Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,212

Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• H1 Hummer?

Kullanılan: 31 31.0%
  • 406 Unimog MB?

Kullanılan: 69 69.0%

• Kullanılan toplam oy
    100
Ynt: Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

Tanışma köşesinde kendini tanıtırsan hayatı offroad olan birini daha tanımış olur mutlu oluruz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.new;topicseen#new

Etiketler

burada oldukca ilginç bir video var

http://video.google.com/videoplay?docid=-2316222768844124610

unimog-hummer değil ama 50.000 $ hummer ve 4200 $ 87 model XJ videosu

Gerçekten çok ilginçmiş... Gene de bir Jeep'çi olarak, Hummer'a sabotaj (pilotaj hatası olabilir) yapılmış olabileceğini düşünüyorum.

ya hummer gösteriş aracı bi işlevselligi yok baksana video her seyi anlatıyor ama orada suzuki,toyota,jeep,land,chevrolet,gmc,dodge vs olsa gene yorulmadan rahatca gecebillir ama hummer agır oldugu için ve off road kabiliyeti olmadıgı için rezil olmus

ya bi video var ama hala bulamadım hummer h2 range cherokee lexus bide mercedes bunları cekiyor yani neymiş hummerın geçtigi yerlerden geçemiyormuslar videoyu dikkatlice izledim diger aracları bazen 4x2 almıslar hileli yarısta birinci olmus hummer ;D videoyu bulursam linkini koyacagım

http://www.izlesene.com/video/hummer-hammer/6554 bu aks kesen hummer

Ben bu videoyu geçen senede izledim, bence hummer orda 2 çeker önden hiç patinaj çekmiyor, kaldı ki sol ayağı ile hafif frene dokunsa diferansiyelleri kitleyecek onu da yapmıyor.. hadi bıraktık 4 çekeri, ordan diferansiyelleri kilitli konserve kutusu bile geçer

H1 konusunda hassasım, çok seviyorum
H2-3'te Jeep parmağı yok, Tahoe'nun versiyonları...

Std Lastikle çamur videoları var dikkat edin
http://www.clipser.com/watch_video/753979

Bunu bende yaptımda sağlam bir rampa bulmam lazım
http://www.metacafe.com/watch/yt-2_1z8JSE63A/h1_hummer_climbing_near_vertical_wall_extreme_hummer_4wd/

6.5L dizel ne işe yarar
http://www.youtube.com/watch?v=CXvxIy4YupI&eurl=http://video.google.com/videosearch?q=hummer&emb=0&aq=f&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=N-8Dp7eyb94&feature=related

ABD'de olsam asker emeklisi CJ yerine, asker emeklisi HUMMVEE kullanırdım ki o aletler sivil versiyonundan epey farklı....

Bu arada Youtube açılmış...yakında kapanır tabiii :(

ilkakdeniz' Alıntı:
burada oldukca ilginç bir video var

unimog-hummer değil ama 50.000 $ hummer ve 4200 $ 87 model XJ videosu

Muhteşem...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hummer-H1-H-1-HUMMER-H-1-HMVEE-MILITARY_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a727Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1308Q7c301Q3a1Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem170287742642QQitemZ170287742642QQptZUSQ5fCarsQ5fTrucks

Jeepcj7' Alıntı:
Ben bu videoyu geçen senede izledim, bence hummer orda 2 çeker önden hiç patinaj çekmiyor, kaldı ki sol ayağı ile hafif frene dokunsa diferansiyelleri kitleyecek onu da yapmıyor.. hadi bıraktık 4 çekeri, ordan diferansiyelleri kilitli konserve kutusu bile geçer

H1 konusunda hassasım, çok seviyorum
H2-3'te Jeep parmağı yok, Tahoe'nun versiyonları...

ABD'de olsam asker emeklisi CJ yerine, asker emeklisi HUMMVEE kullanırdım ki o aletler sivil versiyonundan epey farklı....

Orkun bizim arka bahçede takoz var meşe odunundan sana onlardan keseyim göndereyim hummer dan daha esnek , daha bir artikülasyonlu ;D

Hummer güzel bir araç ama arazi aracı değil bence , araziye uymuyor direniyor, ön arka bağımsız aks ancak baja türü sürat yarışlarında kullanılabilir ki buradada daha uzun salıncak olmalı ki esneyebilsin. Arazide amaç mümkün oladuğunca lstikleri zeminde tutarak ilerlemektir, bunlar torsen i koyunca düşünmüşler bir lastik deyse yeter diye karar vermişler, altı takılırmı, karnı süretmi umurlarında değil.

Ben ilk zamanlar hastaydım hummer a , ama canlı tatbikatta izledim hiçte reklam filimleri gibi değil, çıkartma gemilerinden bir kumsala indiler bir havayla, tümü gömülünce havaları söndü, savaşmayı bırakıp can derdine düştüler, imdada Bizim defenderler yetişti tümünü kumsaldan karpuz toplar gibi topladılar. Tam bir rezaletti.

Ağır zırh ve silah taşıyıp, mayınlara direnebilirler, çok zorlu olmayan arazi şartlarında iş görebilirler. buzda , suda yürüler ama hepsi o.

6.2 dizel ne işe yarar? max 110 km hız yapabiliyorsan,seyir hızın 90 km ise ancak yakıt israfına yarar, Bunun 1/3 ü hacimdeki motorla Unimog daha iyisini yapabiliyor.

Sonuç olarak yakışıklı bir dev, araziden çok şehir trafiğinde magandaları mahmuzlamak için daha uygun. ;D

Yavuz abi siz artikulasyona alışıksınız, tuhaf geliyor, biz ise arabayı artikule etmeye ve kafayi rollbara vurmaya ;). Bak 3 senedir uğraşiyorum S.O.A felan derken daha std disco kadar yeni yeni oynamaya başladı bizim dingiller ;) Ben H1'i takoz gibi olduğu için seviyorum, alişkanlik heralde... 6.2 ne işe yarar? H1 gibi takozsan işe yarar, zaten ön arka kilitli tek lastik bile yere basarsa o sürünme oranı ve o torque ile kaç ton bilmiyorum ama H1 gidiyor hatta firliyor. O tatbikatta merak ettiğim bizim askerler H1'ni kullanmayı biliyormuydu acaba... Aslini test edemedik ama videolarda kumsalda hic batacak gibi durmuyor zaten arazi kabiliyeti bu kadar zayif olsa Abd ordusu 83'ten beri kullanmazdı... Artik değisme vakti geldi, bakalim yerini ne alacak.... Düşünüyorumda 83 yılında Istanbul'da H1 ile Murat 131'lerin arasında dolaşsak ne olurdu acaba.... Ben ilk H1'i körfez savaşında 90larda görmüştüm :D

Jeepcj7' Alıntı:
Yavuz abi siz artikulasyona alışıksınız, tuhaf geliyor, biz ise arabayı artikule etmeye ve kafayi rollbara vurmaya ;). Bak 3 senedir uğraşiyorum S.O.A felan derken daha std disco kadar yeni yeni oynamaya başladı bizim dingiller ;) Ben H1'i takoz gibi olduğu için seviyorum, alişkanlik heralde... 6.2 ne işe yarar? H1 gibi takozsan işe yarar, zaten ön arka kilitli tek lastik bile yere basarsa o sürünme oranı ve o torque ile kaç ton bilmiyorum ama H1 gidiyor hatta firliyor. O tatbikatta merak ettiğim bizim askerler H1'ni kullanmayı biliyormuydu acaba... Aslini test edemedik ama videolarda kumsalda hic batacak gibi durmuyor zaten arazi kabiliyeti bu kadar zayif olsa Abd ordusu 83'ten beri kullanmazdı... Artik değisme vakti geldi, bakalim yerini ne alacak.... Düşünüyorumda 83 yılında Istanbul'da H1 ile Murat 131'lerin arasında dolaşsak ne olurdu acaba.... Ben ilk H1'i körfez savaşında 90larda görmüştüm :D

;D ;D

Hummerleri Amerikalılar kullanıyordu, hatta bazı soförler bayandı. Tarihteki ilk , Yunanistan, ABD, Türkiye ortak tatbikatıydı, ilk ayak Yunanistanda gerçekleşti, ikincisi Türkiyede olacakatı gerilim yüzünden iptal oldu.

Yunan kuvvetleri savunma hattı kurmuşlardı, Türk ve amerikan kuvvetleri bu savunma hattına denizden çıkatma yapacaklardı, Türk kuvvetlerine ait Defenderler kovadan dökülen boncuklar gibi hızla sahile çıkıp pozisyon aldılar, Hummerlar çıkar çıkmaz gömüldüler, bir süre kumada cebelleştikten sonra bizimkiler önceden planlanmamış tatbikat harici bir kararla geri dönüp hummerleri toplamaya başladılar, Tatbikat çıkartma harekatından hummer kurtarma operasyonuna dönüştü ;D ;D ;D

Dunyada en çok çikartma yapan ülkenin askeri H1'i batırıyor ;) ;) süpermiş! Bayanlara birşey dememek lazim bağzılari arazide erkeklerden daha iyi ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Dunyada en çok çikartma yapan ülkenin askeri H1'i batırıyor ;) ;) süpermiş! Bayanlara birşey dememek lazim bağzılari arazide erkeklerden daha iyi ;D

Bayanlar konusuna katılıyorum, bu işin cinsiyetle ilgisi yok yetenek, şans ve tecrübe meselesi.

Normandiya ya eğer hummer la çıksalardı dünyanın çoğu bugün almanca konuşuyor olurdu ;D

MB'nin şase kupa kumlandı, bugun resim çekeyim bare :smiley: araziye sokmak için sabırsızlanıyorum ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,635
Kayıtlı Üye Sayımız
166,929
Kaydolan Son Üyemiz
CptFlyalot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR