Arkadaşlar,
İnsanın gerçek gücü sevgisinde ortaya çıkar...
Ben de bir kampçı olarak kamp yaptığım insanları gönülden sevdim ve seviyorum. Ben bir kültür robotu değil bir şahsiyet olmak istiyorum. Benim davranışlarım o ne der öteki ne düşünürden ziyade kendi düşüncelerim yargılarım ve kendi vicdanım için olmalı. Ben bazı insanlarla ilişkiler kurdum. Bunun sonucunda bazıları beni adam olmamakla suçladı. Bu durum benim onurumu ve gurumu kırdı. Üzüldüm, hem de çok üzüldüm arkadaşlar. Ama daha sonra bu insanların hakkımda hangi yargıda bulunduğunun benim için önemli olmadığını anladım. Önemli olan benim kendi yargılarım arkadaşlar. Kimsenin ne dediği değil benim ne dediğim önemli. Ben kendimi kimseden aşağı görmüyorum. Ben kendimi bir şahsiyet olarak görüyorum. Zaten şahsiyet olduğum için benim beni çoğunluktan ayıran fikirlerim var. Bazı insanlar beni tanımayı kaldıramayıp bana hakaret ve iftira ettilerse bu benim suçum değil arkadaşlar.
Arkadaşlar... Ben gerçek bir özgürlüğü yaşamaya çalışıyorum. Ben kendine programlanan şeyleri yapan ve düşünen bir kültür robotu değil, bir şahsiyet olmak istiyorum. Bu yüzden kültür robotu olan insanların bana ne dediği ve ne iftira ettiği benim için pek de önemli değil. Önemli olan benim arkadaşlarımla ilişkilerimde gerçek özgüveni olan bir özgürlüğü yaşıyor olmam. İşte ben böyle bir şahsiyet olduğum için benim hiçkimseye bir şey kanıtlamak veya kimseyle bir şey yarıştırmak gibi dertlerim yok. Bana ne dediyse dedi umrumda bile değil. Şahsiyetsiz kültür robotlarıyla uğraşmayacağım. İçine kendine bakabilen aydınlanmış insanlarla dostluklar kurmak istiyorum ben.
Arkadaşlar aydınlanmış insanlar insanları tahkir etmez, yalan konuşmaz, iftira etmezler. Aydınlanmış insanlar başkalarını yargılamaktan çok kendi içlerine bakarlar. Ben bazı şeylerle yargılandım ve infaz edildim. Dedikodu ile arkamdan yalan konuşuldu arkadaşlar. Geldiğimiz noktada bunlardan da Garip'e hiçbir şey olmadı arkadaşlar. Garip hiçkimsenin kafasındaki robotlaşmış değer yargılarına göre yaşamak zorunda değil arkadaşlar. Garip gerçek manada özgür bir insan olmak istiyor. İşte bu nedenlerle belki de Garip'in çok arkadaşı olamıyor. Çünkü herkes Garip'le arkadaş olabilecek seviyede insanlaşmamış henüz arkadaşlar.
Garip özgür bir insan ve ırkçılıktan uzak ve özgür düşünür ve tam anlamıyla özgür yaşar arkadaşlar. Garip hiçkimsenin kendisi için belirlediği maskelerle davranmak ve buna göre yaşamak veya düşünmek zorunda değil hayatta. Garip özgüveni olan özgür bir insan olmaya çalışıyor arkadaşlar...
İşte bu duygu ve düşüncelerin içerisindeyim. Çok güzel kamplar yaptım ve çok eğlendim. İyi ki de yapmışım. Şimdi bir daha olsa bir daha yaparım tüm yaptıklarımı ve tüm söylediklerimi de söylerim arkadaşlar. Bunlar benim doğrularım.