Acımasız insanoğlu Gariplik mertebesini kendini alçaltmak ve acındırmak olarak görmek isteyebilir. Gerçekte garip yüksek gönüllü değildir ama kimseye de muhtaç olmaz. Garip yalnız başına bir garip'tir...
Garip'in kendisi gibi Garip bir otomobilciği vardır. Ve garip bununla gezer. 92 Model Lada Samara olan bu otomobil de Garip'in kendisi gibi görevini en iyi şekilde yerine getirir ama yüksek gönüllü değildir ve büyüklenmez. Gariplik makamı büyüklenmenin makamı değil alçakgönüllülüğün ve sevginin makamıdır. Garip herkese saygılıdır ve herkesi sever.
Garip herkesle dost herkesle arkadaş olan arkadaş canlısı bir insandır. Garip özgürce kamp yaptı ve bu kamplarda çok da güzel dostluklar kurdu. Yalanla da Garip'e bir fenalık yapmayı başaramadıkları gibi Garip'i susturamadılar da. Garip kendisi gibi bir Garip olan otomobiliyle gezmeye ve kamp yapmaya devam ediyor ve edecek arkadaşlar. Garip insanlara iftira ile yalancılık ve dedikodu ile bulaşan görgüsüz insanların ne kendilerine ne de herhangi bir şeylerine muhtaçtır. Daha önce de söyledim Garip yüksek gönüllü değildir ancak kimseye de muhtaç olacak birisi de değildir arkadaşlar...
Garip'in arabası olan Garip, Lada SAMARA 92 modeldir ve tüplüdür. Standart otomobil özelliklerinden başkaca kamp için özel bir özelliği yoktur. Garip aracını çadırla beraber veya otel motel ve pansiyonlarda kalarak gezmek için kullanır. Garip aracını sever ve aracı için kendisinden fedakarlıklar yapmaktadır...
Bugün evdeydim. Bu haftasonu bir yere çıkmayacağım. Daha çok evde dinleneceğim. Garip de park ettiğim yerde dinlenecek. Haftaya belki Garip ile bir gezi yapabilirim. Abant veya başka bir yer de olabilir. Şu sıralar kamp yapmayı düşünmüyorum. Garip ile gezmeye gidersem öğretmenevinde kalabilirim bir yerde diye düşünüyorum. Gariple uzun süredir uzak bir geziye çıkamadım arkadaşlar. Bir gezi bana iyi gelecektir diye düşünüyorum.
Allah hepimizi topraktan yarattı ve hepimizin döneceği yer topraktır. Ben yaptığım şeyler için pişman oldum ve tövbe ettim. Artık sigara veya şarap ve bira içmiyorum. Bunları içtiğim dönemde de hiçbir yabancının bana karışmaya ve hakkımda bir şey söylemeye hakkı yoktu. Çünkü günah benimdi arkadaşlar. Hiçkimse kimsenin Allah ile arasına giremez. Bizler tövbeyi sadece ve sadece Allah'a yapar. Sadece Allah'tan bağışlanma dileriz. Günahlarımız başka kimseleri de ilgilendirmez. Garip Allah'tan başka kimseye kendisini ispat etmek zorunda değildi ve hala da değil. Garip kimseye bir şey kanıtlamak zorunda da değildi hala daha da değil.
Garip yalnızca bir Garip'tir arkadaşlar... Garip'in felsefesi, gezileri, kampları kendisine fazlasıyla yeter. Garip park problemi ve çekici araç yokluğu nedeniyle karavanından da vazgeçti. Ancak, Garip'in sevdası eşya veya metaya bağlı bir sevda değil. Dolayısıyla Garip motosikletle, otomobille veya başka araçlarla da kamp yapabilir ve mutlu olabilir... Garip hiçbir insan evladına geçmişte muhtaç olmadığı gibi bundan sonra da olmayacaktır arkadaşlar. Çünkü Garip'in hiçbir insanoğlundan bir beklentisi yoktur. Garip zaman içerisinde kendi egosunu da yenmiştir. Bu yüzden hakaret ve iftira etmeleri bile hiçbir şeyi değiştirmez. Garip kendisi gibi bir Garip olan otomobiliyle gezer ve kamp yapar ve mutlu olur arkadaşlar...
Bugün sevgili ablam ve yeğenlerimle birlikte Nata vega İkea alışveriş merkezine gittik birlikte hem güzel bir gün geçirdik hem de çok eğlendik. Sevgili yeğenim Buğrahanla starbucks'ta kahve içmeyi ihmal etmedik. Bugün harika bir gündü. Akşam olduğunda hep beraber evimize geldik ve bugün de böyle geçti.
Kalbimden geçenler benim bütün kampçılardır. Karavanı olanlar insan da otomobiliyle kampçılık yapanlar insan değil mi? Biz de insanız ve biz de varız arkadaşlar.