zj şanzuman arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtyarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,982
Ynt: zj şanzuman arızası

Akgün bey'le konuştum. Her ne kadar toyota marka araca pek müdahale etmek istemese de (sistem değişikmiş) elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı. Müdahale etmek istememe sebebi de yukarıdaki linkteki ayar listesindeki model yılına göre bile değişen rakkamlardan yeterince anlaşılıyor zaten. Yine de bir ara aracı gösterip fikrini almayı düşünüyorum.

Etiketler

band ayarı nasıl yapılıyor? çok milimetrik toleranslar ile çalışıyor o incecik malzeme.

Anlaşılan belirli bir miktar sıkılan bir vida var. Ne kadar sıkıldığı önemli (tork ölçüsü ile sıkılıyor), sonra ölçüsü listede belirtilen bir miktar da gevşetiliyor. Hatalı bir miktar sıkılırsa ya motor belli devirlerde boşa dönüyor ya da şanzıman içinde birşeyler sıkışıp uzun zaman sonra problem çıkarıyor. En azından ben böyle anladım.

75 bin kmde bir diplomatın zj sini kullandıktan sonra aracımdan feci güçlü olduğunu gördüm çok üzülerek.. akgün ustadan vazgeçip başka ustay agötürdüğümde ise motorun hakikaten 0 gibi olduğu ve zj lerin düzgün bakımı yapıldığında motorlarını 'ÖMÜRLÜK' olduğunu söyledi. Ancak... Şanzıman ömürleri kısaymış.. güç kaybı normalmiş.. çoğu ustanın şanzıman yapmak yerine bilerek motor yaptığınıda ekledi... kendisi elçilik araçlarını yapan zamanında magna steyr ( avrupa zjlerinin yapıldığı fabrika ) de çalışmış biri... Yani malesef bant - balata - türbin revizyonu yapılacak ki il günküne yakın olsun... 2000 tl sıkıştı... hele 4 teker patinaj yapan zj yi görünce... hemen yaptıracagım hemen..

mjeliada' Alıntı:
75 bin kmde bir diplomatın zj sini kullandıktan sonra aracımdan feci güçlü olduğunu gördüm çok üzülerek.. akgün ustadan vazgeçip başka ustay agötürdüğümde ise motorun hakikaten 0 gibi olduğu ve zj lerin düzgün bakımı yapıldığında motorlarını 'ÖMÜRLÜK' olduğunu söyledi. Ancak... Şanzıman ömürleri kısaymış.. güç kaybı normalmiş.. çoğu ustanın şanzıman yapmak yerine bilerek motor yaptığınıda ekledi... kendisi elçilik araçlarını yapan zamanında magna steyr ( avrupa zjlerinin yapıldığı fabrika ) de çalışmış biri... Yani malesef bant - balata - türbin revizyonu yapılacak ki il günküne yakın olsun... 2000 tl sıkıştı... hele 4 teker patinaj yapan zj yi görünce... hemen yaptıracagım hemen..

merhaba ada hanım,anladığım kadarıyla yeni bulduğunuz usta işten iyi anlayan bir usta adını ve telefonunu verirseniz bir sıkıntımız olursa aracımızı oraya gösteririz...selamlar...

hunter06_1' Alıntı:
merhaba ada hanım,anladığım kadarıyla yeni bulduğunuz usta işten iyi anlayan bir usta adını ve telefonunu verirseniz bir sıkıntımız olursa aracımızı oraya gösteririz...selamlar...

malesef telefonunu almadım çünkü diplomat arkadaşımla gittim. ancak adı yanılmıyorsam birol du )

türbin revizyonu neden? bir sürü para tutar. onun içinde basit valfler ve türbin kanatçıkları var, ya çalışır ya çalışmaz yani. çalışmayınca overdrive a geçerken titrer yada vuruntu yapar. bazende hiç geçmez. size tavsiye bantları değişitirin sadece. birde valfler kontrol edilmeli. ustası ustaysa zaten olması gereken voltaj ve direnç değerlerini bilir.

KLL' Alıntı:
türbin revizyonu neden? bir sürü para tutar. onun içinde basit valfler ve türbin kanatçıkları var, ya çalışır ya çalışmaz yani. çalışmayınca overdrive a geçerken titrer yada vuruntu yapar. bazende hiç geçmez. size tavsiye bantları değişitirin sadece. birde valfler kontrol edilmeli. ustası ustaysa zaten olması gereken voltaj ve direnç değerlerini bilir.

800 lira para ya türbin ne olacak ki :smiley: yapılmışken tamamı yapılmasın mı? balatalar bitti deniyor.

150 euro altındaki parçalara gümrük binmez, dolayısıyla 200 dolara kadar yapacağınız alışverişler gümrüksüz olarak kapınıza kadar gelir.

Gümrüğe keyfi bir şekilde posta ücretini de dahil ediyorlar. 200 doları kesin geçer.

olasiliksiz' Alıntı:
Gümrüğe keyfi bir şekilde posta ücretini de dahil ediyorlar. 200 doları kesin geçer.

Gümrüğe posta ücreti dahil olmaz, şimdiye kadar 10 dan fazla koli getirttim Amerikadan, Gümrük mevzuatında da kargo fiyatı hariç 150 euroya kadar diye belirtiliyor.Gerçi cherokelerin türbünü pahalıymış şimdi baktımda onun için burdan halletmek daha mantıklı sizin için :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,594
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR