Avrupa'da Güvenlik ve Uyarılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulent kocoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,277

bulent kocoglu

Kamp III
Web
www.anadol.org
Arkadaşlar
Ben de bu yaz , Fransa ya kadar gittim geldim. Uyguladığım emniyet tedbirleri.
1. İpsaladan çıkar çıkmaz plakadaki TR işaretlerini kapattım. (Maalesef)
2. Karavan üzeirinde Türkiye yi çağrıracak hiç bir şey bırakmadım. (Bu yolla İsvirçeye transit girdim. 2 yıl önce gittiğimde sokmamışlardı ??? )
3.Gece kamping de kalmadığım zamanlarda otobanlardaki benzin istasyonlarında kaldım. Hem güvenli hemde ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz.
4. Şehir içinde kalmam geerktiğinde, McDonald parklarında kaldım. Özellikler şehir etrafındaki McDonald lar 24 saat açık.
5. Navigasyon kesin yardımcı ve çok önemli. Mutlaka alın.
6. Aracınıız şehir içind ebir yere park ettiğinizde, navigasyona yerinizi işaretleyin. (varsa) yoksa , sokak tabelası , okul gibi belli noktaları fotograflayıın. Şehrin büyüsüne kapılıp kendinizi 5-10 km uzaklarda bulduğunuzda geri dönmede zorlanırsınız. ( Veya bir avuç bulgur alın serpe serpe gidin:( )
7. Aracınızda içme suyu depolayın. Venedikte 1,5 litre suya 2,5 euro verdim. Yüreğime oturdu. O hızla Venedik çıkışında Metro Gross markete daldım. Aynı marka aynı suyu 0,19 Euro dan aldım. O kadar çok almışımki, halen arabaın bagajıda made in europa suyu var.
8. Avrupa'da çeşmelerin musluk çıkış çapları daha geniş, bu nedenle bizdeki hotrumlara uyum sağlamaz. Pratiker gibi mağazalar bahçe bölümlerinde hortum adaptörleri var. Onlardan edinirseniz yararlı olur.
9. Aynı şekilde, kampinglerde elektrik prizleride farklı. Üç lü ve köşeli.

Yeşil sigorta tamamen aldatmaca, hiç bir yararı yok. Ama yapma zorunuluğu var.
Triptik tamamen aldatmaca, bir tek Yonan soruyor. Herhalde bizimkilerle ortak çalışıyorlar:(
Yunanistan otobanlarına dikkat edin. Daha tesisler açılmamış. Mazot deponuz full olsun.

Ama yapılabilse en iyisi 3-4 araba olarak çıkmak.

Bülent KOÇOĞLU
Ankara

Etiketler

Ynt: Avrupa'da Güvenlik ve Uyarılar

Teşekküelr Bülen Bey,
Navigasyon cihazı konusunda çok haklsısınız. Mcdonalds parkları iyi fikir.
Sadece Isviçre'ye girmenizin sebebi İsviçrenin Schengene geçen Kasım'da tabi olduğu içindir.

Bülent Bey, plakalardaki TR sembollerini kapattığınızda, polis problem oluşturmuyormu? Bu durumda araç üzerine daha büyük TR işareti konulması gerekmiyormu?
İsviçre artık şengen'e geçti ancak yazın henüz şengen değildi. Girişiniz avrupa palkalı olduğunuzu sandıkları için olabilir.
Mc Donalds bence de iyi fikir.
Bu Avrupa prizler için fişlerin Türkiye'de nerede satıldığını biliyormusunuz?

Plakalarda TR veya hangi ülke ise harf bulunurma zorunluluğu yok. Mesela Fransa da modelleri biraz eski onlarca plakasında mavi şerit olmayan araç gördüm. Hiç kimsede bize sormadı. Sadece, insanlar , özellikle karavanacılar dikkatli dikkatli inceleyip, bizim ne millet olduğumuzu anlamaya çalıştılar. İspanyol ve Portekiz liler de bizim gibi Avrupa yı yeni keşfediyorlar.

Elektrik priz dönüşüm adaptörünü Türkiye de normal marketlerde bulamadım. Ancak, saly de veya diğer karavan üreticilerinde olması lazım. Ben 10 euro ya sanırım İtalya dan aldım.

Reimo nun sattığı ürünler linki:

http://ihr-business-im-internet.de/cgi-bin/r20msvc_menue.pl?var_hauptpfad=../anwendungen/ms-visucom/&var_html_folgemaske=index_pdf_en.html&var_fa1_select=var_fa1_select||70|&var_variable_uebergabe=/EN/zubehoerprofi/437.pdf

http den başlayarak 437.pdf yazan yere kadar copy paste yapınca dosya geliyor. Tıklayınca ulaşılamıyor.

Buradaki 1 numaralı fiş Bauhausta satılıyor. Yurtdışında hazır 3 veya 4 nolu adaptörde satılıyor ama 1 numaralı fiş alındıktan sonra kendi fişinize adaptör yapılabilir.

Bülent bey aydınlatıcı yazınız için teşekkürler...

Bir özel takdik daha,
-inşallah hırsızlar okumuyordur bu bölümleri-

Avrupada da olsanız , Türkiye de de olsanız, karavanı bir yere bıraktığınızda (kamping de bile olabilir) giriş basamağına , bir terlik veya ayakkabı bırakın. Ki, içerde birisi olduğu izlenmi verilsin. Bu takdiği , Fransa da bir yerlerde , İspanyol bir ailede gördüm. Aile yanımıza park etti. Giderlen içerden bir terlik aldı. Basmağa koydu gitti :smiley: Ama , tüm perdeleriniz örtülü olsun.

Bazı arkadaşlarda giderken içerde kapıya yakın bir yere pilli açık bir radyo bırakırlar. O da iyi bir yöntem.

Sağlıkla ve mutlulukla kalın.

Yeşil sigorta: İtalya'da Como gölünde küçük çapta maddi hasarlı bir kaza yaptım. Polis Yeşil sigorta ile işlem yaptı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR