İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,588

erhan110

A Land Rover doesn't leak! It marks its territory
Mesajlar
957
Tepkime Puanı
11
Yer
Istanbul
iyi gunler arkadaslar .,

Dunya cografyasina ve uzun mesafe kesif gezilerine merakli olan arkadaslarin cogunun takip ettigini dusundugum benimde Gezenbilir.com'da ogrendigim Sn.Ali Eric'in yapmakta oldugu dunya turu www.istanbul2istanbul.com sitesinde
takip edilmekteydi.

Su anda kusucusu ile yaklasik 10,000 km., mevcut yollar kullanilarak herhalde 20,000 km.den fazla bir mesafede oldugunu tespit ettigim ve bence cok onemli bir misyon ustlenmis bu seyyah arkadasimiza burada destek vermek, turu hakkinda fikirlerimizi paylasmak icin bu koseyi acmakta fayda gordum, cunku gezenbilir platformu bunu en iyi yapabilecegimiz yer diye dusunuyorum.

Kendisine ait bilgilerin enson guncellenmesi 18.09.2009 tarihinde Mogolistanda yapilmisti vede bu bilgiler ilk 135 gun yada Agustos ,2009 'a kadar olan bilgileriydi. Kendiisnde bahsettigi Sibirya ve Dogu Rusyadaki internet altyapisinin yetersizliginden oturu bilgilerini upload edemekteymis.

Benim kisisel merakimdan oturu sitesinde inceleme yapmam sonucu bilgilerini upload edememesine ragmen gectigi yerlerdeki gps izlerini duzenli olarak gonderebilmekte vede eger bunlari download ederseniz Google-Earth'de rahatlikla kendisi takip edilebilmekte.,ve buna gorede kendisi su anda Buyuk okyanunusun uzantisi olan Okhotsk denizine yani 150.Boylama ulasmis gorunuyor.

Benim verebilecegim nacizane kisisel bilgiler bunlar olup, gorusleriniz ve bu konuya ait bilgilerinizi okumaktan zevk duyacam .

Selamlar Erhan
 

Etiketler

Ynt: İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

Yolizlerini indirdikten sonra dosya adını xx.kml haline çevirmeniz lazım. Örnek olarak eğer Tomtor-Ust-Nera-Magadan yolizini indiriyorsanız, sistem dosya adını sadece 21 yapıyor. ( sadece vista da oluyor olabilir. XP de denemedim)
Siz 21.kml haline getirir ve üzerine kliklerseniz google earth de takip edebilirsiniz.
Oğuz
 

Ynt: İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

Deep' Alıntı:
Gezi yazıları ve fotoğraflar harika. Ali bey'e iyi seyehatler dilerim. Takipteyiz :smiley:

ok mert bey memnun oldum :smiley:
kuzenler Fevzide tanismistik sizle
 




Ynt: İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

Sagolun tsk ederim Mert bey ., diriltmeye calisiyoruz Defender'i :smiley:

siteyi takip eden arkadaslara bir sualim olacak : Ben tam cozemedim sizin anladiginiz yada bildiginiz kadariyla Ali bey su anda bulundugu Magadan'dan > Anchorage'a nasil ve nezaman ulasacak ?? bu hatta ferry tasimaciligi ben bulamadim. Defenderi ancak konteyner veya kucuk bir nakliye ucagiyle gonderebilir diye dusundum .

selamlar erhan
 

Ynt: İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

:smiley: galiba kendim verecem bunun cevabını , Ali beyin bahsettiği www.askyakutia.com bolotun sitesinden alıntıdır . selamlar erhan

How to ship your moto or vehicle from/to Magadan & from/to Vladivostok by sea?
By BOLOT | Published: SEPTEMBER 27, 2009
Rejoyce, everyone, who wishes to try the Road of Bones to/from Magadan. Magadan is not the deadend. It is, actually, one of your enroute waypoints.

The only thing you need to know is how to ship your vehicle from/to Magadan by sea. The second thing to remember is that a Turkish driver Ali Eric (www.istanbul2instanbul.com) is really a good fellow. He sent me the precious information on the shipment from Magadan to Valadivostok (or vice-versa) and from Vlad to anywhere in North America.

Further, please, find the info about the shipping company, that helped Ali Eric and two UK moto adventurers Walter & Tony (www.SibirskyExtreme.com) to deliver their 4wd and motorcycles from Magadan to Vladivostok by sea. Read More »

Posted in Answers, Locations, Services, Travel | Tagged 4WD, car, Expedition, Kolyma Highway, Magadan, motocycle, North America, Road of Bones, roads, sea, shipment, Siberia, tourism, transfers, Travel, vehicle, Vladivostok, Yakutia | Comments closed
 

Ynt: İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

Ali Bey'in yazılarını bende merakla takip ediyorum, fakat son yazısının üzerinden 2 haftayı aşkın bir zaman geçti henüz güncellemedi internet bağlantısında sorun yaşıyor herhalde sizin de bashettiğiniz gibi
 

Ynt: İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

iyi akşamlar Doğan bey .,

Ali bey son gönderisinde bagımsız gazeteci Bolota aıt siteyi önermiş www.askyakutia.com burda Ali beyin güncel bilgileri ve resimleri var bakabilirsiniz.

Erhan
 

Ynt: İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

Merhaba,
Ali Eriç' in Afrika Turu' ndan hayranı ve takipçisiyim. http://www.turafrika.com
15 Ekim 2005 - 18 Nisan 2006 arasında, 156 gün, 29.580 km, 13 ülke... muhteşem bir macera!

Yeni üyeyim; bu sitede Ali Abi'den mutlaka bahsediliyordur diye düşündüm ve bu başlığı buldum.
Takipçisi olarak, son durumu paylaşmak istedim.
http://www.istanbul2istanbul.com için son güncellemesini 7 Kasım 2009 günü yayınlayabilmiş.
Başlangıç: 06 Mayıs 2009, Sabah 09:40
Güncel: 07 Kasım 2009, 185 gün, 29.404 km. (Rusya)
Asya (1.Etap) bitmek üzere. Etabın son noktası Magadan' a erişimde yaşananlar ayrıca Bolot' un sitesinde de yer aldı:

http://askyakutia.com/2009/09/2009-september-the-condition-of-kolyma-highway-road-of-bones-kyubeme-tomtor-kadykchan/

Ali Eriç, bir Sadun Boro (Eşi Oda ile birlikte, Kısmet adlı yelkenlisi ile dünya seyahati yapan ilk Türk! ama tek olmadı) kadar takdire şayan bir Türk seyyahıdır. Konusunda bir ilktir. Ama tek olmak, tek kalmak istememektedir.

Kendisi ile bir yazışmamızda, bu seyahatlerinin - tabii başta Afrka - kamuoyunda neden bilinmediği, izlenmediğini sormuştum.
"... bu seyahatin, ozellikle gencleri gezmek ve dunyayi tanimak konusunda cok heveslendirici olacagini dusunup, duyulsun isterdim." demişti.

Ali Eriç' e en büyük destek onu takip etmektir. istanbul2istanbul.com sitesinde ana sayfadaki İSTANBUL'DAN İSTANBUL'A... başlıklı başlangıç yazısının son kısmını burada tekrarlamanın onu anlamaya yardımcı olacağını düşündüm. Tamamını siteden okuyabilirsiniz.

"Son olarak, bu sayfayı izleyenlerin, seyahatim sırasında benim yalnızlığımı unutturacak mesajları ile yolumu aydınlatmaları, bana ulaşmaları için “İletişim” sayfam var. İşte aslında sizden en çok ziyaret etmenizi istediğim sayfa bu. Bana göndereceğiniz her mesaj, size yalnızca daha hevesle ve şevkle yazılmış yazılar olarak geri dönecektir. Yoksa, ne yol, su, elektrik; ne de köprü olarak…
Evet! Bir terslik olmaz ve her şey planlandığı gibi giderse Nisan ayının ilk yarısında yola çıkıyorum. Bu sayfayı takip edin, takip ettirin.
Haydi, rastgele!

Ali Eriç
İstanbul, 3 Mart 2009"

Saygılarımla,
Origami <◦)))><
 



Ynt: İstanbul2istanbul.com Köşesi ve GPS İz Takibi

Şu an da bütün siteyi bilgisayarıma indirmekle meşgulüm söyleyecek sözün olmadığını düşünüyorum,bu gibi durumlarda.Aracı bir yerde batmış olarak görmek bile keyif veriyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,012
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst