Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,711

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Teşekkür ederim, bahsettiğin makas " Baza Makası" ama baza makası bizim işe uygun deyil, makas bazanın açılabilmesi için yatağı geri çekebilmesi için tasarlanmış bir modeldir, bize lazım olan makas tipi ön kısım açılırken, arka kısmı olduğu yerde yükselten sistem içermeli...
Birinci foto baza makası, ikinci foto karavan makası..

Images aa


Images aaaaa
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Atilla bey Kolay gelsin takip edilmesi gereken güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum
 






Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Atiila abi ilk planına dönmek istersen diye linkteki mekanizma direk yukarı kalkıyor gibi gözüküyor.
http://turkish.alibaba.com/product-gs/2013-hot-sale-space-saving-lift-top-coffee-table-mechanism-folding-table-mechanism-extending-table-mechanism-b12-808361208.html
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Bu gün, pop-up tavan yatağının imalatına devam ettim...
Önce dün metal kesimlerini yaptırdığım, pop-up mekanızmanın montajı ile işe başladım, makası çapaklarından tesfiye edip, deliklerini delip montajını yaptım...Mekanizma eni 4 cm olarak çıktı, ben dıç alüminyum ile iç yatak çerçevesi arasında 3 cm boşluk bırakmıştım önce iç çerçeveyi biraz küçülterek yatak çerçevesini küçültüp boşluğu her tarafdan 4'er cm kalacak şeklide ayarladım..
Sonra mekanizmayı önce alüminyum çerçeveye arka uca 10 cm mesafeden montajladım, sonra alüminyum çerçeveyi ters çevirerek, ahşap çerçeveyi içine yerleştirdim, makasın diğer kenarınıda ahşap çerçeveye montajladım...
Sonra pop-up'ı düz çeyirerek mekanizmayı test ettim, amartisörleri daha önce belirlediğim yere montajladım, amartisör açılan ön kısma yaklaştığı kadar sertliği artar, pop-up tamamen bitip, üzerine güneş panelleri yerleştikden sonra tekrar test edilecek, amartisörler pop-up'ı rahat bir şekilde kaldırıp, aynı zamanda rahat bir şekilde kapatılabiliyorsa, amartisörler şu andaki montajlı yerinde kalacak, duruma göre amartisör yerleri dağşitilebilir...
Amartisörler takıldıkdan sonra, pop-up tavanı tast ettim, ilk denemede mükemmel olarak çalışıyor, pop-up açıldığı zaman makas mekanizma alüminyum dış çerçevenin makas tarafini 15 cm yukarı kaldırıyor, buda yatarken makas tarafina uzatilan ayakların dar açıdan kurtulabilmesini sağlıyor, rahat bir yatış şekli ortaya çıkıyor..Pop-up dış çerçevesini 3-5 cm yüksek tuttum, bu şeklide üst yatağın yorganı serili halde iken pop-up'ın kapatılabilmesini sağlıyor...
Benim için pop-up başarılı şekilde tamamlandı, sonra pop-up açık konumda kenar kapama brandası için gerekli ölçüleri aldım, şimdi bir brandacıda dikişini yaptırıp brandanında montajını yapacağım....Bu arada üst alüminyum çerçevenin orta kaplaması yine alüminyum plaka ile kapatılacak...En üste güneş panellerinin montajı için ayrıca profil çubuklar montajlanacak..

20131119 125104


20131119 125110


20131119 133156


20131119 154014


20131119 154118
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Atilla bey ,elinize sağlık makas reimo ' nun orjinali gibi olmuş . Kolay gelsin.
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Eline Sağlık Atilla Abi çok güzel olmuş.

Yanlız amortisör yerleri makakasa çok yakın geldi bana. Uzun zamandır Transporterler üzerinde arastırma yapıyorum. Onların tavanında kullanlan amortisörler uzun ve tavanın ön tarafına daha yakın. Üzerinde agırlık ile tavanı kaldırmakta zorlanabilir. Mutlaka sen daha iyi bilirsin ve denemişsindir sadece söylemek istedim Kolay gelsin.

Söylediğim hakkında bir kac resim ekliyorum.Daha iyi anlatması açısından

KDbz6PF.jpg


kv7dOTF.jpg


E0VGtc9.jpg





Bu swf resim VW California nın içinin 360 derece cekilmiş resimlerinden olusan bir flash görüntü.

Amortisörleri yerleşim yerleri tavanda gözüküyor

VW T5 California Beach 360' 3D Resim

http://www.vwcamperlife.nl/images/stories/VW/ezine/360/beach.html
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Amortisörleri niye geriye takdığımın açıklaması yazımda var, amortisörler neoplan otobüslerin ve 800 newton öne taktığımda kapatmak için üstüne çıkmam gerekiyor, şu anda çalısabildiği yer takdığım yer, güneş panelleri takılınca gerekirse revize edilir...
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Atilla abi biraz fantezi olacak ama bu kaldırma mekanizmasının manuel değilde otomatik (motorlu) yapılması mümkünmü ? tıpkı vw Californialardaki gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=pldxRTKtvlE
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Nevzat, pop-up zaten otomatik, amortisör vasıtası ile tıssss diye kendi kendine açılıyor, kapatırkende araç içinden tavana bağlı bir perlonu aşağı doğru çekiyorsun kapanıyor, motordan beklediğin kapatılırken ipi aşağıya çekmek için ise, ip bir servo motorun ucuna takılan makaraya sarılacak şekilde, redüktörlü bir mini servo motor takılır olur biter, servo motor ters-düz çalışacak şekilde bağlanır, aşağı-yukarı kutup değiştirici bir düğme ile aç-kapa kontrol edilir, bunlar basit işler..
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Atila kolay gelsin ilgi ile izlediğim güzel bir proje.
Başarılar dilerim.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,186
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst