Ynt: Beypazarı - Çukurören Dağları Zirve Tırmanışı, Off-Road, Kamp Duyurusu (14 - 15 Mart 2009)
Arkadaşlar,
Bu kamp daha öncekilere hiç benzemiyor. Burada çok ciddiye alınması gereken bir tırmanış yapmayı planlıyoruz. Karlı bir yamacı çıkıp ineceğiz. İnişimiz muhtemelen daha az eğimli başka bir rotadan olacak.
Bugüne kadar çok fazla düşünmediğimiz emniyet faktörü (muslar kaya evleri gibi) bu kampta birinci derecede dikkate alınacaktır. Ben bu tırmanışta kask ve emniyet kemeri ve kazma kullanacağım. Emniyet almak için ip getiriyorum.
Tırmanış yapacak herkesin bu malzemeleri kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bir süredir yoğun olarak dağcılık kitapları okuyor ve bu sporu yapanlarla görüşüyorum. Kask ve kemer olmadan böyle tırmanışların yapılmaması gerektiğini tekrar tekrar söylüyorlar.
Ben bir ekip üyesi olarak üzerime düşeni yapacağım. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Emniyetsiz bir şekilde tırmanmak isteyen olursa buna da mani olurum. Konuyu İsmail ile az önce konuştum. Mustafa abinin de bu konularda endişesi var. Bu sebeple bu kampta lütfen konacak kurallara uyalım. Akşam erken yatıp sabah erkenden tırmanışa başlayacağız. Bu sebeple alkol almayacağız. Tırmanış esnasında liderin belirlediği plana ve haberleşme kurallarına eksiksiz uyacağız. Cumartesi günü iple çıkış iniş eğitimi yapabiliriz. İsmail tırmanış öncesi brifing vererek planı anlatacak. Kuralları hatırlatacak.
Amacımız zorlu bir hedefi başarıp geldiğimiz gibi sağlam, mutlu mesut ve de yorgun argın eve dönmek.
Biraz askeri talimat gibi oldu. Kusura bakmayın.
Sevgi ve Selamlarımla,