Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,178

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

LR savaş makinesi demek biraz tuhaf değil mi? hani gerçek arazi aracı deseniz anlaşılır olur da... "savaş aracıdır nokta" olayı koskoca Unimog, Jeep'in tasarladığı Hummer H1, Pinzgauer gibi araçlar dururken tuhaf olmuş...

üstelik Defender deseydiniz en azından.... Landroverın çizgisi ortada gittikçe asfalt aracı tasarlıyorlar... neyse şimdi Tata belki toparlar... hatta belki Tata pick uplara da landrover yazar :smiley: üretimi hindistana kaydırır ucuz ucuz discolar gelir ...

Bu arada Unimog'da kardeşimiz, DaimlerChrysler Grubu sonuçta.. Adamlar dünyanın en iyi, en tutulan arazi araçlarını üretiyorlar...

Benim anlamadığım nokta defender ın kataloğunda tırmanma açısının unimog la aynı olduğudur. Ya unimog mütevazi davranmış yada defender abartmış. Ben ölçtüğüm 37 derece de bile aracın geriye doğru yatabileceği hissini veriyordu. Anlamadım gitti.

Std CJ bulup bunu test etme şansımız yok ama ben Ati'nin tırmanırken benzin deposunu yere vurduğunu hatta arka tampona taktığı askeri stoplardan birini kırdığını gördüm :smiley: CJ'in hardopu ve burnu arkadan bakınca gözüküyordu... ben denemedim tabi :smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
LR savaş makinesi demek biraz tuhaf değil mi? hani gerçek arazi aracı deseniz anlaşılır olur da... "savaş aracıdır nokta" olayı koskoca Unimog, Jeep'in tasarladığı Hummer H1, Pinzgauer gibi araçlar dururken tuhaf olmuş...
Burada LR yi Defender anlamında kullandım, haklısınız, Land Rover da, Chrysler vs gibi dünya pazarına uyarak Defender harici modellerini asfalt aracı haline getirdi.
1948 yılından beri kasasında çok az değişiklik yaparak halen yoğun satabilen kaç model vardır acaba merak ediyorum.
Şu ağır pazar şartlarında halen tüm dünyada çok satabiliyorsa bunun gerekçesini araştırmak lazım derim.

jeep' Alıntı:
Benim anlamadığım nokta defender ın kataloğunda tırmanma açısının unimog la aynı olduğudur. Ya unimog mütevazi davranmış yada defender abartmış. Ben ölçtüğüm 37 derece de bile aracın geriye doğru yatabileceği hissini veriyordu. Anlamadım gitti.
zaten fark orada bence :smiley:

Std CJ bulup bunu test etme şansımız yok ama ben Ati'nin tırmanırken benzin deposunu yere vurduğunu hatta arka tampona taktığı askeri stoplardan birini kırdığını gördüm CJ'in hardopu ve burnu arkadan bakınca gözüküyordu... ben denemedim tabi

ben denedim. bu çıktığım yerin açısı hassas ölçülerle 34 ila 37 derece arasında. Bu kesin. İşte ölçü denemeleri..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11366.0

Zorlanmadan çıktım standart cj ile ama insan ürperiyor. 45 dereceyi düşünemiyorum.
th_seddedennameler.jpg

Konu dışına çıkıp başka araçlar ilave etmek istemiyorum ama şu deneyimimi paylaşmak istiyorum.

Şile / Sofular deniz sahiline giden yolda eğim derecesini bilemediğim ama bayağı dik olan bir yokuş var. O bölgede gezdiğimiz arkadaşlarımız o yokuşu bilirler.

Buradan Yüksel'in maymunuyla (46 willys) ben çıkarken tedirginlik derecesinde seke seke çıkmıştım.(kuru zeminde) Aynı şekilde Yücel Lada'sı ile çıkarken seyrettim. Dik yokuş olduğu için bir yerden sonra hoplaya hoplaya çıkmıştı..

Fakat aynı yerde benim G.Cherokee çok stabil tırmanıyordu. Hatta denemek için bir defasında ortada durup el freni yardımı ile düzgün bir kalkışla yokuşu bitirdim. Aynı stabil sürüşü benim yeni CJ-7 nin yapacağınıda zannetmem.

Ama karakterleri farklı Uğur Abi

G.Cherokee : "Burdan yavaş yavaş, dikkatlice çıkalımda patron rahatsız olmasın, tehlikeye de atmayalım.." derken
CJ-7 : "Luna parka hoşgeldiniz Sıkı tutun gidiyoruz :smiley: " diyor

Defender bir arazi ve savaş aracıdır, aşağıdaki linkte Defender ve Zırhlı araçlar başlıkları altında versiyonlarından küçük bir kısmını görebilirsiniz.
http://www.otokar.com.tr/tr/urunler

Yavuz ve Zırhlı İç güvenlik aracı Defender bazlı değildir.

bu da 36 plus dereceyi denemek isteyen bir araç ve başına gelenler :smiley:.
http://www.youtubeserbest.com/browse.php?u=Oi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL3dhdGNoP3Y9Q1RrdUVfa0dmcVU%3D&b=31

elma ile armutu kıyaslıyorsunuz bence, Defender gerçek bir ekspedisyon aracıdır, personel taşıyıcıdır, CJ ise kaya tırmanıcıdır, gazlama aracıdır
herkes amacına göre araç seçer, arazi araçlarında herşey arazi kabiliyeti değildir bence sonuçta asıl amaç doğada seyehat değilmidir? olay bu seyehati neyle ve nasıl yapmak istediğinize bakar

mert arkadasımız haklı
ondan daha haklı biri vardı fakat adını unuttum.
hakikaten ondan haklısı yoktu :smiley:
ugur abicim nasılsın.
benim cj aslan gibi yatıyor.
bide 4runner aldım gerçi bir sene olduda bi araziye çıkmak kısmet olmadı
haberim olmuyo ki abi haberleşiriz çıkarız inşallah.sizi takip ediyorum ama iyi geziyorsunuz....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR