Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,320
Ynt: Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

size yazdığım şeyler çözüm için önemli...dedim ya bu sezon 2'' le kullanırken, bu zj si modifiye edilmiş arkadaşlarla kaynaşın, onların hikayelerini dinleyin, dersinizi iyi çalışın diyorum...yani belki de yapacağınız modifikasyon bile yetmeyebilir, yurtdışından 6-7 inh long-arm kit getirirsiniz...şu an 3-4 inc yükselten herkeze sor keşke böyle yapmasaydım diyen sayısı epey fazla...
bu süreç içinde dana44ü de fr4e yi de, dextron 4 ü de, vs vs daha iyi öğrenir, kavram kargaşalarını ortadan kaldırır, nokta atışıyla hatasız ilerlersiniz...

şimdi ilk iş iyi bir zj bulun 2'' get koyun, 31-10,5-16 silverstone extreme 117 lastik alın , çarpışantürk ten offsetli jant yaptırın 500 lira civarı tutuyo sanırım, boşa çıkınca satması kolay herkez alır... bi bakın bakalım bu haliyle hani o en iyi arazi aracı diye bağıran araç sahipleri aşşağıdan size nasıl bakıyor, rakım farkından nasıl etkileniyorlar bi görün gerisi kolay..yazdıklarımla zj nin peşine kolay kolay araç gelemez...

Etiketler

s40euro' Alıntı:
Aceleye gerek yok

Levent dogrusunu soylemis.

Baslangic icin 1 3/4" get ile MT lastik. Once bir kendini dene sonra araci dene.

Eger hoslanirsan o zaman buyuk modlara gec bence de

Yoksa her aldigin parca sana tecrube olarak geri doner.
997799' Alıntı:
size yazdığım şeyler çözüm için önemli...dedim ya bu sezon 2'' le kullanırken, bu zj si modifiye edilmiş arkadaşlarla kaynaşın, onların hikayelerini dinleyin, dersinizi iyi çalışın diyorum...yani belki de yapacağınız modifikasyon bile yetmeyebilir, yurtdışından 6-7 inh long-arm kit getirirsiniz...şu an 3-4 inc yükselten herkeze sor keşke böyle yapmasaydım diyen sayısı epey fazla...
bu süreç içinde dana44ü de fr4e yi de, dextron 4 ü de, vs vs daha iyi öğrenir, kavram kargaşalarını ortadan kaldırır, nokta atışıyla hatasız ilerlersiniz...

şimdi ilk iş iyi bir zj bulun 2'' get koyun, 31-10,5-16 silverstone extreme 117 lastik alın , çarpışantürk ten offsetli jant yaptırın 500 lira civarı tutuyo sanırım, boşa çıkınca satması kolay herkez alır... bi bakın bakalım bu haliyle hani o en iyi arazi aracı diye bağıran araç sahipleri aşşağıdan size nasıl bakıyor, rakım farkından nasıl etkileniyorlar bi görün gerisi kolay..yazdıklarımla zj nin peşine kolay kolay araç gelemez...

Evet arkadaşlar,

Bana sorduğum sorular için yardım eden herkese teşekkürler..Özellikle bilgi ve tecrübelerine çok güvendiğim arkadaşlarında yorumlarını almak beni çok sevindirdi.

Konunun başlığı ile uyumlu olarak noktayı koyalım.Son karar verilmiştir.

1- Bakımlı bir ZJ 5.2 V8 bulunacak.İyi bir expertiz yaptırılacak.Tercihen Prince marka LPG'si olanlar ilk tercih olacak.

2- Daha sonra titizliğimden dolayı araç önce detaylı bir kuaför sefası yapıp 1-2 ay standart olarak kullanılacak.Bu süre sanırım arabayı tanımam için yeterli olacaktır.Standart hali ile yol tutuş,konfor,hızlanma ve fren mesafesi gibi konular iyice öğrenilecek.

3-Bu alışma sürecinin sonunda 2" get ile yükseltme yapılacak.Ve arazide beni mahçup etmeyecek uygun bir lastik takılacak.Jantlar elden kolay çıkarılacak modellerden olacak.

4-Ön-Arka vinç yuvalı çelik tamponlar yaptırılacak.Tercihen ARB modeli olanlardan.

5-Ön tampona kaliteli markalardan bir vinç konulacak.Arka vinç için gerekli olup olmadığının tespiti için bol bol gezilecek ve bilenlerden bilgi alınacak.

6- Tavan sepeti yine aynı şekilde gezilerde ve etkinliklerde uygulanan modeller incelenerek ve bilgiler alınarak kafamızda şekillenecek ve 2.sezona yaptırılacak.

7- Snorkel konusu 1-2 geziden sonra netleşecek.

8- Telsiz iyi bir marka alınarak hemen takılacak.

Sonuç: Bütün bu işlemler yapılıp aracı kullanıp hanımıda off-road işine bulaştırabilirsek ustalarında dediği gibi sonuna kadar gidilecek. ;D7"long-arm kit getirtilip kalan tüm eksikler ve altyapı çalışmaları tamamlanıp 35 veya 38 lastiklerle Türkiyede'ki sayılı araçlardan birisi hazırlanacak. :eek:

Hayırlısı bakalım..Aracı alınca burada paylaşacağım.En kısa zamanda ;)

İyi günler..

Kardeş valla Allah klaylık versin, bugün rotları klu ve rotil başlarını değiştirdim, yarım günümden fazlası gitti, ayaklarım dondu :smiley: 850 tl ödedim birkaç parçaya, yukarıda saydıklarını okuyorumda, offf çok işin var çook... kafandaki bütçeyi de bence 2 ile çarp...

alsedo' Alıntı:
Evet arkadaşlar,

Bana sorduğum sorular için yardım eden herkese teşekkürler..Özellikle bilgi ve tecrübelerine çok güvendiğim arkadaşlarında yorumlarını almak beni çok sevindirdi.

Konunun başlığı ile uyumlu olarak noktayı koyalım.Son karar verilmiştir.

1- Bakımlı bir ZJ 5.2 V8 bulunacak.İyi bir expertiz yaptırılacak.Tercihen Prince marka LPG'si olanlar ilk tercih olacak.

2- Daha sonra titizliğimden dolayı araç önce detaylı bir kuaför sefası yapıp 1-2 ay standart olarak kullanılacak.Bu süre sanırım arabayı tanımam için yeterli olacaktır.Standart hali ile yol tutuş,konfor,hızlanma ve fren mesafesi gibi konular iyice öğrenilecek.

3-Bu alışma sürecinin sonunda 2" get ile yükseltme yapılacak.Ve arazide beni mahçup etmeyecek uygun bir lastik takılacak.Jantlar elden kolay çıkarılacak modellerden olacak.

4-Ön-Arka vinç yuvalı çelik tamponlar yaptırılacak.Tercihen ARB modeli olanlardan.

5-Ön tampona kaliteli markalardan bir vinç konulacak.Arka vinç için gerekli olup olmadığının tespiti için bol bol gezilecek ve bilenlerden bilgi alınacak.

6- Tavan sepeti yine aynı şekilde gezilerde ve etkinliklerde uygulanan modeller incelenerek ve bilgiler alınarak kafamızda şekillenecek ve 2.sezona yaptırılacak.

7- Snorkel konusu 1-2 geziden sonra netleşecek.

8- Telsiz iyi bir marka alınarak hemen takılacak.

Sonuç: Bütün bu işlemler yapılıp aracı kullanıp hanımıda off-road işine bulaştırabilirsek ustalarında dediği gibi sonuna kadar gidilecek. ;D7"long-arm kit getirtilip kalan tüm eksikler ve altyapı çalışmaları tamamlanıp 35 veya 38 lastiklerle Türkiyede'ki sayılı araçlardan birisi hazırlanacak. :eek:

Hayırlısı bakalım..Aracı alınca burada paylaşacağım.En kısa zamanda ;)

İyi günler..

süper...akıllıca yol almış olacaksınız...

aracı bulduktan sonra yazacaktım ama birileri de faydalanır belki..
ön arka tamponu HARDOX denen saç tan yaptırın,yani bu işi yaptıracağınız yere şunu söyleyin tamponu 4 mm den yapacaksa kardeşim bana 2mm hardox saç al, bu metalden yap diyorsun. bu hardox metal diğer normal saçtan 4 kata varan daha mukavemetli bir metal türüdür, şöyle bir örnekle pekiştirebilirsiniz, tırların dorselerinin yurt dışı menşeeili olma sebebi budur, çünkü tonaj onlar için çok önemli, 5 ton standart ağırlık yerine 5 ton extra yük atabiliyorlar o nedenle tırların dorseleri gibi hafiflik gerektiren yerlerde kullanılan bir malzemedir...
önde tampon ve vinçten kaynaklı ağırlık problemini çözmüş olursunuz...

ön e arkaya vince gerek yok...öne sabitlediğiniz vincin pimle seyyar halde olmasını isteyin arkaya gerekirse takabilecek durumda olsun...yani tek vinci öne arkaya alarak çalıştırabilecek konumda bir uygulama yapın....
aracınzı aldıktan 1 hafta sonra 2'' getleri koyun kolay bi operasyon...31-10,5-16 lastik ve jantı 2. deiğişimde kolay satabilirsiniz...o nedenle alıp takın...

ön arka tamponu HARDOX denen saç tan yaptırın,yani bu işi yaptıracağınız yere şunu söyleyin tamponu 4 mm den yapacaksa kardeşim bana 2mm hardox saç al, bu metalden yap diyorsun. bu hardox metal diğer normal saçtan 4 kata varan daha mukavemetli bir metal türüdür, şöyle bir örnekle pekiştirebilirsiniz, tırların dorselerinin yurt dışı menşeeili olma sebebi budur, çünkü tonaj onlar için çok önemli, 5 ton standart ağırlık yerine 5 ton extra yük atabiliyorlar o nedenle tırların dorseleri gibi hafiflik gerektiren yerlerde kullanılan bir malzemedir...

ön e arkaya vince gerek yok...öne sabitlediğiniz vincin pimle seyyar halde olmasını isteyin arkaya gerekirse takabilecek durumda olsun...yani tek vinci öne arkaya alarak çalıştırabilecek konumda bir uygulama yapın....
aracınzı aldıktan 1 hafta sonra 2'' getleri koyun kolay bi operasyon...31-10,5-16 lastik ve jantı 2. deiğişimde kolay satabilirsiniz...o nedenle alıp takın...

Tampon uyarınızı kesinlikle dikkate alacağım.Önemli bir konu.Ama inşallah hardox denen sac normal sac'a göre 2-3 kat pahalı değildir.Yani hafifletelim derken orj.ARB tampon fiyatlarını geçmeyelimde :D Eğer mantıklı rakamlarsa kesinlikle uygulanacaktır.

Teşekkürler.

sonsokak34' Alıntı:
abi var bu para bende diosun kısaca :smiley:

Yok benim öyle bu para bende var gibi bir iddaam yok.Zaten yazılanların hepsini 1-2 günde yapacağım gibi birşey'de yok.Elimden geldiğince bu işten keyif alabilmek için bütçe ayırmaya çalışacağım.Bu işler sonuçta gelip maddiyata dayansada insan istedikten sonra mutlaka bir şekilde yapar diye düşünüyorum ben.İmkanı çok olan gider warn marka vinç alır.Biraz daha az imkanı olan power marka vinç alır.İyice imkanı az olan hi-jack krikoyu vinç olarak kullanmayı öğrenir.Ama yinede aracını kurtarır.Bakalım bizde imkanlarımız dahilinde birşeyler yapmaya çalışacağız.

Ama konunun aslında işi layıkıyla yapmak var.Bunun için bu siteyi bilgi amaçlı sömürüyorum. ;D Yoksa çok fazla zarar edebilirdim.Ben lada niva'da alsaydım ki çokta severim o arabayı;o aracada yapılabilecek en iyi off-road modifikasyonunu yapmaya çalışırdım.

İyi günler..

alsedo' Alıntı:

Tampon uyarınızı kesinlikle dikkate alacağım.Önemli bir konu.Ama inşallah hardox denen sac normal sac'a göre 2-3 kat pahalı değildir.Yani hafifletelim derken orj.ARB tampon fiyatlarını geçmeyelimde :D Eğer mantıklı rakamlarsa kesinlikle uygulanacaktır.

Teşekkürler.

Yok benim öyle bu para bende var gibi bir iddaam yok.Zaten yazılanların hepsini 1-2 günde yapacağım gibi birşey'de yok.Elimden geldiğince bu işten keyif alabilmek için bütçe ayırmaya çalışacağım.Bu işler sonuçta gelip maddiyata dayansada insan istedikten sonra mutlaka bir şekilde yapar diye düşünüyorum ben.İmkanı çok olan gider warn marka vinç alır.Biraz daha az imkanı olan power marka vinç alır.İyice imkanı az olan hi-jack krikoyu vinç olarak kullanmayı öğrenir.Ama yinede aracını kurtarır.Bakalım bizde imkanlarımız dahilinde birşeyler yapmaya çalışacağız.

Ama konunun aslında işi layıkıyla yapmak var.Bunun için bu siteyi bilgi amaçlı sömürüyorum. ;D Yoksa çok fazla zarar edebilirdim.Ben lada niva'da alsaydım ki çokta severim o arabayı;o aracada yapılabilecek en iyi off-road modifikasyonunu yapmaya çalışırdım.

İyi günler..
işin lşakası abi benim dediğim inşanlah kafana göre bişeyler çıkarırsın takipçin olucam

Teşekkürler.İnşallah bulacağım düzgün bir zj.Acelem yok geç olsun güç olmasın.

mertbirincioglu' Alıntı:
altan bey limit ne kadar zj için kaç model arıyorsunuz

Mert bey merhaba,

Mutlaka 1996 model olmasını istiyorum.Sebebi ise vergi diliminde en alt dilime düşmüş olarak alabileceğim en üst model.Ayrıca 1996 bazı konfor özelliklerininde eklendiği modelin başlangıcı.Piyasada yaptığım araştırmalara bakılırsa acele etmez ve sabırla ilanları takip edersem düzgün ve bakımlı bir aracı 16.500 ile 19.000 tl arasında bulabilecek gibiyim.Aslında benim hedeflediğim ilk bütçe 13.000-15000 arasıydı ama iş ciddiye binipte biraz piyasada dolanınca o fiyattaki araçların tabiri caizse leş olduğunu gördüm.Hatta bu konuda hanımda hemen giydirdi bize ;D Yok 13 demiştinde herşeyi ile max 20 olacaktıda... Sonuç max:16.500 - 19.000 arası olmalı.Ve mümkünse prince marka lpg'li olup herhangi bir off-road modifiyesi yapılmamış olması tercih sebebimdir.

İlginize teşekkürler..

haaa bir de bişeyi ilave yapayım....

opiyasada epey modifiye edilmiş xj-zj var bi bakarsanız bu dediğim araçlara 10-20 bin liralar harcanmış...
lift kitler, dodikler, telsizler, tamponlar, vinçler, hi-jack krikolar, offsetli jantlar, roll barlar...
sonuç;
traktör deseni takılı bir samurainin peşine gidemiyor bile...
bu tarz modifikasyon yaparken, extreme desen mt takmayacaksanız ve bu lastiklerin verdiği rahatsızlıklara katlanmıyacaksanız hiiiç bu kadar para harcamayın 7 liraya bi samurai alın 1500 lira para harcayın daha başarılı bir araç olur...
yaniiii o gücü yere veremiyecekseniz hiç gereği yok...

Arkadaşlar merhaba,

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-orvis-edition-5-2-emsalsiz-temizlikte-37732707/detay

Yukarıdaki linkteki araç ilgimi çekti.Orvis özel bir serimidir? Diğer cherokee'lerden ne gibi farklılıkları vardır.

Birde şu vergi konusuna bir türlü kafam basmıyor.O kadar okudum bu siteden ama her görüştüğüm yerden farklı veriler alıyorum.

Şimdi ben 1996 model 5.2 zj'yi buldum diyelim.Farzedelim alacağımız kişi aracın kasko bedeli üzerinden vergi indirim için dilekçeyi vermiş olsun.Bu dilekçe ile bir alt dilime düşen motor gücümü yoksa yaş kısmı mı?

Diğer bir hususta bulduğumuz aracın kaskosu olduğunu varsayalım.Ve sahibi kasko indirimini yaptırmış olsun.Ama aracı ben alırken sahibi kaskosunu iptal ettirecek.Ben sigortacımla görüştüğümde öğrendim ki 1996 model bir araca kasko yapamıyorlar.15 yaş sınırı varmış.1997 modele kıl payı ile yapılabiliyor.Ama o modele'de abuk fiyatlar çıkıyor.3-4000 gibi.Yani ben kaskoyu yaptıramazsam bu vergide kasko indirimi yaptıramayacakmıyım?Eğer aracaın geçmişten gelen kaskosu varsa sahibinden onu devralmayamı çalışmalıyım.?

Bu konularda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi günler..

Bir alt motor ama sadece bir seviye inebiliyorsunuz bu sene 96 modeller 436x2 odeyecekler

O kasko baska kasko ilgisi yok. Her 6 ayda sigortacidan matbu bir kagit alinip vergi dairesine gidiliyor.

Ayrica 96 ya yapikredi kasko yapiyor ama pahali

darkcity2000' Alıntı:
Bir alt motor ama sadece bir seviye inebiliyorsunuz bu sene 96 modeller 436x2 odeyecekler

Bu söylediğiniz rakam kasko indirimli hali değilmi?Peki yukarıda yazdığım gibi kasko yoksa..Bu kasko indirimini her sene beyan ediyormuyuz yoksa 1 kere yapıldımı yeterlimi?

O kasko zorunlu kaskonu. Arac degeri ile ilgili her sene araclarin kasko degerleri aciklanir bizde bakariz %5 den fazla ise vergi sadece 1 alt motor dilimine ineriz hala %5 den fazla ise bir alta inmez. Her 6 ayda sigortacidan bu belge alinip vergi dairesine gidilir.

Evet 2x bin kusurdan inmis hali 2x436

97 ler 2 bin kusur verecek busene

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler