Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,550

Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• H1 Hummer?

Kullanılan: 31 31.0%
  • 406 Unimog MB?

Kullanılan: 69 69.0%

• Kullanılan toplam oy
    100
Ynt: Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

şunuda unutmamak lazım üst limit % 100 oldugu için verilen deyerde %100 aşamıyor lr d 90 , 110 ,130 un deyerleri aynı oluyor

yaşasın defender sen ii ki varsın seni çok seviyorum sen muhteşem bir araçsın Sırıtan Sırıtan Sırıtan

Etiketler

Jeep34' Alıntı:
En güçlü 4x4

Zorlu arazilerde kullanım için geliştirilen Hummer, otoyolda da otomobil konforunu aratmıyor. Hummer'da, radyo/kaset çalar, halojen farlar, ısıtmalı arka camlar, merkezi kilit sistemi, hidrolik direksiyon, otomatik camlar, klima, cd çalar gibi aksesuarlar bulunuyor. 4x4 olan Hummer'ın 6.5 litrelik V8 motoru 170 beygir gücünde. Hummer'ın 195 beygir gücünde bir başka motor seçeneği de bulunuyor. 60 derece yokuşa tırmanan, 40 derece yana yatabilen, yarım metre yükseklikteki engelleri rahatlıkla atlayan Hummer, bir metre derinliğindeki sulardan geçebiliyor. General Motors'un V8 silindirli 6.5 litrelik turbo dizel motoru kullanılıyor. 0'dan 100 km. hıza 18.4 saniyede çıkan Hummer, fabrika verilerine göre 134 kilometre son sürate sahip.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/02/17/97108.asp

60 derece diyor yaw :smiley:

Uğur zannedersem gene derece ve yüzde kavramları karıştırılmış.Ama bunda hummer'ın suçu yok , suç haberi yapan gazetede.
Hummer'ın max. trmanma açısı % 60 tır. Yani yaklaşık 33 derece.
Bu nedenle hummer ne unimogun ne de defenderin yanına bile yaklaşamaz.

http://www.hummer.com/hummerjsp/home.jsp

Bunların çoğu H2, Bu GM'in Hummer'ı imal eden şirketi bünyesine kattıktan sonra sivilde kullandığı Tahoe şasesi üzerinde Hummer tipli bir kaporta koyması sonucu ortaya çıkan bir araç... Hatta Jeep H1'i tasarladığında burnuna koyduğu 0ııııııı0 patenti hala Chryslerde olan ön ızgara yüzünden GM yıllarca davalık oldu...

H1 hakkında hem yapılan bir sürü pozitif, bir sürüde negatif yorum var.. Ben ABD ordusu yeterince zorlu koşullarda test etmiştir diye düşünüyorum, unutmayalım ki H1 ordunun ihtiyaçlarına göre 80'li yıllarda tasarlanmış bir araç... Şimdi yeni ihtiyaçlara göre yeni bir araç gelecek....Hummer H1 da tarih olacak :( ...

Bu çakma hummer baya sağlam bi araca benziyor. Üstadlar ne der acaba?

http://www.youtube.com/watch?v=G0IMdAk1mWU&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=IG-SeVVErjA&feature=related

Bu işler sürücü ile çok alakalı...bence profesyonel olmayanlar tarafından youtube da araç karşılaştırılması kadar saçmabirşey olamaz... bu da zaten youtube daki bütün kaza videoları toplayıp hummer daha iyi videosu yapmış...ben çoğunu seyretmiştim....

http://www.youtube.com/watch?v=Yf9FPs40VUM

Deep' Alıntı:
cetvel kırıldı ya yoksa tırmanırdı ;D ;D
ama Lada Nivanın resmi tırmanma değerlerinin 59 derece olduğunu öğrendik, Niva sahibi arkadaşlardan döküman bekliyoruz ;) Berk, Serdar, Haldun abi nerdesiniz? manueli yokmu aracın?

abı ne kullanma klavuzu :smiley:)) yag degısım kartını bıle kaybedıyoum :smiley:))
yannız solemek ısterımkı bıraz ıcersem 60 dereceyı cıkarım :smiley: bunu daha once sılede bı kaya uzerınde yusuf abı ıle denedık low da cıkamıyacagı yer yok gıbı gelıyo nıvanın

batı bloğu tekelerkli zırhlı araçların çoğunluğu unimog tabanlıdır,özelikle KrausmaffeiWegman firmasının dingo aracı
herkes bu aracı alt sistem olarak ele alırken biz gidip hummeri aldık alt sistem cobra aracında:(

Cobra'nın defender platformlu olduğunu sanıyordum, çok sevindim esasında Hummer platformu olmasına :smiley: Bence doğru seçim bu tarz araçların hızlı ve yuksek manevra kabiliyeti olması gerekir diye düşünüyorum.. dingo cobraya göre çok daha zırhlı ve ağır bir araç..

:smiley:dingoyu yada cobrayı savunmuyorum ,alt sistem olarak çoğu ülke ve üretici unimog sistemini seçtiğidir,
hayırlıyorum fransız ordusu için kundağı motorlu top tasarlıyan Giat firması bile gittip unimogu seçti ,kıyamet kopmuştu :smiley:

eğim konusunda baya uğraştım... % de olarak verilenlerde %100 = 45 derece..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11366.0

www.bmc.com.tr savunma sanaayii araçları 4*4 ve 6*4

bmc.jpg

bu yüzdelik mevzuğunda bende fikrimi söylemek istiyorum %100 eğimin 45 derece olduğunu düşünüyorum
60 derece açıyı bir kağıda çizersek ve bu dikliğe aracın ön tekerliği rampa başında iken çıkması bana imkansız geldi (isteyen çizsin görsün)
---- ancak kafamda şöyle bi soru var bunu da paylaşmak isterim
araç belli bir ivmeyle rampaya başlarsa 45 değil 70 derece bi rampaya da tırmanabilir
bu durumda bu rampa için eğimi % 155 demek doğru bi tabir olur mu ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR