Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale
Sayın Gezmen-fsirin-elefer-bayar28-orbay 74,iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Sayın Gezmen,yakıt giderlerini hesaplarken hergün yol yapmayacağımızı düşünerek uzun zamana yayılacağı için yıkım olmayacağını düşünüyoruz.Aracım km.de 28-30 kuruş yakıyor.Tabi yılların tecrübesi ile gaz pedalına basmayı öğrendik.TIR cılıkta devamlı mazot hesabı yaptığımız için en az yakıtın nasıl elde edildiğini gösteren tecrübeler ile bazı yöntemler geliştirdik.TIR cılıkta bir deyiş vardır,''gaz pedalına fazla basan cebine basar.''Zaten gezmeye ve görmeye çıktığımıza göre hız yapmanın gereği yok,hem güzellikleri kaçırır hemde fazla yakıt yakarsınız.
Aracımızın bakım ve tamir masraflarına gelince,parça istemedikçe tecrübem ile ve aracımda bulunan hertürlü takım-taklavat sayesinde üstesinden gelirim.Pariste TIR'ın şanzumanını,Bulgaristanda defransiyelini indirebildiğimize göre korkmama gerek yok diyorum.Parçaya gelince,Altımızdaki araç Peguet J9,türkiyenin her yerinde parçasını ve tamircisini bulma şansım var.
Gelelim yiyecek masraflarına,eşimde bende bu konuda fazla müşkülpesent değiliz.Bazı bir çoban salatanın üstüne döktüğümüz zeytinle de keyif alarak yeriz,bazende mangal yakarak yanına da birer duble koyarak kendimizi şımartırız.Anlayacağınız o anki duygusal
durumumuza bağlı.
Konaklama yerlerinde kalmaya gelince bu güne kadar hiç girmedik,eşimde bende doğal ve bakir olan yerler bizim için daha çekici.Kalabalık kamp alanlarına gireceksem o kadar yol yapmama gerek yok,zaten hayatımız kalabalık arasında geçiyor,aradığımız kafa dinlemek.
İnternet olayına gelince laptopumuz yanımızda olacak,wirlees olan yerlerden(Cafe-çaybahçesi-restoran) forumu takip etmeye çalışacağım.Bulunduğum yerlerden fotoğraflar koymaya çalışırım.
Sayın Ferhat bey,bizde bu günlere gelene kadar çok çalıştık.Sağlıklı kalabildiğiniz günlerin sonunda mutlaka sizlerde bu günlere geleceksiniz.Bizlerde yıllarca çok keyif aldığımız yerlerden yarın iş var diyerek arkamıza baka baka çok ayrılmak zorunda kaldık.Hatay önerinizide değerlendirmeye çalışacağız.
Sayın Bayar28,yıllar önce sertavul dan geçmiştim,o günleri hatırlattınız,sanırım orada durmadan geçmek imkansız olur.Orada saç kavurma yerken kulaklarınızı çınlatırım.
Mehmet hocam(Orbay74) Tam 23 yıl TIR ın ön camında geçici plaka boyutlarında,sarı üstüne siyah yazılı, DALGIÇ plakasını taşıdım,çok tır cı arkadaşım beni DALGIÇ olarak tanır hatta adımı bile bilmezler.Bir yıl yurt dışını bıraktığımda,Malboro sigaranın Torbalıda ki fabrikasına Amerikadan gelen tütün konteynerlerini taşımıştık İzmir limanından.Belki beni görmüş olabilirsiniz.Bildiğim kadarı ile İzmir'deki TIR firmalarında ön camında DALGIÇ plakası taşıyan arkadaşımız yoktu.
Yollarda olma hevesine gelince.Hayatımda denizin altına daldığım zaman ve direksiyonda olduğum zaman aldığım hazzı hiçbirşeyde bulamadım.Deniz merakımız belkide İzmir çocuğu olmamızdan,hayatımızın deniz kıyısında geçmesindendir.Birde Bodrumlu bir babadan miras damarlarımızdaki kandandır.Şoförlüğümüzde yoksulluk içinde geçen çocukluğumuzda telden yaptığımız arabaların tel direksiyonunu çevirerek başladı.Bakkala yoğurt almaya gönderdiklerinde yoğurt tabağını direksiyon gibi yuvarlarken vites değiştirir,ağzımızlada motor sesi efekti yapardık,hani olacak çocuk b....dan belli olur misali.Baba mesleğim gateze foto muhabirliği olduğu ,yarışmalarda birinciliklerim olduğu halde,gazeteciliği bırakıp yollara düştüm,gönlünüze bir sevda düştümü onu söndüremiyorsunuz işte ne yapalım.
Doğarken zengin bir ailenin çocuğu olma seçeneğini kullanma şansımız olmuyor malesef.Bende fakir bir ailenin çocuğu olmaktansa,elektrikli arabaları olan,su hortumu ile bir sürü su yutarak dalış öğrenme hevesini geliştirme yerine kurslara giderek tam teşekküllü takımlarla dalmayı,tel araba direksiyonları ile şoförlüğü öğrenmektense özel arabamızda,özel hocalardan öğrenek şoför olmayı,J9 dan yapılan bir karavan ile gezme yerine full donanımlı bir hymer ile gezmeyi bende isterdim,bayağıda keyifli olurdu tabii.Fakat etrafımıza baktığımızda varlıklı kişilerin %95 nin aileden zengin,%5 ninde şansının yaver gitmesi ile varlıklı olduğunu görüyoruz.%95 in arasına girebilmemiz bizim elimizde değil,%5 içinde olabilecek şansıda bir türlü yakalayamadık işte.Fakat bu günkü durumumdan da hiç bir şikayetim yok,en azından kimseye muhtaç olmadan geçinebiliyoruz.Kimsenin mal varlığını ve lüksünü hiçmi hiç kıskanmadım.Allah onlara daha fazlasını versin,yeterki benim elimdeki eksilmesin kimseye muhtaç olmayayım. Neyse yine çenem düştü,gözlerinizi yorduğum için AF ola... Saygı ve sevgilerimle. Abdi uçar