2006 Ranger Thunder.. 2006 L200 Magnum Ne dersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasalğüç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,886

yasalğüç

......
mrb arkadaşlar..79model cj imi sattıktan sonra,2005 model lada aldım onu da yolcu ettik ve şimdi bu iki araç arasında kararsızım kullana ve biligi sahibi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorumm yadaa alternatif araç ne olabilir..şimdiden teşşekürler

Etiketler
Ynt: 2006 Ranger Thunder.. 2006 L200 Magnum Ne dersiniz?

Sanırım eski kasa L200'leri düşünüyorsunuz. Tabi ki Mitsubishi kullanıcısı olarak L200 tavsiye edeceğimdir :smiley: ama bunun sebebi var. L200'lerin arazide Ranger'lara göre belirgin bir avantajı vardır. Motor, yürür aksam açısından çok sağlam araçlardır. Arka difransiyelde hava kompresörlü Difransyel kilidininm bulunması sınıfındaki diğer araçlardan daha avantajlı arazi özellikleri sunar.
İşçilik ve gürültü ve konfor gibi konularda binek otomobilleri aratmaz, yol tutuş ve zıplama sorunları yaşamazsınız. Ama en iyisi düşündüğünüz tüm araçları deneyerek karar vermenizdir.

bu ne zor iş yaaa..acemilik iyyiydi kapıl bi arabaya dogru yanlış al gitsin akıl başa gelince de sat...kalıcı bir araç düşünüyorumm uzn vadeli o yüzden bu kadar kararsızmm bıktım noterlerde gezmekten..magnumun kaliteli oldugunu düşünüyorum parça konusun da fark yaratırmı ranger ilee..

yasalğüç' Alıntı:
bu ne zor iş yaaa..acemilik iyyiydi kapıl bi arabaya dogru yanlış al gitsin akıl başa gelince de sat...kalıcı bir araç düşünüyorumm uzn vadeli o yüzden bu kadar kararsızmm bıktım noterlerde gezmekten..magnumun kaliteli oldugunu düşünüyorum parça konusun da fark yaratırmı ranger ilee..
Ranger kullanmadığım için parça fiyatlarını ve ömrünü bilemiyorum. Ama bakımlarını düzenli yaptığınız ve orijinal parça kullandığınız sürece Japon araçları sorun çıkartmaz. Bu durumun Ranger için de fark edeceğini sanmıyorum.

cihat abicim yüksek musadenle bu konuya bende bi cvp yazmak istiyorum :smiley:
bahsetmiş olduğunuz iki araçtan hem kullandım hem aldım sattım.elimden nissan navara harici hemen her model geçti.önce direk söyleyeceğim şuki bahsetmiş olduğunuz iki model arasında dağlar kadar fark olması.bu farkları size sıkılmadan sırası ile yazacağım.eğer birinin doğru karar vermesinde benimde payım olursa ne mutlu bana.zaten her zaman demişimdir.her marka kullanıyorum alıyorum satıyorum ama sadece kendim için deyil herkes için diye.
ford ranger ve mıtsubishi magnum arasındaki başlıca farklar.
*magnumun arkası taksi konforunda ve pikap sınıfında sadece ranger için demiyorum en az hoplayadır.
*arka koltuğa inip binmek magnumda oldukca kolay ama ranger de bu baya zahmetlidir.ilk binerken oldukca zorlanırsınız.
*magnumda (2006) dijital klima vardır ranger de yoktur.çok artı bi özellik bilginiz olsun.
*magnum 115 beygir (2006) ama ranger 110 beygirdir.
*rangerde turbo sorunu yaşamanız bir ihtimal dir ve sık rastlanır ama magnumda daha hiç duymadım.
*magnumun içi çok rahattır koltukları evde oturuyor hissi verir ama rangerde belinizi biraz fazla bastırın koltuğun içindeki demir helede uzun yoldaysanız belinize resmen batar.
*magnumun motoru çok çok sessizdir.ranger magnuma göre biraz gürültülüdür.
*magnumda defransiyel kilidi vardır.bu mekanik olarak kitleme yapar ama rangerde sllıp kilid diye bi sistem vardır.yani patinaj eden tarafın frenini kendiliğinden sıkarak diyer tarafı dönmeye zorlar ama magnumda mekanik kilitleme olduğu için arka tekerlerden biri dönüyosa diyeride dönmeye mecburdur :smiley:
*alt takım ön düzen bariz bi şekilde magnumda daha kalitedir.
*iç mekanda kullanılan malzemeye gelince magnum bu konuda da sınıfının lideridir ama ranger vasatın altındadır.
*100 bin km ye gelmiş bi rangeri stabize yolda kullanın bide magnumu kullanın.magnumda bozuk yolda tık ses dahi yoktur ama rangerlerin hemen her kapısından yada camlarından ses gelir.
yine aynı şekilde bozuk yolda camı biraz indirin ve o şekilde hareket edin.magnumda camı sallamak istesenizde sallayamassınız ama ranger kendiliğinden sallanır.
*motor ömrü magnumun daha uzundur.
*parça fiyatları magnum biraz daha pahalıdır.ama magnum ön düzeni 100 bin km de bozarsa ranger 50 bin km de bozar.
aklıma gelenler bunlar.lütfen kimse beni mıtsubishi fanatiği sanmasın.hemen her araçtan kullanan her aracı beğenen emeğe saygı duyan biriyim.ikinci el araç alım satımı ilede uğraşıyorum.bu araçlar hakkında araştırmayı ve inceleme yapmayı seven biriyim.rangerlerin thundre modelleri gerçekten güzel ama magnumdan asla deyil.magnum gerçekten bi efsane.
sizinle iki adette resim paylaşmak istiyorum sanırım beni biraz daha iyi anlarsınız saygılar....

DSCN6692.jpg

DSCN5808.jpg

bu yazıları bir an görünce gerçekten çok mutlu oldumm çok yeşekür ediyorumm...aslında mıtsubihi ve ford deneyimmim var amma minibüs tarzındaa saglımlıgına diçek yok.dogru söylüyosunuzz uzun vadeli olaçak sa saglam olmalı zaten garaj da duruçak sadece hafta sonları kululnıcam..rranger kullandım çok zevkli bir araç ..magnum kullanmadım demekki o nasıl bişeyy söylediklerinize göree..aslında aklım magnum diyo ama kalbim ranger dan yana bir arkadaşımda magnum var bu arallar onu denicem galiba magnum alıcam her ne kadar piyasadaki temiz ranger ların listesini yapsam da çok teşşükkür ediyorum çok memnun oldun tekrar..saygılarr

Bahsetmiş olduğunu model ranger 'lar mazda ile ortak yapımdır. Safkan Ford almak istiyorsanız, 2008 ve sonrasına bakın.. Bence Bir aracın önemli özelliklerinde biride safkan olmasıdır..

Yeni kasa, L200 ve Ranger karşılaştırılısa nasıl not verirsiniz?

hilüxcü osi' Alıntı:
cihat abicim yüksek musadenle bu konuya bende bi cvp yazmak istiyorum :smiley:
bahsetmiş olduğunuz iki araçtan hem kullandım hem aldım sattım.elimden nissan navara harici hemen her model geçti.önce direk söyleyeceğim şuki bahsetmiş olduğunuz iki model arasında dağlar kadar fark olması.bu farkları size sıkılmadan sırası ile yazacağım.eğer birinin doğru karar vermesinde benimde payım olursa ne mutlu bana.zaten her zaman demişimdir.her marka kullanıyorum alıyorum satıyorum ama sadece kendim için deyil herkes için diye.
ford ranger ve mıtsubishi magnum arasındaki başlıca farklar.
*magnumun arkası taksi konforunda ve pikap sınıfında sadece ranger için demiyorum en az hoplayadır.
*arka koltuğa inip binmek magnumda oldukca kolay ama ranger de bu baya zahmetlidir.ilk binerken oldukca zorlanırsınız.
*magnumda (2006) dijital klima vardır ranger de yoktur.çok artı bi özellik bilginiz olsun.
*magnum 115 beygir (2006) ama ranger 110 beygirdir.
*rangerde turbo sorunu yaşamanız bir ihtimal dir ve sık rastlanır ama magnumda daha hiç duymadım.
*magnumun içi çok rahattır koltukları evde oturuyor hissi verir ama rangerde belinizi biraz fazla bastırın koltuğun içindeki demir helede uzun yoldaysanız belinize resmen batar.
*magnumun motoru çok çok sessizdir.ranger magnuma göre biraz gürültülüdür.
*magnumda defransiyel kilidi vardır.bu mekanik olarak kitleme yapar ama rangerde sllıp kilid diye bi sistem vardır.yani patinaj eden tarafın frenini kendiliğinden sıkarak diyer tarafı dönmeye zorlar ama magnumda mekanik kilitleme olduğu için arka tekerlerden biri dönüyosa diyeride dönmeye mecburdur :smiley:
*alt takım ön düzen bariz bi şekilde magnumda daha kalitedir.
*iç mekanda kullanılan malzemeye gelince magnum bu konuda da sınıfının lideridir ama ranger vasatın altındadır.
*100 bin km ye gelmiş bi rangeri stabize yolda kullanın bide magnumu kullanın.magnumda bozuk yolda tık ses dahi yoktur ama rangerlerin hemen her kapısından yada camlarından ses gelir.
yine aynı şekilde bozuk yolda camı biraz indirin ve o şekilde hareket edin.magnumda camı sallamak istesenizde sallayamassınız ama ranger kendiliğinden sallanır.
*motor ömrü magnumun daha uzundur.
*parça fiyatları magnum biraz daha pahalıdır.ama magnum ön düzeni 100 bin km de bozarsa ranger 50 bin km de bozar.
aklıma gelenler bunlar.lütfen kimse beni mıtsubishi fanatiği sanmasın.hemen her araçtan kullanan her aracı beğenen emeğe saygı duyan biriyim.ikinci el araç alım satımı ilede uğraşıyorum.bu araçlar hakkında araştırmayı ve inceleme yapmayı seven biriyim.rangerlerin thundre modelleri gerçekten güzel ama magnumdan asla deyil.magnum gerçekten bi efsane.
sizinle iki adette resim paylaşmak istiyorum sanırım beni biraz daha iyi anlarsınız saygılar....

%100 katılıyorum ben yazmak yerine foto koyuyum siz anlarsınız zaten...
resimler 2006 l200 4x4 115hp

hpim0409.jpg

hpim0407v.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0406.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0405z.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0349j.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0242.jpg

By byunus at 2011-01-05
4x461.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0244.jpg

By byunus at 2011-01-05
35632178127485005111848.jpg

By byunus at 2011-01-05

maşallah çok güzel araç.elimde 2007 model yeni kasa 4x4 l200 olmasına rağmen bu sınıfta en çok begendiğim kasa ve model 2006 model mıtsubushi magnumlardır.bambaşka bi aseleti ve duruşu var gerçektende.dururken bile sanki bi sağlamlık hissi veriyor insana....

hilüxcü osi' Alıntı:
maşallah çok güzel araç.elimde 2007 model yeni kasa 4x4 l200 olmasına rağmen bu sınıfta en çok begendiğim kasa ve model 2006 model mıtsubushi magnumlardır.bambaşka bi aseleti ve duruşu var gerçektende.dururken bile sanki bi sağlamlık hissi veriyor insana....

Herkes öyle diyor zaten:smiley:
2006 4x4 kasası bir farklı yüksek duruşu ve heybetli görünüşü ile bir harika o fotodaki araç bizimdi (pert olmadan önce)

l200 varsa sizi bizim gruba davet ediyim

http://www.facebook.com/group.php?gid=128292410541565

yunus61' Alıntı:
Herkes öyle diyor zaten:smiley:
2006 4x4 kasası bir farklı yüksek duruşu ve heybetli görünüşü ile bir harika o fotodaki araç bizimdi (pert olmadan önce)

l200 varsa sizi bizim gruba davet ediyim öncelikle fikirleriniz için teşekkkür edrim trabzonlusunuz galiba bende trabzondayım neyse sanki magnum alacam öyle gözüküyoo tugrull sıkıntı verme bana daaaa.....almak kadar satmak kolay olsa hemen alacam daaa işteee

http://www.facebook.com/group.php?gid=128292410541565

yunus61' Alıntı:
%100 katılıyorum ben yazmak yerine foto koyuyum siz anlarsınız zaten...
resimler 2006 l200 4x4 115hp

hpim0409.jpg

hpim0407v.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0406.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0405z.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0349j.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0242.jpg

By byunus at 2011-01-05
4x461.jpg

By byunus at 2011-01-05
hpim0244.jpg

By byunus at 2011-01-05
35632178127485005111848.jpg

By byunus at 2011-01-05

topragın rengine kurban olayımm nasılsa bu rası trabzon diyoo..(plakayı görmedimmm)

Evet rangerın motoru mazda motorudur, çok da güzel bir motordur.Arkadaş safkan ford demişte, amerikan olmayan fordlarda safkan mı oluyor :smiley: safkan ford alacaksan f250 alacaksın :D

Bayram abi hiç kasma sana daha öncede demiştim rangerla magnum kıyaslanmayacak araçlar.

moonwalker_arc' Alıntı:
Evet rangerın motoru mazda motorudur, çok da güzel bir motordur.Arkadaş safkan ford demişte, amerikan olmayan fordlarda safkan mı oluyor :smiley: safkan ford alacaksan f250 alacaksın :D
Katılıyorum, safkan Ford diyebileceğimiz araçlar Amerikada üretilen F Serisi araçlardır.
08f150_60th_mjr-opt.jpg
Ford Ranger'ların teknolojisi Mazda ile ortaktır ve Tayland'da üretilmektedir. Japon markası ticari araçlarının üretimini Tayland'da yapmakta (Toyota Hilux, Mitsubishi L200 gibi). Ford Ranger'ların da aslında üzerine Ford amblemi takılmış Mazda'lar olduklarını söylemek de pek yanlış olmaz.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.