Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,246

Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• H1 Hummer?

Kullanılan: 31 31.0%
  • 406 Unimog MB?

Kullanılan: 69 69.0%

• Kullanılan toplam oy
    100
Ynt: Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

sanırım teknik özelliklerinde yazılan eğimde aracın rampanın ortasında durup tekrar kalkabilmesi gerekiyor.. Mesela CJ'de verilmiş böyle bir eğim yok... yürekle alakalı heralde :smiley:

Etiketler

imkanı var mı sizce? bence defender katalog yalan söylüyor. Tipik ingiliz araba markası. Duramaz bile o eyimde, bırak kalkmayı.. :D

Niye canım dedim ya benim Toyota katalogda 6 küsür litre yakıyor diye... optimum zeminde durup kalkar tabi :smiley:

optimum zemin derken lastiklere yapışıp aracın frene bile basmadan 45 derecede kalabileceği bi zeminden bahsediyoruz dimi orkun abim :D

ben kalkmasından vazgeçtim artıkta dursun yeter :p :p :p

Landrover a laf yok bulun 45 derece rampayı durup kalkması bana ait. denemesi bedava. ;D

Benim zerre kadar şüphem yok , oynanmamış( lastik ebadı motoru, diff oranları vb) her lr bu rampayı hiç zorlanmadan çıkar, bu rakamın toleransı da vardır, 50 yi çıkmayana 45 çıkıyor demez inciluz.

Fakat bu rampa tırmanma olayında hesap , kuru asfalt zemin,4 personel, max yük , rampa başında lastiği dayayıp durduktan sonra yapılıyor. Elinde 1984-1987 lada kullanma klavuzu olan varsa çok güzel bir tanımı vardı tırmanma açısının.

Konu dağılmasın ,
Hummer saf kan arazi araçlarının olamazsa olmazlarını taşımadığından kıyaslanmaları bile doğru değil, Unimog forever ;D
Kabiliyet, dayanıklılık, işlevsellik, uzun bir geçmiş ile unimog bir saf kan yarış atı ise hummer ancak şirin bir sıpa olabilir.

unimog un çok iyi olduğuna söylenebileck bişi yok belki ama ,
en ağır şartlarda kullanılan araçlar savaş durumunda kullanılanlardır herhalde
dünyanın en gelişmiş ordusu abd ordusu niçin hummer 1 i tercih ediyo madem bu araç bu kadar dandik
ingiliz ordusu niçin lr tercih ediyor
düşmanları teroristler gerillalar toyotayı neden seçiyor
madem unimog nirvana da
her ağır şartın bi en iyisi var mutlaka unimog da bazı ağır şartların iyisi ama yarış atı sıpa benzetmesi biraz abartılı değilmi
tarlada çift sürerken yük çekerken harman yaparken yarış atı pek işe yaramaz.en kötü ihtimal katır lazım o katırda toyota dır bence hilux fj
wx seç beğen al

Bir projemiz var gerçekleşebilirse, 35 45 60 derece rampalar koymayı düşünüyorum :smiley: bir de RTI rampası tabii... Bu ramplardaki derece ve başarılara göre aracın 3 etaptan hangisine girebileceğine karar verilecek ::smiley:

slm arkadaşlar ben yeni geldim ve tartışmanız gayet hoşuma gitti deep in dediği konuya katılmıyorum yani hummer motor seçeneği nekadar fazla olsada eğimlerde ii olabileceğini söyliyemem buda yürüyen aksamı yüzünden bağımsız sistem alobilir ama tutuşu zayıf işte bide inşallah hız alarak 45 derecelik bir eğime çıkmaya çalışan aracın içinde olursun deep newton bile kurtaramaz seni bence mog tırmanışlarda daha üstün ayrıca çamurdada aynı şekilde hiç rockcrawler i seyretmedinizmi araçların kayalara nasıl tutunduklarını yürüyerek geçilmez orlardan mog dakide aynı sistem...

haklısın yavuz bir videoda izlemiştim hummer 30 cm lik bir taşın üzerinden geçerken aks kesmişti gülmekten yarıldım unimog un üzerine varmı ya benim deyişimle tekerlekli canavar moglarla ilgili sorularınızı bekliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,636
Kayıtlı Üye Sayımız
166,930
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR