Ankara - Beypazarı - Karagöl Kar Yürüyüşü ve Kamp Etkinlği (10-11 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 152
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,753
Ynt: Ankara - Beypazarı - Karagöl Kar Yürüyüşü ve Kamp Etkinlği (10-11 Ocak 2009)

S5002409.jpg

S5002410.jpg

Etiketler

Ynt: Ankara - Beypazarı - Karagöl Kar Yürüyüşü ve Kamp Etkinlği (10-11 Ocak 2009)

Evet arkadaşlar bir eksikliğinizi daha görüyorum şimdi, daha yapmış olduğumuz etkinlikleri okumamış olmanız....

Bu çok önemli arkadaşlar, elbette tüm etkinliklere katılamazsınız ama forumda yaptığımız etkinlikler ile ilgili yazılarımız, uyarılarımız ve deneyimlerimiz hep aktarılıyor, bunları dikkatle izlemek aslında çok iyi olur.

Ayrıca Işık Dağı Kampımızda Cem ve Selami'ye odun konusunun çok önemli olduğunu anlatmıştım ve gerektiği kadar yanımızda odun olmasının şart olduğunu söylemiştim.

Güvenç Köyü etkinliğimizde ben orada odun bulamayacağımızı bildiğim için hem odun hem de odun kömürü alıp götürmüştüm, bu ayrıntılar yaptığımız etkinliklerin kendi başlıklarında hep yazıldı.

Hepinizden rica ediyorum, mutlaka deneyimli arkadaşlara sorun, destek isteyin, bölge hakkında bilgi edinin ve önceki etkinlikleri okuyarak deneyim oluşturun.

Ama önemli bir konuda bazı şeyler yaşayarak öğrenildiği zaman hiç unutulmuyor, öyle deiğil mi, şimdi sizler, kış kampı deneyimi edindiniz, malzemeleriniz, yapmanız gerekenler konusunda az çok fikir sahibi oldunuz, hepinizi kutluyorum, zoru başardığınız için ve deneyimlerinizi paylaştığınız için de teşekkürler ediyorum.

EKARAIS' Alıntı:
Murat arkadaşın odun toplama konusunda söylediği de doğru. Bu konuda biraz çalıştık. Fakat yeterli olmadı. Öyle çok odun yakılıyor ki. Ne kadar toplasan az.

Bir sonraki kamp çok farklı olacak.

Selamlar

10-12 Aralık 2008 tarihinde yapmış olduğumuz Kaz Dağları kampında ki odunlarımızdan bir kaç kare.

Önce odunlar kesiliyor.
AralkFotolar122.jpg

Sonra düzgünce istifleniyor.
AralkFotolar141.jpg

Akşam yatmadan öncede naylon örtü ile korumaya alınıyor. Çok ince boyacı naylon örtüleri işinize yarar. Hafif ve az yer kaplar.
AralkFotolar165.jpg

Arkadaşlar, Benim yüklediğim resimleri görebiliyor musunuz? Sinem göremiyormuş.

Görüyoruz Efe, sorun yok..

Zerrin,

Muhtemelen bu konuyla ilgili olarak da bilgi vardır forumlarda. Ancak ben yeni üye olarak herşeyi tam okuyamadan çıktım yola.

Konu, çadır kurulan yerin düz olması gerekliliği. Aslında bunu bilmek için çok araştırma yapmaya gerek yok.

Biz çadırı düz gördüğümüz bir yere kurduk. Fakat yanlamasına bir kaç derece eğim varmış anlaşılan. Gece boyunca sağ yanıma yuvarlandım. Çadırın duvarna yaslandım. Oradan da soğuk geliyor. Son çare araya kıyfetleri uzunlamasında yerleştirdim. Biraz daha iyi oldu.

Netice: Çadır kurulan yer düz değil, dümdüz olmalı. Bir kürek taşımalı ve kar tesviye edilmeli.

Bir dahaki sefere yanımda su terazisi götüreceğim. :-\

Selamlar

Sinem,

Sen bilgisayarını kapatıp açar mısın. Bir de firewall'unu kontrol et. Güvenlik çok yüksek olabilir.

Tecrübe paylaşımına devam.

Yatarken çok üşüdük. -19C tulum yeterli gelmedi. Sabah anlattığımızda İsmailin tavsiyesi tulumıun üstüne bir ya da iki battaniye koymak oldu. Bu iyi fikir olabilir. Çünkü tulumlar çok hafif malzemeden yapıldığı için havai duruyor. Battaniye ağırlık yapacağından daha iyi sarar diye düşünüyorum. Aksi taktirde kaztüyü tulum mu alacağız yaak odası takımı fiyatına!

Selamlar,

Evet Efe, düz ve korunaklı, rüzgar almayacak yerler seçilmesi gerekiyor ama düz yer bulamazsanız da eğimli yerlere kurulabilir, sadece çadırın yönünü yani yatacağınız yönü eğime göre ayarlayacaksınız, eğimi yanınıza değil ayak ucunuza ya da başucunuza alacaksınız. Fazla olan giyim ve çantalarınızı çadır içinde kenarlara yerleştirmek iyi çözümdür, bende hep öyle yaparım :smiley:

Uyku tulumunun kaztüyü olması yada elyaf olması değil, kalitesi, malzeme yoğunluğu önemli kamp etkinlikleri için.Tulumununz içine giysileriniz ile gireceksiniz, başınızda mutlaka bereniz olacak ayrıca yeni teknoloji cep sobaları çok işe yarıyor, sanırım Ertürk size göstermiştir. Cep sobası yoksa pet şişe içine koyacağınız sıcak su soba gibi tulumun içini ısıtır, bir süre sizi idare eder.

EKARAIS' Alıntı:

Yatarken çok üşüdük. -19C tulum yeterli gelmedi. Sabah anlattığımızda İsmailin tavsiyesi tulumıun üstüne bir ya da iki battaniye koymak oldu. Bu iyi fikir olabilir. Çünkü tulumlar çok hafif malzemeden yapıldığı için havai duruyor. Battaniye ağırlık yapacağından daha iyi sarar diye düşünüyorum. Aksi taktirde kaztüyü tulum mu alacağız yaak odası takımı fiyatına!

Selamlar,

EKARAIS' Alıntı:

Selamlar,
Selamlar çok güzel bir etkinlik olmuş kıskanmamak elde değil.
battaniyeleri tulumun üstüne yerine içine atsanız daha iyi olur kanımca.yer varsa
ama en temizi cep sobası yoksa termofor.oda yoksa götürdüğünüz pet şişenin içine sıcak su.
size yaz kampı lüksünü yaşatır.;D

Battaniye kesinlikle çadırın içine serilmeli sonuçte yerdeki soğuğu yalıtmanız gerekiyor ve mat mümkünse çift olmalı yani üst üste çift mat yerden gelen soğuğa karşı önlemdir..

zerrin bu fotoları tek tek mi yüklüyecez... Bir den fazla photobucket de yüklenemiyormu? bilgi verirmisin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,065
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler