Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim
jeep' Alıntı:
Ben yerinizde olsam, 75 bin YTL verip defender alıp, uzun soluklu gezilere gitmem. Ben cj ile de gidin demiyorum. Zaten gidemezsiniz, götürmez. Ama burada defender ın burada bir binek araç rahatlığında olduğunu kimse iddia edemez. Bu tür uzun geziler için gezi içerisinde sarı tabelalara da uğrayacaksanız bence en uygun araç cheroke yada Discovery tarzı konforlu araçlar olmalıdır. Düşünsenize istanbul dan defender ile çıktın, fiziksel olarak kaç km, nereye kadar gidebilirsiniz ki? Klima yok, rahatsız ve dar bir sürüş. Ama ben defender sevdalısıyım, günde 200 km bile gitsem bana uyar derseniz, Buna sözüm yok.
Sevda Hn Kim demiş konfor yok diye onlar sadece eski araçlar alınıp sıfırdan modifiye ile uğraşılmış araçlardır.
Size bir kaç tüyo vereyim de hayranı olduğunuz araca aşık olun.,
Öncelikle sitemizin araçlar bölümünden land rover sayfasına girip defender la ilgili yazılarıma bir göz atın.
Sonra allta yazılanları sırasıyla bir takip edin.
Klima deseniz;Aracı et balık kurumuna kiraya verilebilecek şekilde soğutuyor

Koltuklar deseniz ısıtmalı,başlıklı,deri döşeme koltuklar
Camlar deseniz elektrikli
Sunroof deseniz mevcut.
daha hangi konforsuzluktan ve rahat olmayan sürüş pozisyonunundan bahsedilebilir ki?
Otokar verileri
Arazide Kullanım Mükemmelliği
Dünyanın önde gelen 4x4 araç uzmanlarından Land Rover Defender mükemmel arazi kabiliyeti ile ilgi çekmektedir. Sağlamlığı, teknolojik olarak önder olduğu 4 tekerlek çekiş sistemiyle Defender ile hiçbir araç boy ölçüşemez.
Sürekli Dört Tekerlek Çekiş Sistemi
Yolda veya arazide sürekli dört tekerlekli çekiş sistemi ile üstün performans sunan Defender, 2 ve 4 çekiş arasında geçişe gerek kalmadığı için sürüş keyfinin sürekliliğini sağlar.
Uzun Sürüş Süspansiyonu
Defender'ın sağlam, uzun sürüş süspansiyonu, üstün çekiş gücü ile rahat bir yolculuk sağlar.
Bunları ben değil teknik veriler ışığı altında sitesine sayfa yapmış olan Türkiyedeki Defender üretimine tek yetkili Otokar firması söylüyor.
Hakkında yazılanları okumak isterseniz ekşi sözlüğün search penceresine land Rover Defender yazmanız ve karşınıza çıkan yorumların onlarca tarafsız kişilerce yazılmış olduğunu hatırlamanız yararınıza olacaktır
http://www.landrover.co.uk/gb/en/vehicles/defender/features-and-specifications/technical-specifications.htm
Sıfır almayı düşündüğünüz için sayfadaki teknik verilere bir göz atmanızda fayda var diye düşünüyorum.