Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,246

Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• H1 Hummer?

Kullanılan: 31 31.0%
  • 406 Unimog MB?

Kullanılan: 69 69.0%

• Kullanılan toplam oy
    100

Etiketler

Ynt: Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

Hummer ve Unimog 'u asıl olmaları gereken yerlerinde çekilmiş 2 fotoğraf yolluyorum.

Hummer ve Unimog talepkar'larının onlardan beklentileri çok farklı.

Hummer büyük jant arabası, gösterişli bir binek at, yarış atı olamıyacak kadar ağır, yük taşıyamıyacak kadar zayıf.

Unimog ise tarla süren bir katana, koşamaz ,sırtına binsen her tarafın ağrır ama 3 kişinin hareket ettiremediği topu yokuştan aşırır.

Fotoğraf daki kayayı nasıl çıktı nasıl ona güç yetiştirdi ben anlayamadım, anlayanlar lütfen anlatsın, karınca şanzımanın bir işimi bu tırmanış acaba.

Forum gereği arazi özelliklerine bakarsak ,unimog hummer'ı arazide her koşulda yener, hummer unimog'u ancak otobanda geçer.

hummer30qf9.jpg

UnimogRock.jpg

video boyutu büyük olduğu için yükleyemedim.mailinize atıyorum.

Sn. özberk , video mailiniz gelmedi, göremedim.

İki çok güzel bulduğum foroğraf ile forumu şenlendirmek istedim.

İşte Unimog gücü ve Unimog Hummer farkı.....

003Unimog_b&w.jpg

unimoghummer.jpg

bundan önceki 8 sayfayıda okudum kafam iyice karıştı :smiley:
hummeri övmek için demiyorum ama aşagıdaki videoda tırmandıgı kayalık kaç derece ??

http://www.youtube.com/watch?v=1XpEKDxR5TE&feature=related

h1 in nesini toplayacaksınız eğer ıraktan mayına başmışını almazsanız
h1 bir rambo bıçağı unimog isviçre ordu çakısı bence kıyas yanlış .ikisinin işlevleri farklı ama arazi kabiliyetleri çok üstün

Picture11.jpg

kendi zevkime göre iç dış dekorasyon yapmak istiyorum murat bey
tabi offroad için gereken değişimleride ;)

Araçlar bir birinden çok farklı.. Teknik tedaya bile gerek yok kataloktu şuydu buydu..
Bir laf edilecekse HM (Genelde Coni ile Silah taşır) hızlı gider. Belki karda belki, kumda gider.Zorlarsan belki dağdada gider.
Unimog ise HM yi sırtına alır.Karda gider,kumda gider,Dağda çamurda gider.(O bayıra yukarı çeken ben kralım diyor. :smiley: )
Yukarıdaki yazı işin mecazi yanı idi.
Bir birinden farklı özellikler, Kıyas olabilir.Ama aynı segment bile değiller bence.
Herşey donanım teknikle olsa Volvo'nun 700 beygirlik kamyonuda dağ bayır düzgitmesi gerekirdi.
Bu işin bir gizemi bir tecrübe ve liderliği var. Buda ortada.
Markacılık cok büyük bir taraftarlık gibi olmuş. :smiley:

MADENCİ' Alıntı:
Araçlar bir birinden çok farklı.. Teknik tedaya bile gerek yok kataloktu şuydu buydu..
Bir laf edilecekse HM (Genelde Coni ile Silah taşır) hızlı gider. Belki karda belki, kumda gider.Zorlarsan belki dağdada gider.
Unimog ise HM yi sırtına alır.Karda gider,kumda gider,Dağda çamurda gider.(O bayıra yukarı çeken ben kralım diyor. :smiley: )
Yukarıdaki yazı işin mecazi yanı idi.
Bir birinden farklı özellikler, Kıyas olabilir.Ama aynı segment bile değiller bence.
Herşey donanım teknikle olsa Volvo'nun 700 beygirlik kamyonuda dağ bayır düzgitmesi gerekirdi.
Bu işin bir gizemi bir tecrübe ve liderliği var. Buda ortada.
Markacılık cok büyük bir taraftarlık gibi olmuş. :smiley:

cok güzel söyledin madenci abi :smiley:

Unimog her eve lazım bir araç, çok işe yarar, çok iş görür. Her ev derken kırsal alanda evi olanlar için orada bırakacağı ve orada kullanacağı çok faydalı bir araç. Odunda taşır, gerekirse tarlada sürersiniz kullanım alanı çok geniştir, kötü hava ve yol şartları diye bir şey tanımaz.

Humvee'de kötü bir araç olsa Amerikan ordusu tercih etmezdi sanırım. Ayrıca çok karizmatik bi makine, insanı kendisine çekiyor ama şehir içi içinse hayır kalsın, o boyutta bir şeyle şehir içinde dolanmak istemem. Birde her iki makineninde yakıt tüketimleri 21 nci yy.a yakışmayacak düzeyde. Yani bence ait oldukları yerde yani orduda kalmalılar ;D

anti humwee cilere şöyle siyah 5 kapılı h1 leri verseler al bi tur at deseler sanki hayır diyeceklermiş gibi kapıma bırakıp kaçsalar almam tavrı içindeler ya. aletin ölüsü 50 bin dolar amerka ıraktan çekilsin belkide kore dönüşü cj leri marshall yardımı olarak bıraktığında olduğu gibi bizim ordumuzdada abd nin hizmet dışı bıraktıkları görev alacak,yada adana izmir üslerinde hatta istanbulda reşadiyede abd li askerlerin kullandığını gördüm diyenin yalancısıyım, bunlar mke hurdalığında filan pazara düştüğünde bakalım kimler sıraya girecek alabilmek için.humwee nin karizması yeter:smiley:

MC' Alıntı:
Unimog her eve lazım bir araç, çok işe yarar, çok iş görür. Her ev derken kırsal alanda evi olanlar için orada bırakacağı ve orada kullanacağı çok faydalı bir araç. Odunda taşır, gerekirse tarlada sürersiniz kullanım alanı çok geniştir, kötü hava ve yol şartları diye bir şey tanımaz.

Humvee'de kötü bir araç olsa Amerikan ordusu tercih etmezdi sanırım. Ayrıca çok karizmatik bi makine, insanı kendisine çekiyor ama şehir içi içinse hayır kalsın, o boyutta bir şeyle şehir içinde dolanmak istemem. Birde her iki makineninde yakıt tüketimleri 21 nci yy.a yakışmayacak düzeyde. Yani bence ait oldukları yerde yani orduda kalmalılar ;D

:D
zaten hummer a yakıt çözümü bulmadan veya yakıt fiyatları düşmeden imkansız ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,636
Kayıtlı Üye Sayımız
166,930
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR