Pek 'evde oturuyor' olduğunuzu sanmıyorum, Enver Bey.... 'Kim Nerede?' topiği her şeyi açıklıyor... ;D ;D
Hem, leylekler bizi yolda gördükleri için çok geziyorlar...
Burdur'da göl kıyısında konaklama düşüncemiz olumsuz sonuçlandığından, Dinar'a doğru devam ettik.. Vakit de epeyce geç olmuştu, zaten...
Dinar, geçirdiği büyük depremin izlerini en çabuk saran, hemen yepyeni bir çehreyle karşımıza çıkan bir ilçe..
Suçıkan Park'tayız.. Büyük Menderes Nehri buradaki bir kaynakla başlayıp, Ege Bölgesi'ni geçiyor... Söke'de Ege Denizi'yle buluşuyor... Tabii çıktığında tertemiz, berrak.. Kısa süre sonra dayanılmaz bir kokuyla iğrenç bir renge bürünüyor, maalesef..
Dinar'da güzel geçen bir günün akşamında, parkta yapılan bir düğünü izlemek üzere yüksekçe bir yere konuşlandık.. Izgara alabalıklarımız ve rakılarımız eşliğinde izlemeye koyulduk.. ;D ;D Neşeli başlayan düğünün ilerleyen saatlerinde önce uzaklarda başlayan şimşekler ve gökgürültüsü.. Ardından bardaktan boşanırcasına yağmur bütün tadını kaçırdı, eğlencenin.. Davetlilerle birlikte gelin ve damat da sırılsıklam halde terkettiler, alanı.. Tabi biz de kurduğumuz masadan bir tad alamadık, üzüldük..
Durumdan etkilenmeyen bir tek havuzdaki ördeklerdi.. Ne yağmur, ne şimşekler onların suda umursamazca salınmalarını engelleyebildi...
Yağmur sabaha kadar aralıklarla sürdü...Ertesi gün öğleye doğru ayrıldık, Suçıkan Park'tan.. Gece yaşanan olay da buruk bir anı olarak kaldı, içimizde..
Sandıklı'ya doğru giderken, Hüdai Kaplıcaları tabelası gözümüze çarptı.. Hep gelip geçeriz, hiç girmemiştik o yöne.. Haftasonu olması nedeniyle, oldukça kalabalıktı, kaplıcalar yöresi.. Kaplıcaya gelenler kadar piknikçiler de çoktu... Çoluk çocuk çimenle yayılmışlar, mangallar yanmış.. Bir hareket.. sormayın gitsin...
Kaplıcaların yanı sıra, çamur banyoları, halkın 'doktor balıklar' dedikleri balıklarla yapılan aktiviteler, böbrek sorunlarına şifa veren içmeceleri ile farklı bir yer, burası...
Sevgili dostlar gezilerinizi zevkle izliyoruz. Burdur'dan Yeşilova-Salda yönüne doğru giderseniz şehir çıkışına yakın plaj semtine ulaşırsınız. Burası yazlık evlerin göl kıyısına yapıldığı bir alandır. Burdur belediyesinin de piknik alanı ve sosyal tesisleri vardır. Burada konaklamaya uygun bir yer bulabilirdiniz
Yine güzel ve eğitici kareler ile yurdumun köşeleri.
Şu kara tren her zaman ilginçtir benim için.Zamanın bu en muhteşem makinelerini dakikalarca, saatlerce seyrederdim küçüklüğümde.
Sevgili Haşmet, Burdur merkezinde yol yapım çalışmaları öyle yoğundu ki... Bu kargaşa içine girmeye cesaret edemedik, açıkçası...
RÜZGAR' Alıntı:
Yine güzel ve eğitici kareler ile yurdumun köşeleri.
Şu kara tren her zaman ilginçtir benim için.Zamanın bu en muhteşem makinelerini dakikalarca, saatlerce seyrederdim küçüklüğümde.
Her zamanki gibi, bizim görüp de yazmak istediklerimizi çok güzel ifade etmişsiniz, Sn. RÜZGAR.. Yorumunuzu okurken, rahmetli babamla yaptığımız tren yolculukları geçti, gözümün önünden... Duygulandım... Bu arada, Yavuz, sazıyla fon müziği yapıyor;
'Kara tren gecikir...
Belki hiç gelmez.....
Çok teşekkürler...
buralpdi' Alıntı:
sandıklı da hastane caddesinde çok güzel metre işi konya pidesi yapan yer var Yavuz ağbi, denk gelirse
Medyadan aldığımız bilgiler ışığında Afyonkarahisar'ın Kokarçay'ını 'bir de biz görelim' dedik. Akşehir Gölüne dökülen Akarçay Nehri, bataklık ve kötü koku yayması nedeniyle halk arasında Kokarçay olarak adlandırılmış. Şimdi, belediyenin çabalarıyla çevre temizliği ve düzenlemesiyle göz dolduruyor... Tekrar 'Akarçay' kimliğine kısmen ulaşmış... (Görsel olarak tamam da, koku olarak eskisinden pek farkı yok... ??? ??? Umarım, yavaş yavaş o da giderilir..)
Seyitömer, Kütahya'nın yaklaşık 30 km. uzağında bir belde.. Geniş linyit yataklarına sahip olması nedeniyle kurulan termik santralle adını duyurmuş.. Geçmişi çok eskilere dayanıyormuş...