cihat abicim yüksek musadenle bu konuya bende bi cvp yazmak istiyorum

bahsetmiş olduğunuz iki araçtan hem kullandım hem aldım sattım.elimden nissan navara harici hemen her model geçti.önce direk söyleyeceğim şuki bahsetmiş olduğunuz iki model arasında dağlar kadar fark olması.bu farkları size sıkılmadan sırası ile yazacağım.eğer birinin doğru karar vermesinde benimde payım olursa ne mutlu bana.zaten her zaman demişimdir.her marka kullanıyorum alıyorum satıyorum ama sadece kendim için deyil herkes için diye.
ford ranger ve mıtsubishi magnum arasındaki başlıca farklar.
*magnumun arkası taksi konforunda ve pikap sınıfında sadece ranger için demiyorum en az hoplayadır.
*arka koltuğa inip binmek magnumda oldukca kolay ama ranger de bu baya zahmetlidir.ilk binerken oldukca zorlanırsınız.
*magnumda (2006) dijital klima vardır ranger de yoktur.çok artı bi özellik bilginiz olsun.
*magnum 115 beygir (2006) ama ranger 110 beygirdir.
*rangerde turbo sorunu yaşamanız bir ihtimal dir ve sık rastlanır ama magnumda daha hiç duymadım.
*magnumun içi çok rahattır koltukları evde oturuyor hissi verir ama rangerde belinizi biraz fazla bastırın koltuğun içindeki demir helede uzun yoldaysanız belinize resmen batar.
*magnumun motoru çok çok sessizdir.ranger magnuma göre biraz gürültülüdür.
*magnumda defransiyel kilidi vardır.bu mekanik olarak kitleme yapar ama rangerde sllıp kilid diye bi sistem vardır.yani patinaj eden tarafın frenini kendiliğinden sıkarak diyer tarafı dönmeye zorlar ama magnumda mekanik kilitleme olduğu için arka tekerlerden biri dönüyosa diyeride dönmeye mecburdur

*alt takım ön düzen bariz bi şekilde magnumda daha kalitedir.
*iç mekanda kullanılan malzemeye gelince magnum bu konuda da sınıfının lideridir ama ranger vasatın altındadır.
*100 bin km ye gelmiş bi rangeri stabize yolda kullanın bide magnumu kullanın.magnumda bozuk yolda tık ses dahi yoktur ama rangerlerin hemen her kapısından yada camlarından ses gelir.
yine aynı şekilde bozuk yolda camı biraz indirin ve o şekilde hareket edin.magnumda camı sallamak istesenizde sallayamassınız ama ranger kendiliğinden sallanır.
*motor ömrü magnumun daha uzundur.
*parça fiyatları magnum biraz daha pahalıdır.ama magnum ön düzeni 100 bin km de bozarsa ranger 50 bin km de bozar.
aklıma gelenler bunlar.lütfen kimse beni mıtsubishi fanatiği sanmasın.hemen her araçtan kullanan her aracı beğenen emeğe saygı duyan biriyim.ikinci el araç alım satımı ilede uğraşıyorum.bu araçlar hakkında araştırmayı ve inceleme yapmayı seven biriyim.rangerlerin thundre modelleri gerçekten güzel ama magnumdan asla deyil.magnum gerçekten bi efsane.
sizinle iki adette resim paylaşmak istiyorum sanırım beni biraz daha iyi anlarsınız saygılar....