Bende Suzuki Vitara ayrıcalığına sahip olmak istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan varikan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,696

varikan

Özgürlük Doğada....
Yer
Ankara
Sevgili Gezenbilir ailesi üyeleri engin ve derin tecrübelerinizden benide mahrum bırakmayınız lütfen.12,5-13 Bin liram var ve bir Suzuki vitara almak istiyorum.Ankara'da yaşıyorum hem kara hemde balık avına gidiyorum.Kara avında ördek avı için Ankara'yı bilen bilir Hirfanlı Barajı ve çamuru meşhurdur tek sıkıntılı yerde orasıdır gittiğim avlarda.Suzuki almayı düşünüyorum ama kaç modeldir, karbüratörlü mü olmalı enjektörlü mü olmalı vs vs vs bir sürü soru.Bu arabam sadece ava gitmek için olacak normalde kullandığım bir aracım var.

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekler saygılarımı sunarım.
Veysel ARIKAN

Etiketler
Ynt: Bende Suzuki Vitara ayrıcalığına sahip olmak istiyorum

selamlar sn.arkadaş ilk mesaj belki tadında olmayacak ama gercek diye bir şey vardır.sizin bütcenizle alınacak vitara 3 kapı vede en eski modellerden olabilir.ayrılan büce ,yada bir o kadar olmasada epey bir masraf ve zaman isteyecek sizden.Yada çok şanslı olmanız lazım.umarım istediğinizi bulursunuz.detay ve teknik konuları benden daha tecrübeli arkadaşlar sizi aydınlatılar.iyi paylaşımlar.

freegraf' Alıntı:
selamlar sn.arkadaş ilk mesaj belki tadında olmayacak ama gercek diye bir şey vardır.sizin bütcenizle alınacak vitara 3 kapı vede en eski modellerden olabilir.ayrılan büce ,yada bir o kadar olmasada epey bir masraf ve zaman isteyecek sizden.Yada çok şanslı olmanız lazım.umarım istediğinizi bulursunuz.detay ve teknik konuları benden daha tecrübeli arkadaşlar sizi aydınlatılar.iyi paylaşımlar.
bencede

freegraf' Alıntı:

Eski araçtan değil bakımsız araçtan kork derim.

Bütçenize göre hareket edin bence, zaten başka bir aracınız daha varmış, bakımlı ve düzgün olursa sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Bu araçlara da bakabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-4x4-klimali-atiker-sirali-lpg-2014-fenni-muyane-manuel-vites-105391065/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-arjinal-japon-arayanlara-103871196/detay

Evet tavsiye ettiğiniz aracları gördüm.Evet bende 3kapı istiyorum ama kaç modeli ve nasıl bir motor olsun?

varikan' Alıntı:
Evet tavsiye ettiğiniz aracları gördüm.Evet bende 3kapı istiyorum ama kaç modeli ve nasıl bir motor olsun?

benim yukarıda tavsiye ettiğim örnek araçlar vitara jlx 5k enjeksiyonlu 1.6 16V araçlar. 3k istiyorsanız tabii ki enjeksiyonlu olması yararınıza olacaktır. Av için kullanacaksanız çok fazla donanıma da gerek yok bence, uygun lastikleri olsun yeter. Ben tempra ile çok gittim av'a :D

Şener Bey ;
Tabiki de gidilir Tempra,tipo yada binek bi araçla,Bende Kia Sephiya ile şuan da Hyundayi Getz le gittim gidiyorum ama hani alayım bir Suzuki bu arabalar ezilmesin ve Vitara yı toplaya toplaya birşeye benzesin istiyorum.İşte nereden başlanırın hikayesi böyle. 8 Valf 16 Valf vs vs vs gibi nerden başlarsam bu paralara iş yapar bir araç olururun peşindeyim.
Teşekkürler.

Selamlar niyetinize bakılırsa samurai işinize daha yarar.arıza cıkarması diğerlerine göre en azı8(abiiki eli ayağı düzgün olanından behsedşyorum.)bazı modellerde ön cam bile kaputun üstüne yatar vaziyette yerinde bile tetiğe basarsın.1.3 motor ve lpg de takınca oldukca ekonomikler.bende 92 model var 6 aylık vergisi 26 lira 2 senede 1 muayene vs artıları var.ama onlarında temizini bulmanız lazım.temizleride iyi paradır.eyer samuraiyi düşünürseniz 2 senedir 2 tane samuraile hamhal haldeyim.yaptıklarımı paylaşabilirim.size sakin sakin düşünmenizi ve hedefinize uyan bir araca karar vermenizi önerir vede kolaylıklar dilerim.

Mehmet Bey ;
Teşekkürler Samurai lerde de çeşit çok tavsiyeniz nedir?Bide Vitara dan arazi performansı daha mı iyidir ?

varikan' Alıntı:
Şener Bey ;
Tabiki de gidilir Tempra,tipo yada binek bi araçla,Bende Kia Sephiya ile şuan da Hyundayi Getz le gittim gidiyorum ama hani alayım bir Suzuki bu arabalar ezilmesin ve Vitara yı toplaya toplaya birşeye benzesin istiyorum.İşte nereden başlanırın hikayesi böyle. 8 Valf 16 Valf vs vs vs gibi nerden başlarsam bu paralara iş yapar bir araç olururun peşindeyim.
Teşekkürler.

Anlaşılan siz ava değil, offroad'a çıkacaksınız. Sonuçta av için alacaksınız yani öyle yazmışsınız, ikinci bir aracınız da varmış. Arazide avınızı kovalayacak halinizde yok, bence siz ne istediğinizi tam olarak bilmiyorsunuz. Bütçenize göre araç bakarsınız, bütçeniz de belli vitaralar aşağı yukarı özellikleri aynıdır, 3k - 5k enjeksiyonlu ve karbüratörlü bu kadar basit. Aracı ustanıza gösterir alırsınız hepsi bu.

samurai lerde 1000 ve 300 cc olanları var 1000 likler eski olanlar .arazide samurai inanılmaz başarılı .konfor yok ama serserinin tekidir.isterseniz internette samurai exterem ofroad yazın yutup amcam size ne yaptıklarını göstersin.Ben ahkam kesmiyeyim.Birde bu konuda sitede yani Gezenbilir de bu konuda epey bilgi var samurai diye aratırsanız benden daha fazla size yardımcı olacaktır ama bende elimden geldiği kadar paylaşırım.siz bir videoları izleyin ondan snra görüşelim.iyi paylaşımlar.

varikan' Alıntı:
Şener Bey ;
Teşekkürler.

8 Valf araçlar zayıf kalıyor. yıllardır 8v karburatorlu kullanıyorum ve motorun zayıflığını herzaman hissetmişimdir. Ama güzel olan az teknoloji=az dert . şahin motoru gibi düz herkesin anlayabileceği dilde bir motora sahip. kullanım maliyeti çok düşük ve kolay arıza çıkartmıyor. parça derdi hiç yok. bu nedenle on kusur yıldır aynı aracı kullanıyorum. yeni bir araç alıp dert almaktansa eski meski günlük olaraK biniyorum benim ihtiyara.

MİCOMİCO' Alıntı:
8 Valf araçlar zayıf kalıyor. yıllardır 8v karburatorlu kullanıyorum ve motorun zayıflığını herzaman hissetmişimdir. Ama güzel olan az teknoloji=az dert . şahin motoru gibi düz herkesin anlayabileceği dilde bir motora sahip. kullanım maliyeti çok düşük ve kolay arıza çıkartmıyor. parça derdi hiç yok. bu nedenle on kusur yıldır aynı aracı kullanıyorum. yeni bir araç alıp dert almaktansa eski meski günlük olaraK biniyorum benim ihtiyara.

Allah kaza bela vermesin, o ihtiyara iyi bakmışsınız ki on küsür yıldır biniyorsunuz. Bakmaya da devam ederseniz bence daha çooook on küsür yıllar kullanırsınız.

Hocam ben de senin gibi avcıyım:smiley: Kar ve yağmur yağana kadar binek araçla işler yolunda gidiyor ancak kışın ve çamurda sağlam bir 4x4 lazım. Ben hirfanlıya ördek avına daha gidemedim ama duyduklarıma göre SUV araç olmadan gitmek zormuş. Ben de vitara mı, terrios mu, freelander mı kararsız kaldım. Sanırım 1.6 jlx vitara temizini bulabilirsek iyi bir seçenek gibi duruyor. Rastgele.

Hocam ben de senin gibi avcıyım:smiley: Kar ve yağmur yağana kadar binek araçla işler yolunda gidiyor ancak kışın ve çamurda sağlam bir 4x4 lazım. Ben hirfanlıya ördek avına daha gidemedim ama duyduklarıma göre SUV araç olmadan gitmek zormuş. Ben de vitara mı, terrios mu, freelander mı kararsız kaldım. Sanırım 1.6 jlx vitara temizini bulabilirsek iyi bir seçenek gibi duruyor. Rastgele.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=92922.10#ixzz2CrDi0zHz

Şener Bey;
Turgay 0623 avcı arkadaşımızda benimle aynı dili konuşuyor.Siz temprayla bıldırcına üveyik avına gidersiniz ama bi ördek avına gidemezsiniz benim isteğim var ise tecrübenizden faydalanmak idi.Konuyu farklı dillere ve yönler çekmenin hiç manası yok.Paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim ama sizinle aynı frekansta diiliz anladığım kadarıyla.
Saygılarımla

Ayrıca MİCOMİCO Arkadaşımıza yardımları ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.