Gezinizi izledikçe Türkiye´de gezecek daha çok yer var diyorum. Akılda kalan resimler, değeli bilgiler için teşekkürler. Türkçe yazı dilinizi okumanında de ayrı bir zevki var.
1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Erzurum'u düşmana karşı savunma amacıyla silahla donatılmış Mecidiye ve Aziziye Tabyaları Nene Hatun Milli Parkı içinde... Kenti kuşbakışı gören bir tepede...
Kireçli Köyü (eski adıyla Ağaser) şirin bir köy... Hangi tarihte yapıldığı bilinmeyen köprü girişindeki çeşmeden su takviyemizi yaparken, bu şirin köyü seyrettik...
Uzundere'yi geçtikten sonra, sağda gene bir sarı tabela; 'Sapaca kalesi' Ana yoldan 3 km. içerde.. Gene ağaçlar arasından, engebeli bozuk bir asfalt yolla ulaştık, kaleye.. 1200 metre yüksekte kayalıklar üzerinde.. Ancak aşağıdan görebildik...
Bölgenin büyük kiliselerinden biri.. Yüksekliği ve o günkü teknoloji ile bu yükseklikte bir yapının ortaya çıkarılması karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz..
Tortum Gölü, Tortum İlçesi'nden yaklaşık 40 km. uzaklıkta... 18. Yy.da, Tortum çayının heyelan sonucu önünün kapanması ile oluşmuş, bir set gölü.. Derinliği 100 metre civarındaymış..