Defender İçin Jant Flanşı Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan defender58 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 105
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,919
Ynt: Defender İçin Jant Flanşı Arıyorum

Bayram bey teşekkürler benim daha fazla bişey dememe gerek kalmadı siz gereken her şeyi anlatmıssınız

bir ekleme de ben yapayım kullanılacak çeligin imalat şeklide çok önemlidir eger yapılan farça yuvarlak,kare,eksantirik,vs vs magzemeyi ona göre secip ona göre işlemek gerekir mesela grank mili yuvarlak mazemenin dövülerek şekil almış halidir aksi halde kare bir mazemeyi sadece işleyerek grank haline getirmek nekadar isil ilem görsede kırılmasına olanak saglar
bunu anlatmakta kastım mahzemenin yapılıs şekline göre benim tabirimle damarları vardır damarların aksi yönünde işlemek yanliştır

Etiketler

segili yunus kardesim ben sizinle aslında portal akslar hakkındada fikir alısverisinde bulunmak istiyorum bu sayfadaki konuyuda dagıtmak istemiyorum
sizin icin uygun bir sayfa acıp sohbet ve bilgilerinizden faydalanmak istiyorum tesekkurler bayram. :smiley:

Selamlar Bayram bey yeni konu açmaya gerek yok zate bu başlık altında bu konuyu daha öncede tartıştık
astarı yüzünü geçtigi için tek başıma maliyetinin altından kalkamayacagım için
birde TÜV meselesi var şimdilik benim için rafta duruyor bu froje
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17010.msg197680#msg197680

Yunusa Flanş sparişlerini veren benim, tüm yazılanları müdahale etmeden sabırla izledim, malzeme elime gelinceye kadar önyargılı birşey yazmak istemedim. Malzeme dün elime geldi, fotoları aşağıda, inanın fotolardakinden çok daha güzeller, çok emek harcanmış, Yunus kardeşime titiz işçiliği için huzurunuzda teşekkür ediyorum. Tek kelimeyle 1.sınıf işçilik 1.sınıf malzeme.

Kopma kırılma çatlama meselesine gelince bunu malzemeyi elinize aldıktan sonra düşünemezsiniz bile, arabanın tümü çatlasa bunlar çatlamaz.

000_0440.jpg

000_0441.jpg

000_0442.jpg

Teşekkürler Yunus.

Hayırlısı olsun Yavuz, güle güle kullan.

Kupayı kaldırmak için gereken flanş'ları ne zaman göreceğiz Yunus?

yunus kardesim tebrik ediyorum cok guzel olmus hafifletmeleride cok guzel yapmıssın paslanmayıda onlemissın yavuz beyde nice camurlu ve karlı gunlerde
kullanmak nasip etsin.eline saglık.

edaghan' Alıntı:

Engin kupa değil helezonları kaldırmak için flanşlar , onlarda bende, helezonların altındaki saç tablalar yerine bunlar konacak, +2 inch yükseltme verecek, kuleler -2 inch alçaltılacak, bump stoplar +2 inch yükseltilecek, bu değişikliklere göre king pin açısı flanşlarla düzeliyor, caster açısı için zaten 6 derce açılı kollar kullanıyorum., toplamda +5 inch yükselme olacak ama araç dinamiği değişmeyecek, ön şaft double cardan zırhlı akrep şaftıyla değişti.

Bunları detaylı ve fotoğraflı olarak başka bir başlıkta anlatacağım.

Selamlar

SDC' Alıntı:
"Garaj" bölümüne başlık açmayacak mısın hocam :smiley:

Azzzzsonra ;D ;D

Sevtap Açıcam heralde bir başlık ama aracın ilk hallaerinide bulmam lazım, hala kaldıysa eski arşivleri bir karıştırayım .

yavuz

eşekten yarış atı olmaaaaaaaaaaaaz.... gel beni dinle standarta dön rahat et.... defenderle istediğin gibi oynarsın sonra rahat rahat...

ndoganci' Alıntı:
yavuz

eşekten yarış atı olmaaaaaaaaaaaaz.... gel beni dinle standarta dön rahat et.... defenderle istediğin gibi oynarsın sonra rahat rahat...

Tövbe tövbe ;D

discovery-V8' Alıntı:
Engin kupa değil helezonları kaldırmak için flanşlar , onlarda bende, helezonların altındaki saç tablalar yerine bunlar konacak, +2 inch yükseltme verecek, kuleler -2 inch alçaltılacak, bump stoplar +2 inch yükseltilecek, bu değişikliklere göre king pin açısı flanşlarla düzeliyor, caster açısı için zaten 6 derce açılı kollar kullanıyorum., toplamda +5 inch yükselme olacak ama araç dinamiği değişmeyecek, ön şaft double cardan zırhlı akrep şaftıyla değişti.

Bunları detaylı ve fotoğraflı olarak başka bir başlıkta anlatacağım.

Selamlar

sana zahmet olacak...

edaghan' Alıntı:

engin abi yavuz abinin dediği gibi kupayı degil yayların altına takoz yaptım onlarda yavuz abide ben foto çekmeyi unuttum sagolsun yavuz abi çekmiş buraya koymuş

bayram' Alıntı:
yunus kardesim tebrik ediyorum cok guzel olmus hafifletmeleride cok guzel yapmıssın paslanmayıda onlemissın yavuz beyde nice camurlu ve karlı gunlerde
kullanmak nasip etsin.eline saglık.
Sagolun Bayram bey
paslanmayı gidermek için elekrogalveniz yaptırdım ama melesef ğijonları orjinal land roverden aldım ısıl işlemden dolayı karardığı için istenilen renkte olmadı galvenizci baştan söylemişti zate bijon ve gıjonlar güzel olmaz diye

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR