2006 Ranger Thunder.. 2006 L200 Magnum Ne dersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasalğüç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,747
Ynt: 2006 Ranger Thunder.. 2006 L200 Magnum Ne dersiniz?

arkadaşlar Allahınızı severseniz şu fotoğraf seisinin sonunda bulunan "neden l200 4x4" yazılı bölümü kaldırın. hele yeni l200 aitse komple kaldırın :smiley:

Etiketler

Tuğrul SADIKLAR' Alıntı:
arkadaşlar Allahınızı severseniz şu fotoğraf seisinin sonunda bulunan "neden l200 4x4" yazılı bölümü kaldırın. hele yeni l200 aitse komple kaldırın :smiley:

neden l200 le bir sıkıntınız mı var :smiley:

Valla bayrama magnumu önerdiğime göre bi sıkıntım yok demektir. bizim işimiz kağıt üstündeki değerler veya firmanın reklam çalışmalarıyla ilgili değil oyüzden reklam kokan hareket son resim :smiley:

doğru değilmi diğer pick up lara göre arazi performansı daha iyi değil mi adamlarda reklamını yapmışlar farkı göstermeye çalışmışlar :smiley::smiley::smiley::smiley:):smiley:

bak öncelikle bişeyi açıklığa kavuşturmak lazım, aracı kullanımın ne şekilde olacak? çünkü görüş isteyen kişi kendi kullanımına göre bir araç arıyor ve burdan görüş soruyor,eğer firmaların fabrika değerlerine bakacak olsaydı gider bayilerden bu bilgileri alırdı.
kaç yıldır araç kullanıyorsun ve ne kadarı arazide geçti bilmiyorum,ama şunu ayırt edelim bizler kayaların üzerlerinden atlamak,göllere dalmak veya dakar rallisine katılmak için bir araçtan söz etmiyoruz. bizler hem hafta sonu zevkimizi yapabileceğimiz hafif arazi şartlarında ve yolda kullanacağımız bir araçtan söz ediyoruz. iş böyle olunca aracın sağlamlığı yanında normal koşullardaki yol tutuşu ve yakıtı işin içine giriyor. bahsi geçen iki aracı yani l200 ve rangeri kullandım elbette l200 rangera tercih ederim. ama şunuda söyliyeyim navaranın yanında l200 solda sıfır kalır .

Tuğrul SADIKLAR' Alıntı:
bak öncelikle bişeyi açıklığa kavuşturmak lazım, aracı kullanımın ne şekilde olacak? çünkü görüş isteyen kişi kendi kullanımına göre bir araç arıyor ve burdan görüş soruyor,eğer firmaların fabrika değerlerine bakacak olsaydı gider bayilerden bu bilgileri alırdı.
kaç yıldır araç kullanıyorsun ve ne kadarı arazide geçti bilmiyorum,ama şunu ayırt edelim bizler kayaların üzerlerinden atlamak,göllere dalmak veya dakar rallisine katılmak için bir araçtan söz etmiyoruz. bizler hem hafta sonu zevkimizi yapabileceğimiz hafif arazi şartlarında ve yolda kullanacağımız bir araçtan söz ediyoruz. iş böyle olunca aracın sağlamlığı yanında normal koşullardaki yol tutuşu ve yakıtı işin içine giriyor. bahsi geçen iki aracı yani l200 ve rangeri kullandım elbette l200 rangera tercih ederim. ama şunuda söyliyeyim navaranın yanında l200 solda sıfır kalır .
Nerede kullanmak istediğinizi belirleme konusunda doğru bir noktaya değinmişsiniz. Ama eski kasa L200 arazi yetenekleri hafife alınacak bir araç değil, bundan emin olun. Arkada kilitli difransiyeli sınıfında standart olarak sunan başka bir marka yok. Yeni kasalardaki ATSC kilitli difransiyelin sunduğu özellikleri tam olarak karşılamıyor.
Navara ile ilgili şunu belirtmeden geçemeyeceğim, Navara'nın yakıt tüketimi eski kasa L200'den bile yüksek. Tabi burada aracın motor gücünün de oldukça yüksek olduğunu belirtmem gerek. Konfor açısından da Navara çıtanın üst seviyesini belirliyor. Ancak eski kasa L200'lerde de sessizlik, ve konfor ekipmanları, dengeli sürüş özelliği (kasanın açık olduğu zamanlarada arkaya ağırlık koymadığım halde zıplama sorunu vs. yaşamamıştım), otomatik vitesi ve dijital klima gibi özellikleri benim beklentilerimi karşılar nitelikte.
Tamam karizmatik falan filan da nedir 96-06 magnumların eksisi?
1. Düşük güç: 110 bg güç çok parlak bir rakam değil ama motoru da DID motorlara göre daha sağlam, yakıt kalitesi konusunda seçici değil
2. Yüksek Tüketim: Motor daha eski nesil olduğu için yeni kasalardan biraz daha fazla yakıyor
3. Aracı kuru zeminde 4x4 modda kullanmayın, difransiyeli bunun için uygun değil, yeni kasa L200'lerdeki orta difransiyel kuru zeminde de sürekli 4x4 kullanım imkanı sunuyor.

Tuğrul SADIKLAR' Alıntı:

tuğrul bey her zaman her istenilen tek pakette olmaz kimi araçda konfor, kiminde sağlamlık,kiminde off road kabiliyeti , kimindede görünüş vardır ama biz şuan l200 göre uyarlarsak görünüşü var(2006 kasası için) sağlamlık var,konforda var(tabi navaraya göre çok lüx sayılmaz) yakıt konusunda l200 ve d-max dan başka araba tanımam kendi görüşüm...(tartışılır tabiki) navarayı alanlar genelde uzun yol için alırlar...ford ranger &mazda b2500 mazdanın motoruna diyecek yok güçü olsun çekişi olsun 10 numara araç ama işçilik vasat... yani her aracın dezavantajı vardır bunda hemfikiriz dimi

navarada (lüx)
l200 ( arazi kabiliyeti ve sağlamlık)
ısuzu (yakıtı az)2,5 için geçerli 3,0 için değil
ford(motor konusunda kaliteli)

her araçda olmayan birşey illaki vardır...

ama l200 hem şehir hemde arazi kullanımına birebir bence eğer yakıt konusu sorun ise o zaman d-max(2,5 136hp)tavsiye ederim...

ha unutmadan söyleyeyim arazi kabiliyeti bakımından navarada l200 yanından geçemez....

lütfen navaranın üstünlüğünü düşünenler linkteki vidyoyu izlesinler.navara fiatından dolayı ve heybetinden dolayı insanlara çok üst düzey bi araçmış gibi geliyor ama kullananların tecrübelerine dayanarak , 1997 yılından beridir olan arka kasanın hoplaması hala devam ediyomuş, 1997 den beri olan arka oturak ile ön oturağın arasının dar olması hala devam ediyomuş ve 1997 den beri sınıfında hala en fazla yakan araç.evet her aracın bir diyerinden artısı eksisi illaki var ama mesala ben ford rangerin bi tek ani hızlanması magnumdan iyi diye rangeri tercih etmek sanırım biraz saçma olur.yakıt konusunda da en az yakan kesinlikle en az yakan ısuzu deyil.hemen hemen araçların hepsi bir birine çok yakın tüketimler sergiliyor.hatta ben 136 pc yeni kasa l 200 ün ısuzu dmaxlardan daha az yaktığını idda ediyorum.2008 de sıfır aldığımız ısuzu dmax ile şehir içi 550 yi geçemesken şimdi yeni kasa l 200 ile aynı şartlarda 600 ü geçiyorum.depolarıda aynı.
çok tecrübeli bi galerici amcamın dediği bi söz geliyor aklıma.yaşı 75 civarı.eskiden diyor bizim zamanımızda iyi arabayı seçmek çok kolaydı ama şimdi bakıyorum diyor yeni çıkan arabaların hepside birbirinden güzel iyiyi seçmek gerçekten çok zor diyor.yani evet aslında hepsi iyi.

http://www.youtube.com/watch?v=OHbS4ruSI24&feature=fvst

hilüxcü osi' Alıntı:
lütfen navaranın üstünlüğünü düşünenler linkteki vidyoyu izlesinler.navara fiatından dolayı ve heybetinden dolayı insanlara çok üst düzey bi araçmış gibi geliyor ama kullananların tecrübelerine dayanarak , 1997 yılından beridir olan arka kasanın hoplaması hala devam ediyomuş, 1997 den beri olan arka oturak ile ön oturağın arasının dar olması hala devam ediyomuş ve 1997 den beri sınıfında hala en fazla yakan araç.evet her aracın bir diyerinden artısı eksisi illaki var ama mesala ben ford rangerin bi tek ani hızlanması magnumdan iyi diye rangeri tercih etmek sanırım biraz saçma olur.yakıt konusunda da en az yakan kesinlikle en az yakan ısuzu deyil.hemen hemen araçların hepsi bir birine çok yakın tüketimler sergiliyor.hatta ben 136 pc yeni kasa l 200 ün ısuzu dmaxlardan daha az yaktığını idda ediyorum.2008 de sıfır aldığımız ısuzu dmax ile şehir içi 550 yi geçemesken şimdi yeni kasa l 200 ile aynı şartlarda 600 ü geçiyorum.depolarıda aynı.
çok tecrübeli bi galerici amcamın dediği bi söz geliyor aklıma.yaşı 75 civarı.eskiden diyor bizim zamanımızda iyi arabayı seçmek çok kolaydı ama şimdi bakıyorum diyor yeni çıkan arabaların hepside birbirinden güzel iyiyi seçmek gerçekten çok zor diyor.yani evet aslında hepsi iyi.

http://www.youtube.com/watch?v=OHbS4ruSI24&feature=fvst

Osman bey konfor dan konuştuk bir üsste ama yeni l200 navaradan aşa kalır bir yanı yok bence....siz ne dersiniz ?

Almanca bilmediğimden tek kelimesini anlamadım videonun ne anlatıyor bilemedim :smiley:
ama dediğim gibi tork değerleri verilmişki hala söylediğim gibi l200 ağır kalıyor, ve en önemlisi 1997 de navara görmedim bi gören varsa banada söylesin, skystarla karıştırmış olmayasınız,ve bi araç hakkında yorum yaparken ahmet demişti,mehmet görmüştüyle olmaz bu iş. ben bahsi geçen 3 aracıda kullandım, ranger l200 yeni kasa, navara manuel ve navara otomatik. ve tecrubelerime dayanarak yine söylüyorum l200 ağır kalır hele düz yola konumuzun dışında olduğu için girmeyelim :smiley:

yakıt olarakta allah l200 gazabından korusun diyorum.lütfen araçlardaki kendi tecrübelerinizi ve doğru verileri verin,şehir efsaneleri ve başkalarının deneyimlerini bırakın başkaları aktarsın..

moonwalker_arc' Alıntı:
Osman Bey bu yakıt verilerini yazarken sürekli zamn geldiğini ve petrol fiyatlarının da arttığını göz önünde bulunduruyorsunuz değil mi ? :smiley:

sanırım şu yakıt olayında da tl yerine lt yazmak faydalı olur, malumunuz akşamdan sabaha lt fiyatları yerinde durmuyor..

Tuğrul SADIKLAR' Alıntı:
Almanca bilmediğimden tek kelimesini anlamadım videonun ne anlatıyor bilemedim :smiley:
ama dediğim gibi tork değerleri verilmişki hala söylediğim gibi l200 ağır kalıyor, ve en önemlisi 1997 de navara görmedim bi gören varsa banada söylesin, skystarla karıştırmış olmayasınız,ve bi araç hakkında yorum yaparken ahmet demişti,mehmet görmüştüyle olmaz bu iş. ben bahsi geçen 3 aracıda kullandım, ranger l200 yeni kasa, navara manuel ve navara otomatik. ve tecrubelerime dayanarak yine söylüyorum l200 ağır kalır hele düz yola konumuzun dışında olduğu için girmeyelim :smiley:

yakıt olarakta allah l200 gazabından korusun diyorum.lütfen araçlardaki kendi tecrübelerinizi ve doğru verileri verin,şehir efsaneleri ve başkalarının deneyimlerini bırakın başkaları aktarsın..
1997 den kastım navara deyildi zaten.farklı yazılarımı okudunuzmu bilmem ama araç alım satımı yapan biriyim.ve en az 20 adet 1997 nissan pikap satmışımdır.o modelde navara olmadığını emin olun sizden daha biliyorum.1997 de arka kısmın hoplamasını kendi tecrüberimle biliyorum ve şimdide yani navaralarda da bu olayın hala aynı olduğu söyleniyor.keşke bende sizin gibi burda kullandığım araçların listesini 1 cümle ile verebilseydim ama sanırım buna vaktim de sayfada yetmez.görmüştüyle demiştiyle kastettiğim kişiler emin olablirsinizki bu araçlar üzerinde tecrübeleri en az sizin kadar olan ve tecrübelerine de kendimden daha çok güvendiğim kişilerdir.l 200 ün tork değerleri de farklı chip uygulamaları ile yükseltilebiliyor.eğer istenilen sadece düz yolda hızlı gitmek ise l 200 ü navara düzeyine getirebililriz.yakıt olarak l 200 ün sınıfında en yaz yaktığını veya en az yakan ile aynı yaktığını iddia ediyorum.sayısız uzun mesafelerden araç getirdim götürdüm.çiftk kabin alım satımı yapıyorum.kullanmadığım tek araç navara.sanırım navaraya karşı bi ön yargım var.bi kaç defa inceledim parasının arabası olmadığını düşünüyorum.ve şunuda belirtmeden geçemiycem.lütfen kimse navaranın arazide l 200 den daha üstün olduğunu söylemesin.
ve şunuda belirtmeden edemiycem.herkesin görüşlerine saygı duymak bi erdemdir.sizn görüşlerinize alaycı bi tavırla deyilde saygıyla bakıyorum.eminim benden çok daha bildiğiniz konular vardır.görüşlerinizin tamamına saygı duyuyorum ama lütfen bu kimseyi kırmasın ve hafife almasın.ben burda birilerini incitmek için yorum yazmıyorum.birilerine az biraz faydalı olabilmek için yorum yazıyorum.yani uzun lafın kısası 97 de haklısınız navara yok.mevlanında dediği gibi birilerinin ayıbını örtmek te gece gibi olmak lazım kalın sağlıcakla....

Tuğrul SADIKLAR' Alıntı:
sanırım şu yakıt olayında da tl yerine lt yazmak faydalı olur, malumunuz akşamdan sabaha lt fiyatları yerinde durmuyor..
burda zaten kasıt ne tl ne litre.benim kastım şehir içi yapılan kilometre.bununda akaryakıt fiyatı ile alakalı olmadığını düşünüyorum.kilometrede şu yakıyordu diye bişey yazmadım.tekrardan iyi geceler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR