Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,178

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler

Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

Her ürünü mukayese ederken tatlı kızışmalar kaçınılmaz oluyor...Tabiiki bu bizi off-road çu kimliğimizde olan yardımlaşma ve paylaşımdan uzaklaştıramaz. Biz bir ekibiz ve bu ekipte her marka araç vardır. Paylaşım ve dayanışma gerçek gerisi teferruattır.

Ben çamurda batan Defender'ları çekmeye hazırım :D ;D ;)

evet arabamda eksik olarak diferansiyele kilit taktırmak ve birde lpg li webasto işim kaldı

Bu duygu yüklü kıyaslamanın sonucu ne çıktı peki?
CJ kaya aracıdır, Defender ekspedisyon
Genel olarak Defender ile kaya tırmanan görülmediği gibi CJ ile de dünyayı gezeni göremezsiniz, bırakın dünayayı Türkiye'yi bile gezeni görmedim :smiley:

Ben her iki aracında hiçbi teknik özelliğini bilmiyorum yani bu açıdan bir kıyaslama asla yapamam ama şahsi tercihimi belirtmem gerekirse hiç düşünmeden Defender derim :smiley: teknik özelliklerini bilmesemde Defender ile ilgili çok güzel planlarım var gelecek günler için uzuuuun yolculuklar adına :smiley:

atalarımız "eşek çamura düşünce sahibinden güçlüsü olmazmış" demişler bence her araç donanımlı olmalı yinede ben aracımın önüne warn 8000i model vinç taktım ama hep hesabım bu hareketi arkaya nasıl alırım aracın tamponlarına seyyar seri şekilde monte edilebilen makara düşündüm ama şu anda düşünce aşamasındayım hedefim bir an evvel uygulamak fikirlerinizi bekliyorum. araç battığında eğer ağaç taş bulamadığım yerler için krom çelikten özel mil çektirdim yere çakıp çekmek için anlayacağınız bitmiyor

sevda' Alıntı:
Ben her iki aracında hiçbi teknik özelliğini bilmiyorum yani bu açıdan bir kıyaslama asla yapamam ama şahsi tercihimi belirtmem gerekirse hiç düşünmeden Defender derim :smiley: teknik özelliklerini bilmesemde Defender ile ilgili çok güzel planlarım var gelecek günler için uzuuuun yolculuklar adına :smiley:
doğru seçim derim, Melih Eriş 26500 km lik yolculuktan daha yeni döndü, Türk Mührü projesi tamamlandı. Aynı araçla yeni seyahat projeleri de var. Araçları, Defender 1987 Model, 2.5 lt düz dizel.

safari2000' Alıntı:
atalarımız "eşek çamura düşünce sahibinden güçlüsü olmazmış" demişler bence her araç donanımlı olmalı yinede ben aracımın önüne warn 8000i model vinç taktım ama hep hesabım bu hareketi arkaya nasıl alırım aracın tamponlarına seyyar seri şekilde monte edilebilen makara düşündüm ama şu anda düşünce aşamasındayım hedefim bir an evvel uygulamak fikirlerinizi bekliyorum. araç battığında eğer ağaç taş bulamadığım yerler için krom çelikten özel mil çektirdim yere çakıp çekmek için anlayacağınız bitmiyor
bu deyimi ilk kez duyuyorum, çok beğendim, çok doğru. Miller işe yarıyor mu ?.

Adnan Çetinel' Alıntı:
Benim Defender 90, 4.6 lt V8 motorlu yalnız :smiley:, lastikler 35", önde arkada ARB kilit var, vinç var vs vs :smiley: .
Herhalde sizin defenderin üstüne defender yoktur. ;)Şaka bi yana arazi performansını çok merak ediyorum.Yok mu şöyle bir iki tane video?

http://forums.fourwheeler.com/70/6457010/jeeps/landrover-defender-vs-jeep-cj-series/index.html

Buda yabancı offroaderların forumu :smiley:

evet çok işe yarıyor hemde ben eski kademeli su pompalarının millerinden yaptım ama aks tan da fevkalede olur diye düşünüyorum eski aksı alıp tornacıda ucunu sivrilttim diğer başına delik açıp mapa kilit taktım mili 45derece açıyala çakıyorum işim bittikten sonra aracımla mili topraktan diğer yönden çekiyorum

Adnan Çetinel' Alıntı:
doğru seçim derim, Melih Eriş 26500 km lik yolculuktan daha yeni döndü, Türk Mührü projesi tamamlandı. Aynı araçla yeni seyahat projeleri de var. Araçları, Defender 1987 Model, 2.5 lt düz dizel.
hiç uzun yolculuk aracı olmayan araçlarla oldukça kısa sayılabilecek zamanda 100.000 km üzerinde geziler yaptık (gerçi onlarda çok keyifliydi ama defenderla bir başka olacak sanırım :smiley: ) mesela en son istanbuldan başlayıp daha sonra alanyadan itibaren bütün sahil şeridini gezerek tekrar istanbul dönüşlü 10 günlük bir tatilde 4.000 km nin üzerine çıktık,o yüzden çok konforlu bir araç olmasada dağ bayır demeden bizi götürebileceği yerleri düşündükçe defendere daha çok seviyorum :D henüz yok ama ilk fırsatta bir dif sahibi olmak amaç ozaman gönül rahatlığı ile hem gitmeyi çok istediğim türkiyenin geri kalan bölümü ve kara kıta için inanılmaz bir heyecan duyuyorum...gerçi bu defender işi türkiyede biraz karışık,çünkü gidip diğer markalarda oldugu gibi,arkadaşım ben bu aracı istiyorum paketleyin lütfen diyemiyorsun :p ya şuanda yaptığımız gibi oturup otokarın defenderları satışa sunmasını bekleyeceksiniz (ki en son konuşmamda ocak 2008 de satışta demişti,hala tık yok ) ya eski model alıp yenileyeceksin yada birsürü uğraşlarla başka bir ülkeden ithal edeceksin :( bence biz defender sevenlerin işi biraz zor sanırım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR