenlerde gezenbilire yazan bi suziki vitara sahibinin başına geldi, belki forumlarda okumuşsunuzdur. Tabi bu iyi halleri, var olmayan sorunu yaratanlar, şanzımanı komple dağıtanlar da olabilir.

olasiliksiz' Alıntı:
Muhtemelen değildir. 190bin km'dir sorun çıkarmadığına göre, bir 190bin km daha gider böyle. Biraz keyfe keder tabi. Bu tür problemlerin birden fazla sebebi de olabiliyor. Mesela şanzımandaki bant ayarı ile ilgili olabildiği gibi şaftta boşluk olduğu için de olabilir. Böyle durumlarda işten anlamayan birine denk geldiniz mi o basit bant ayarı ya da şaft boşluğu komple şanzıman revizyonuna dönüşüveriyor. Aç kapa sonuç aynı, pardon şanzımandan değilmiş ama revizyon ücretini rica edelim diyorlar. Geçenlerde gezenbilire yazan bi suziki vitara sahibinin başına geldi, belki forumlarda okumuşsunuzdur. Tabi bu iyi halleri, var olmayan sorunu yaratanlar, şanzımanı komple dağıtanlar da olabilir.

yok okumadım link verirmisiniz?

Bugün tekrar kontrol ettim de.. şanzımandan olma ihtimali daha yüksek geldi. Şaftta boşluk olsa (ki çok az da olsa var gibi görünüyor), vitesi ileri atınca da bi vuruntu duyuluyor olması lazımdı halbuki sadece geriye atınca oluyor. Muhtemelen dediğiniz gibi bant ayarı. Varsa Akgün ustanın telefonunu alabilir miyim? Toyota araçlarada da bakar mı kendisi götürsem? XJ'lerde şanzıman japon olduğuna göre çok yabancılık çekmez herhalde ;)

benimde aracımda aynı tip sorunlar vardı orjinal parçalar ile tamir yaklaşık 1500 TL tutuyor. daha önce yaptırdığım kişinin adı Alper Tel: 0 532 405 54 92 isterseniz arayın görüşün.

benimde aracımda aynı tip sorunlar vardı orjinal parçalar ile tamir yaklaşık 1500 TL tutuyor. daha önce yaptırdığım kişinin adı Alper Tel: 0 532 405 54 92 isterseniz arayın görüşün.

Galiba şanzıman arızaları illa en az 1500 lira tutuyor, ciddi olmayanlar da dahil herhalde. :smiley: Bu da bant ayarı ile bu iş hallolmayacaksa bu güne kadar takma kafana sadece hafif bir vuruntu yapıyor diyenleri haklı çıkarır.

olasiliksiz' Alıntı:
Bugün tekrar kontrol ettim de.. şanzımandan olma ihtimali daha yüksek geldi. Şaftta boşluk olsa (ki çok az da olsa var gibi görünüyor), vitesi ileri atınca da bi vuruntu duyuluyor olması lazımdı halbuki sadece geriye atınca oluyor. Muhtemelen dediğiniz gibi bant ayarı. Varsa Akgün ustanın telefonunu alabilir miyim? Toyota araçlarada da bakar mı kendisi götürsem? XJ'lerde şanzıman japon olduğuna göre çok yabancılık çekmez herhalde ;)

Akgün Çetin:05325565676

Bu bant ayarı konusu hakkında birşeyler okudum da, şu çeşitli modeller için verilmiş farklı rakkamlar hiç hoşuma gitmedi.
Hadi bu ayarı yapacak adam işini biliyor diyelim, her marka / araç / model için doğru değerleri nereden bulacak? Bizim ülkede göz kararı oluyordur bu işler. Sonuç yazıda da bahsettiği gibi zamanından önce bozulan şanzımanlar olmasın sakın :D

http://dodgeram.org/tech/transmission/automatic/AT_band_adj.htm

band ayarı nasıl yapılıyor? çok milimetrik toleranslar ile çalışıyor o incecik malzeme.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,594
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR