zj şanzuman arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtyarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,982
Ynt: zj şanzuman arızası

benimde gözüm aydın herhalde ,ama benim sorun biraz tıhaf araç geri vitesde gidiyor 1 ,2 ve D de gitmiyor sorun ne olabilir ayrıca ilk çalıştırmamda araç devrini bulmadan sönüyor gaz veriyorum ayagımı gazdan çekince sönüyorç

Etiketler

Selamlar

Beyler bahsettiğiniz şikayetlerin çogu otomatik şanzımanın bitiş sinyali gibi duruyor, bir tamir takımı alıp ( metalik balata keçeler vs.) şanzımanı indirmek gerekir gibi görünüyor. Araç viteste giderken boşa geçmiş gibi davrandığı an drive taslarını trübini de bozabilecek bir süreci başlatmadan iyi bir ustaya götürün derim. Otomatik şanzımanda en iyi usta Otomatikçi Nuri idi Boğaz köprüsü üzerinde patlayan lastiğini değiştirirken başka bir araba çarptı Rahmetli oldu, Şu an tavsiye edebileceğim ve 80 - 90 lı yıllarda yarıştığım zamanlarda benim pontiac trans-am inde şanzımanını indirip yapan Horoz Cemaldir ayrıca amerikan 8 otomatik makinalarda tek gecerim yarışta yatak sardığımda motorda yaptırmıştım. google da araştırın horoz cemal yada horozperformance diye web sitesini inceleyin aklınıza yatar kalbinizlede onaylarsanız gidip konuşursunuz, oğlu şu an dükkanı işletiyor kendisi ordaysa dikkatli olun delidir ;D amerikan motoru hakkında ne ögrendiysem ondan öğrendim, 70 ve 90 lı yıllar arasında imal edilmiş V8 lerde fena sayılmam. İstanbuldaysanız çözülemeyen sıkıntılı sorunlarınız varsa gidip konuşun derim.

saygılar.

ilk sorunun cevabı yada çözümü yazılmamış,
yokmu bir gelişme?
yoksa sorun çözülünce geri dönüp bilgi verme gereği duyulmuyormu?

mtyarga' Alıntı:
sevgili arkadaşlar 95 model bir zj sahibiyim... aracımda bir arıza oluştu... aracım yolda giderken gaza basıyorum ama gitmiyor sadece aynı hızda gidiyor yada azıcık hızlanıyor .. yokuşlarda ise neredeyse hiç gitmiyor olduğu yerde sadece bağırıyor... şanzuman da bir arıza oluştuğunu tahmin ediyorum.... bilgisi yada fikiri olanlar görüşlerini yazarsa sevinirim... saygılar

İlk sorunun cevabı yazılmamış diyorsunuz geç gördüm ama yukarlarda yazmıştım sanki
Durum güzel görünmüyor, şanzıman inecek otomatik şanzıman tamir takımı alınacak contalar keçe metalikler balatalar değişecek drive tasları kontrol edip tekrar takılacak yukarda yapılan tarif otomatik şanzımanın bitiş tarifi,
bu arızayı başka türlü verebilirmi ? tekrar yazıyorum verebilir ama çok çok nadir olarak verebilir. yağ radyatörüne giden boruları, şanzımana giden hava borusunu şanzıman beynindeki modülü kontrol ettirin, trübin arızası olsa vitese takınca doldurma yapmaması trübin arızasını düşündürsede çok nadirdir, birde şanzımanın kullanım bakım ve yapılan km. ile orantılı bir ömrü var bunu dikkate alın ayrıca daha önce indirildiyse ustanın ustalık dereceside önemli. şanzıman indiren arkadaşlar özellikle trübin arkasındaki yağ keçesinin yerine tam ve doğru oturtulduğundan emin olsunlar en basit takılan parçadır takılması önemsenmez yağ kaçırır tekrar şanzıman iner sıkıcı bir durumdur, ve şanzımanda kafanızın dinç olması için her zaman orjinal parça kullanın yan sanayi kullanmayın,

benim sorunum kolayca çözüldü.
motor soğukken geri kacıyor veya gaza yuklensemde gıtmek istemıyordu.
ısınınca gecıyordu.
şanzıman filtresi değişip eksik yağı komple yenilenince sorunum çözüldü.
çıkan yağda partikül çapak varmı diye kontrol edildi temiz çıktı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,594
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR