Beypazarı - Çukurören Dağları Zirve Tırmanışı, Off-Road, Kamp Duyurusu (14 - 15 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,503
Ynt: Beypazarı - Çukurören Dağları Zirve Tırmanışı, Off-Road, Kamp Duyurusu (14 - 15 Mart 2009)

Efe abi kaya şelalesinde yürüyüş yapmicaz zaten,orda ancak yazın güzel görüntüler ortaya çıkıyor.İnşallah yazında bir etkinlik yaparız orada.

Etiketler

Ynt: Beypazarı - Çukurören Dağları Zirve Tırmanışı, Off-Road, Kamp Duyurusu (14 - 15 Mart 2009)

Şimdi oldu. Sizin orada çekilmiş fotoğrafı görünce nedense orada yürüyecekmişiz gibi algıladım.

Arkadaşlar,

Bu kamp daha öncekilere hiç benzemiyor. Burada çok ciddiye alınması gereken bir tırmanış yapmayı planlıyoruz. Karlı bir yamacı çıkıp ineceğiz. İnişimiz muhtemelen daha az eğimli başka bir rotadan olacak.

Bugüne kadar çok fazla düşünmediğimiz emniyet faktörü (muslar kaya evleri gibi) bu kampta birinci derecede dikkate alınacaktır. Ben bu tırmanışta kask ve emniyet kemeri ve kazma kullanacağım. Emniyet almak için ip getiriyorum.

Tırmanış yapacak herkesin bu malzemeleri kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bir süredir yoğun olarak dağcılık kitapları okuyor ve bu sporu yapanlarla görüşüyorum. Kask ve kemer olmadan böyle tırmanışların yapılmaması gerektiğini tekrar tekrar söylüyorlar.

Ben bir ekip üyesi olarak üzerime düşeni yapacağım. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Emniyetsiz bir şekilde tırmanmak isteyen olursa buna da mani olurum. Konuyu İsmail ile az önce konuştum. Mustafa abinin de bu konularda endişesi var. Bu sebeple bu kampta lütfen konacak kurallara uyalım. Akşam erken yatıp sabah erkenden tırmanışa başlayacağız. Bu sebeple alkol almayacağız. Tırmanış esnasında liderin belirlediği plana ve haberleşme kurallarına eksiksiz uyacağız. Cumartesi günü iple çıkış iniş eğitimi yapabiliriz. İsmail tırmanış öncesi brifing vererek planı anlatacak. Kuralları hatırlatacak.

Amacımız zorlu bir hedefi başarıp geldiğimiz gibi sağlam, mutlu mesut ve de yorgun argın eve dönmek.

Biraz askeri talimat gibi oldu. Kusura bakmayın.

Sevgi ve Selamlarımla,

Olması gereken'de buydu zaten efe bey tüm fikirlerinize sonuna kadar katılıyorum.

Bu sert kurallar zirveye çıkacaklar içinmi ? Ana kamp' a bekçi lazımmı ?

Hiç bir kural seni bağlamaz adnan abi sen ekibin her kanadına uyarsın ana kamp yada zirve

Adnan bey,

Ana kampta kalıp tırmanmaya katılmayacak arkadaşların da kamp yeri kurallarına uymasını bekliyoruz. Yatıp kalkma saatleri, alkol almama gibi. Aksi taktirde biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar durumuna düşeriz ki bunu zaten yapmazsınız değil mi? ;)

Öte yandan kamp yerine giderken ve kamptan ayrılırken konvoy oluşturacağız. Bu sebeple tırmanmaya katılmayanların kampta beklemelerini rica ediyoruz. Yukarıda başımıza birşey gelirse bize yardım getirecek sizden başkamız yok ki :-\ Tabii bir de araçların biri yolda kalırsa diğerleri yardım etsin diye :smiley:

Bir hafta sonra yedigöllere gideceğiz ya, orada acısını çıkartırız. ::smiley:

hepsine katılıyorummmmm, Ana kampı düzeninde Adnan kardeşimize ihtiyaç her zaman vardır, tırmanışlar gece 03:00 de başlar :smiley: dönüşte Adnan kardeşimiz süper bir kahvaltı hazırlar oda süper olur :smiley:)

03:00 de başlar deyince ses soluk kesildi arkadaşlar :smiley:

evet mustafa abi ,herkes tırstı galiba.

Arkadaşlar el telsizi olanlar getirmeyi mutlaka unutmasın.tırmanışımız ikişerli gruplara ayrılarak yapacağız.çığ rsikine karşılık her grup arası uzaklık 10 ile 30 metre arası olacak.

Kamp yerinde odun sorunumuz olmayacak odun yönünden bol bir alan.Fazla kar yağmasından dolayı kamp alanındaki ağaçlardan bazıları devrilmiş durumda,bunun için riski az olan yerlere çadır kuracağız ve araçlarımızı park edeceğiz.

Katılımcıların sırt çantalarında ilk yardım malzemesi ve düdük bulundurması zorunludur.En azından her grupda bir tane olmalı.Kondisyonu yeterli olmayan yada tırmanışa katılmak istemeyen arkadaşlar kamp yerinde bekleyebilirler, dönüşümüz yine birlikte olacak.Son gelen bilgiler şimdilik bu kadar.

03:00 iyi fikir tırmanış için , dönüş için de kampta biraz dinlenmek ve soluklanmak iyi olur.

tırmanış için gerekli malzemeler:(kamp malzemeleri haricinde):
1- Küçük sırt çantası
2- İp(5-20m arası)
3- çekiç
4- kask
5- İlk yardım çantası
6- Baton
7- bir öğünlük gıda(konserve veya hazır gıda)
8- yağmurluk
9- ?
10-?
11-?
12-?

Arkadaşlar gerekli olan malzemeleri aklıma geleni yazdım sizlerde lütfen bulunması gerekenleri eklerseniz ihtiyaç listelerimizi belirleyelim.. Birbirimize yardımcı olalım... ŞAhsen bir çoğu bende mevcut değil en azından tamamlayabildiklerimizi getirelim..Lütfen sizde listeye eklemeler yapın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR