Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,178

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

Sevda hanım, piyasada çok güzel Defenderlar var, ilanlara bir göz atın, çok iyi yapılmış temiz araçlar gayet hesaplı bi şekilde alınabiliyor

Etiketler

arkadaşlar ben yaklaşık 10 sene cj ile ugrastım. su andada hala duruyor. bi arada defender ile ugrastım
olmasına oluyor. bitmesine bitiyorda ağrızası bitmiyor... yok orası yok surası derken bir bakmışınız dünya para harcanmış.
mesela Uğur abi napmış almış 2008 cherokee istediği yeri geziyor geliyor. zaten bunların hepsi aynı miktar yakıt yakar.
Uğur abinin arabasının hertarafı işlem görse piyasa değerinden düşse düşsene kadar düşer. hangi eski arabanın üzerine yapılan tamir ve aksesuar masrafları üzerine konulabiliyor. hiçbiri. adam nette cj ye 25 bin dolar yazmış 15 bin liraya satıyor. bugün 30 bin ytl ye grand cherekee var arabada önde arkada kilit var tork ayarlayıcı var konfor var klima var prestiji var parça bol. çıkma parçaları bile takla atmış arabadan çıkıyor o da 3 4 senelik parça.
şimdi bi tane 30 bin liraya cherokee alsak araziye girince 15 e mi satcaz
ben bugüne kadar cj ye harcadığım paraya zaten...............
neymiş yaklaşma açısı fazlaymış.. ne açısı be abi hangi yoldan gittikde önümüze açı çıktı geri döndük.
ben Uğur abiyi örnek alıp bi cherokee alıcam inşallah. Mertcim çekersin beni dimi.. yok ben cherokee çekmem cj ile gelirim tren gibi gezeriz.. :smiley:
ATALARIMIZ NE DEMİŞ """ ESKİYE RABET OLSAYDI BİT PAZARINA NUR YAĞARDI""""

sevda' Alıntı:
... 100.000 km üzerinde geziler yaptık (gerçi onlarda çok keyifliydi ama defenderla bir başka olacak sanırım :smiley: ) mesela en son istanbuldan başlayıp daha sonra alanyadan itibaren bütün sahil şeridini gezerek tekrar istanbul dönüşlü 10 günlük bir tatilde 4.000 km nin üzerine çıktık,o yüzden çok konforlu bir araç olmasada dağ bayır demeden bizi götürebileceği yerleri düşündükçe defendere daha çok seviyorum :D ...

Standart binek otomobiller ile girilemeyecek etaplardan oluşan off-road ağırlıklı gezilerden mi bahsediyoruz?..

ya şuanda yaptığımız gibi oturup otokarın defenderları satışa sunmasını bekleyeceksiniz (ki en son konuşmamda ocak 2008 de satışta demişti,hala tık yok ) ya eski model alıp yenileyeceksin yada birsürü uğraşlarla başka bir ülkeden ithal edeceksin :( bence biz defender sevenlerin işi biraz zor sanırım...
[/quote]

Sevda Hn. Otokarla;(hiç çekinmeden isim de verebilirim) sivil satış destekten Mahir bey ile bu konuyu yaklaşık 5-6 sefer konuştum.
her defasında 3 ay sonra piyasada diye ajandama notlar aldım ancak son konuşmamda Land Rover ın Otokar üretimi Defenderların firen sisteminde bir arıza olduğu gerekçesiyle piyasaya çıkarttırmadıklarını duydum.
Ben şahsım adına Otokar alımını rafa kaldırdım
ancak bu Defender sahibi olmaya engel değil,kişisel tercihler devreye girer bu noktada.
İster piyasadan(Mert beyin de söylediği gibi) temiz toplanmış bir araç alırsınız ister benim gibi yurt dışı alım bağlantılarını devreye sokarak tertemiz bir araç sahibi olma yoluna gidersiniz.
netice itibariyle aracı nerede ne şekilde kullanmak istediğiniz,isteklerinize cevap verip veremeyeceği,araç üzerinde keyfinize göre yapacağınız değişiklikler sizi mutlu edecekse; kim ne derse desin insanın amacı ve onu mutlu eden tarafı markalara yöneltir.
kaya tırmanmak isteyen bu işe uygun bir aletle çıkar araziye,expedisyona yönelik ama yolda bırakmayacak bir araç için Defender denir,yük taşımak isteyen eski bir anadol pikabı sevebilir.
bunlar tamamen kişisel tercihlerdir ve benimki seninkini geçer gibi çocuksu egoların bu tarz konularda hiç bir anlamı yoktur.
neyi nasıl yapmak istiyorsanız amaca uygun bir makina mutlaka vardır.
saygılarımla.

MK51' Alıntı:
Standart binek otomobiller ile girilemeyecek etaplardan oluşan off-road ağırlıklı gezilerden mi bahsediyoruz?..

kesinlikle evet,bundan bahsediyorum..

safari2000' Alıntı:
araç battığında eğer ağaç taş bulamadığım yerler için krom çelikten özel mil çektirdim yere çakıp çekmek için anlayacağınız bitmiyor

Ucu burgulu olursa sökme daha zahmetsiz olur herhalde.
Ayrıca başka yöntemler de var ağaçsız yerlerde kullanmak üzere.
Forumda çapa diye aratın, karşınıza çıkar.

Sevda Hanım, Otokar'dan 0 km 130" çift kabinli pickup satın alabilirsiniz, 300 Tdi motorlu klimalısı 70-75 bin ytl'ye anahtar teslim alınabilir, hatta belki biraz daha ucuza bile alabiliriz ama bu fiyat bir iki ay için geçerli, bir süre sonra yeni kasaya geçecekler, fiyatlar değişecek :smiley:.

safari2000' Alıntı:
evet çok işe yarıyor hemde ben eski kademeli su pompalarının millerinden yaptım ama aks tan da fevkalede olur diye düşünüyorum eski aksı alıp tornacıda ucunu sivrilttim diğer başına delik açıp mapa kilit taktım mili 45derece açıyala çakıyorum işim bittikten sonra aracımla mili topraktan diğer yönden çekiyorum
zemin bayağı bir sert olmalı sanırım, kumda ve nemli toprakta da denediniz mi.

doğuşlu' Alıntı:
.... ancak son konuşmamda Land Rover ın Otokar üretimi Defenderların firen sisteminde bir arıza olduğu gerekçesiyle piyasaya çıkarttırmadıklarını duydum.
Ben şahsım adına Otokar alımını rafa kaldırdım ....
Ahmet Bey, fren sisteminde bir arıza yok, bahsettiğiniz arkadaşı tanımıyorum, yeni olabilir, SW tipleri 11 kişilik olarak tanımlı olduğundan yolcu taşıma aracı statüsünde, bu yüzden sivile satılabilmesi için ilgili mevzuat doğrultusunda ABS fren sistemi montajlı olmalı, Otokar'da yılda 1-2 araç için ABS sistemi getirtmiyor, yıllık satışın 12 ve katları olması durumunda getirtir ancak.
130" çift kabinli pickup sadece 5 yolcu ve yük taşıma amaçlı olduğu için ABS şartı yok ve isteyene satılabilir durumda, yukarıda da yazdım zaten 70-75 ytl 300 tdi, klimalı satın alınabilir.

sevda' Alıntı:
kesinlikle evet,bundan bahsediyorum..
Sevda Hanım, ben de yurtiçi gezilerimde tüm sarı tabelalara girmek isterim, otomobil ile hepsine giremiyorsunuz, Defender ile çok farklı oluyor, sıkıcı bilinen uzun seyehat tamamen bir zevk alma aracı haline dönüşüyor, bir de hep kimsenin bilmediği alternatif yollar arar hale geliyorsunuz, kısacası hararetle Defender tavsiye ederim, yardımım gerekirse de seve seve olurum.

Ben yerinizde olsam, 75 bin YTL verip defender alıp, uzun soluklu gezilere gitmem. Ben cj ile de gidin demiyorum. Zaten gidemezsiniz, götürmez. Ama burada defender ın burada bir binek araç rahatlığında olduğunu kimse iddia edemez. Bu tür uzun geziler için gezi içerisinde sarı tabelalara da uğrayacaksanız bence en uygun araç cheroke yada Discovery tarzı konforlu araçlar olmalıdır. Düşünsenize istanbul dan defender ile çıktın, fiziksel olarak kaç km, nereye kadar gidebilirsiniz ki? Klima yok, rahatsız ve dar bir sürüş. Ama ben defender sevdalısıyım, günde 200 km bile gitsem bana uyar derseniz, Buna sözüm yok.

Adnan Çetinel' Alıntı:
Ahmet Bey, fren sisteminde bir arıza yok, bahsettiğiniz arkadaşı tanımıyorum, yeni olabilir, SW tipleri 11 kişilik olarak tanımlı olduğundan yolcu taşıma aracı statüsünde, bu yüzden sivile satılabilmesi için ilgili mevzuat doğrultusunda ABS fren sistemi montajlı olmalı, Otokar'da yılda 1-2 araç için ABS sistemi getirtmiyor, yıllık satışın 12 ve katları olması durumunda getirtir ancak.
130" çift kabinli pickup sadece 5 yolcu ve yük taşıma amaçlı olduğu için ABS şartı yok ve isteyene satılabilir durumda, yukarıda da yazdım zaten 70-75 ytl 300 tdi, klimalı satın alınabilir.

Yani Otokardan araç alabilmek için 12 kişinin bir araya gelmesi bir kooperatif anlayışı içine girmesi sonrada gelecek araca talip olması gerekiyor doğrumudur???
Tokiden kura çekimi ile ev almıyoruz Adnan bey takır takır parasını verip Defender sahibi olmak istiyoruz.
Bu işi bu şekilde yapıyorlarsa sayfalarında da yer versinler ki sermaye içeride kalsun elin adamına kazandırmak olmamalı uğraş.
ama politika buysa elbetteki para da dışarıya akacaktır. Biz ülke olarak yanlışı bile yanlış yapma taraftarıyız zaten

jeep' Alıntı:
Ben yerinizde olsam, 75 bin YTL verip defender alıp, uzun soluklu gezilere gitmem. Ben cj ile de gidin demiyorum. Zaten gidemezsiniz, götürmez. Ama burada defender ın burada bir binek araç rahatlığında olduğunu kimse iddia edemez. Bu tür uzun geziler için gezi içerisinde sarı tabelalara da uğrayacaksanız bence en uygun araç cheroke yada Discovery tarzı konforlu araçlar olmalıdır. Düşünsenize istanbul dan defender ile çıktın, fiziksel olarak kaç km, nereye kadar gidebilirsiniz ki? Klima yok, rahatsız ve dar bir sürüş. Ama ben defender sevdalısıyım, günde 200 km bile gitsem bana uyar derseniz, Buna sözüm yok.

defenderinterior2.jpg

Sevda Hn Kim demiş konfor yok diye onlar sadece eski araçlar alınıp sıfırdan modifiye ile uğraşılmış araçlardır.
Size bir kaç tüyo vereyim de hayranı olduğunuz araca aşık olun.,
Öncelikle sitemizin araçlar bölümünden land rover sayfasına girip defender la ilgili yazılarıma bir göz atın.
Sonra allta yazılanları sırasıyla bir takip edin.
Klima deseniz;Aracı et balık kurumuna kiraya verilebilecek şekilde soğutuyor;)
Koltuklar deseniz ısıtmalı,başlıklı,deri döşeme koltuklar
Camlar deseniz elektrikli
Sunroof deseniz mevcut.
daha hangi konforsuzluktan ve rahat olmayan sürüş pozisyonunundan bahsedilebilir ki?

Otokar verileri
Arazide Kullanım Mükemmelliği
Dünyanın önde gelen 4x4 araç uzmanlarından Land Rover Defender mükemmel arazi kabiliyeti ile ilgi çekmektedir. Sağlamlığı, teknolojik olarak önder olduğu 4 tekerlek çekiş sistemiyle Defender ile hiçbir araç boy ölçüşemez.
Sürekli Dört Tekerlek Çekiş Sistemi
Yolda veya arazide sürekli dört tekerlekli çekiş sistemi ile üstün performans sunan Defender, 2 ve 4 çekiş arasında geçişe gerek kalmadığı için sürüş keyfinin sürekliliğini sağlar.
Uzun Sürüş Süspansiyonu
Defender'ın sağlam, uzun sürüş süspansiyonu, üstün çekiş gücü ile rahat bir yolculuk sağlar.

Bunları ben değil teknik veriler ışığı altında sitesine sayfa yapmış olan Türkiyedeki Defender üretimine tek yetkili Otokar firması söylüyor.
Hakkında yazılanları okumak isterseniz ekşi sözlüğün search penceresine land Rover Defender yazmanız ve karşınıza çıkan yorumların onlarca tarafsız kişilerce yazılmış olduğunu hatırlamanız yararınıza olacaktır

http://www.landrover.co.uk/gb/en/vehicles/defender/features-and-specifications/technical-specifications.htm
Sıfır almayı düşündüğünüz için sayfadaki teknik verilere bir göz atmanızda fayda var diye düşünüyorum.

Çok şaşırdım, ne güzel olmuş. Bu araçları mı otokar üretiyor? Hala direksiyonun cama olan mesafesi çok az ama..
def.jpg

hayır otokar üretmiyor kooperatife katılacak 12 kişi bulunuırsa o zaman bi hal çaresine bakılacak :smiley:

jeep' Alıntı:
Hala direksiyonun cama olan mesafesi çok az ama..

Direksiyon başındayken oturduğunuz yerden kaputun ucunu ve ön tekerleğin nereye bastığını( biraz eğilmeyle buna arka lastikte dahil )görebileceğiniz başka bir araç yok sanırım şu anda.

Yani 12 adet defender ın aynı anda satılması gerekiyor gibi bir şey. Birde 75 bin YTL gibi bir rakam çok değil mi bu araç için. Yani kendi defenderınıza 30 bin harcasanız bence bundan çok iş yapar gibi.

Direksiyon başındayken oturduğunuz yerden kaputun ucunu ve ön tekerleğin nereye bastığını( biraz eğilmeyle buna arka lastikte dahil )görebileceğiniz başka bir araç yok sanırım şu anda.

Var. cj ve wrangler serisi Jeepler. Ama defender ın hala ön camı açılmıyor sanırım. Bizim araçlarda 15 dakikada çadırı söküp ön cam çerçevesini indirdiğinizde, karıncaları bile ezmiyorsunuz.

Öyle hırçınız ki öyle yaramaz,
Bizimle kimse başa çıkmaz...

Bütün off-road ailesi bizim kardeşimiz. Ama küçük kardeşimiz. Sizleri seviyoruz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR