LR Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 392
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,037
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Defender 110

Merhaba,

2. el offroad araçlarına hiç bir zaman güvenilmez bu bir gerçek :smiley:
gerçekten bu araçları sevecekseniz bu işe girin, klasik otomobil ile uğraşmak gibi birşey, farklı bir araç sahibi oluyorsunuz, seri üretim yeni model garanti kapsamındaki araçlara pek benzemiyor, motivasyon gerek, araç bi nevi hobiniz oluyor biraz da tamirci oluyorsunuz :smiley: tüm bunları kabul etmeniz gerek

EFK' Alıntı:
Herkese meraba.. sayfayi internette dolasirken buldum ve acikcasi cok hosuma gittigini soyliyebilirim.. Su an 2005 model bir Xtrail sahibiyim ve kendi capimda amatorce off road yapmaya calisiyorum ama yolda bir defender 110 gordugumde hala icim gidiyor.. Kendimi olabilidigince off road a verip o suya girip cikan arabalardan birini kullaniyor olmak istiyorum artik diye dusnuyorum.. yani Sanirim satip bir defender 110 almak farz oldu.. Daha once kim bilir kac kisi sormustur bu soruyu ama her sayfayi okuyamadigimdan dolayi tekrardan soruyorum..
Ilk defa ikinci el bir araca ve de ilk defa gercek bir arazi araci alacagimdan dolayi bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz nelerdir? oncelikle dikkat edilmesi gereken konular, ozellikle tavsiye ettiginiz bir motor secenegi veya model yili var mi? hazir elden gecmis iyi durumda gozuken 2. el araclara ne kadar guvenilebilir? Cok genel bir soru oldgunu biliyorum ama..:smiley:

saygilarimla

Etiketler

biraz sökmeye takmaya merakın varsa sorun olmaz bencede 110 ddüz dizel sade bir motor kısa zamanda çoğu şeyini öğreniyorsun.diğerleri gibi teferruat yok .bende ilk araştırdığımda dizel önerdiler benzinlisini hiç kullanmadım bilmiyorum.

herkese selam LR ciler. sahibinden com da 5141586 no lu bir ilan var. askeriyeden çıkma defenderler 7.500 ytl. fiyat nasıl, toplatması falan kaça malolur çok mu ezilmiş araçlar vs.vs. inceleyip görüş bildirirseniz sevinirim.

Vaktin, sabrın vede paran varsa neden olmasın, yine de iki kere düşün derim o araç için, biraz daha kötü durumda olanlarını izmit mke de 4.050 ytl ye veriyorlar diye biliyorum, buda belki oradan çıkma olabilir. Parça sıkıntın olmaz yeterki sen paradan yana sıkılma. Yanlış anlama parçalarıda pahalı değildir ama bahsettiğin araç için parça alımın bitmez :smiley: yoksa hertürlü parçasını uygun fiyata bulursun.

4748928 nolu ilandaki araçda izmit mke den çıkma, incele bi istersen.

4771056 nolu ilanıda bi incelesene 11.500 ytl satan arkadaşı tanıyorum, devletten ihale yoluyla aldı o aracı, kendisi eski LR servisidir. İyi arkadaşdır. Aracın benzinli olması dışında bi kusuru yok o fiyata.
Selamlar.

çok düzgün bir araç yaratacam diyorsan bence 20-25 lere çıkıp hazır yapılmışını almak çok mantıklı (300TDI motor ile), çünkü aracı o hale getirmek nerden baksan 30-35 lere çıkacak (Puma motor ile), ama 2.5 düz dizel işimi görür dış görünümü de çok sorun değil maksat yürüsün zaten arazide rahat takılırım dersen çok mantıklı duruyor, kaportaya hiç dokunmazsın yürüyen aksamı, arazi şanzımanını ve differansiyelleri elden geçirir, çamur lastiği ve vinç ile toplam max. 3000-4000 YTL civarı masrafla kullanırsın
4000 YTL ye satılanlara en son gidip bakmıştık genelde kaportaları çok kötü durumdaydı ve üzerinden baya parça yürütmüşlerdi, bunlar nispeten iyi

selam ben aranıza yeni katıldım boyle bir sitenin varlıgından yeni haberim oldu ve cok sevindim gecen sene defender 110 aldım askerıyeden toparlayıb gezmeye basladım bu tür araclar hakında cok sey bılmıyordum balıklama atladım ama su anda baya bır bılgı sahıbı oldum tabı hep yasayarak tecrube sahıbı olmak cok acı daha yeni motor yaptırdım .anlatacak cok seyım var herkese selam istanbul pendikteyim eletronik cıhazların bakım onarım isleriyle ilgileniyorum.

Herkese selamlar.
Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir soru var.
Hep bahsi geçen bu parça yürütmeler ,bozuk olan parça varmış gibi gösterip sağlamı kendine alan ustaların varlığı,hiç bir problem yaratmayan parçanın sökülüp eskisiyle değişimi ve bu yüzden yolda başa gelebilecek can sıkıcı durumların bir sonu yokmudur?
Kime ve neye güveneceğini bilemez bir halde ortalarda dolaşmak zorunda mı kalınır hep.
Herkes her usta bunu yapıyor diye bir genelleme elbet çok yanlış olur ancak bilinen ve şaşılmayacak bir adres bulmak bu kadar zora mı sokulur bu işte.

Merhabalar. Serzenişlerinize birşey daha eklemek istiyorum. Genel olarak oto tamirinde esas paranın parçadan kazanıldığını düşünüyorum. Siz işçilik için pazarlık yapıp ne güzel indirdim fiyatı diye düşünürken parça maliyetini araştırmadan anlaştıysanız genelde size söylenen parça fiyatı üzerine bir meblağ da eklenerek size satılıyor. Geçmişte aracı için klima sistemi arayan bir abimizin aynı aparata dörtte bir (üstelik tüm aldığı fiyatlar orjinal parça için!!) fiyata sahip olmasından sonra bu gibi durumlara daha bir temkinli yaklaşır oldum.

Sevgili arkadaşlar,bende bir 110 kullanıcısı olarak size bir öneride bulunacagım..Bugün türkiye şartlarında parçası en ucuz araç defender'dir..İstanbul ve Ankarada devlet kurumlarına ve orduya parça satan büyük firmalar mevcuttur..İstanbulda benim,daha dogrusu bizim(felice,gevis,transporter) alışveriş yaptıgımız Kayalar firması bahsettigim kurumlara satış yaptıgı fiyatları perakende müşteriyede uygulamaktadır..dolayısı ile ben sizlere ihtiyacınız olan parçaları kendinizin temin etmesini tavsiye edecegim..Üyelerimizden Günay abimiz (gevis) günlerce ugraşarak 110 landroverin parça katalogu ve kullanma kitabinı scan ederek digital ortama aktarmıştır.Kendisi bu gün yarın nasıl yapılacagını ögrendiginde siteye aktarmayıda gerçekleştirecektir..Dolayısı ile herhangi bir bakımdan önce parça numarası ile derse çalışarak en ekonomik fiyat bulunabilir ve ayrıca ingilterdeki forumlarda her türlü işlemin ayrıntılı fotolarla tarifleri mevcuttur..İhtiyaç halinde buradan haberleşip birbirimize destek oluruz..Biz İzmitte 3 arkadaş netten dersimize çalışıp kahrımızı çeken ustamızla birlikte problemlerimizi çözüyoruz..Ustamızda bizden birşeyler ögreniyor bu vesile ile..

Kıymetli Arkadaşlar;
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
aşağıda yazacaklarım nedeniyle lütfen land-rover defender sahibi arkadaşlar alınmasın.Şimdiye kadar sahibi olduğum ve ortalama 1 - 2 sene kullanarak elden çıkardığım arazi araçlarının listesi şöyledir: Amerikan jeep cherokee limited, jeep CJ5, Mercedes gd300, hyundai galloperII, nissan pathfinder,Land-rover Discovery MPI....Bu kadar aracı ne zaman kullandın derseniz Yaşımın 64 olduğunu gözönüne almanızı rica ederim.
Şu anda kullandığım arazi araçları:1-Land-rover Discovery TD5, 2-Mitsubishi pajero TDI 1990 model.
Defender için yedek parça kolay ve ucuz bulunulabilirliği konusunda sayın Transporter arkadaşımıza katılıyorum.İşçilik konusunda da çok seçenek var.bence sorun şu: aracın orijinal veya OEM parçalarında kalite sorunu var. Mesela arazide aks kesiyor.Mesela Şaft İstavrozunu koparıyor.Biraz zorluyorsunuz motor ısınıyor conta yakıyor. Şanzıman arızası çok sık görülüyor.V.S,V.S...söylemek istediğim şu: Aracın şasi karoser konusunda sağlamlığına söylenece bir şey yok.Mekanik konusunda iyice düşünmek lazım.
bana göre defender 110 in eksileri (-)şunlar:1-ergonomik tasarımı berbat (direksiyonda sol kolunuzu koruyun) 2-Konforu alt düzeyde 3-İriligi nedeniyle arazide her yere sığmaz.küçükler geçer siz arkalarından bakarsınız.
Birde şu sorunun cevabını veremedim:ülkemizde ve dışarıda yapılan OFF-ROAD yarışlarında Defender nerelerde???
Hepinize sevgiler.
Karşı cevaplarınızı bekliyorum.

YUKARIDAKİ YAZIMA EK NOT:
Üyesi olduğum Sayın LRO moderim Ümit bu yazıyı okursa veya ispiyonlanırsam beni guruptan atacağı kesin.!!!!!!! Hi. Hi
acaba gezenbilir den de atılırmıyım?

Transporter' Alıntı:
İstanbulda benim,daha dogrusu bizim(felice,gevis,transporter) alışveriş yaptıgımız Kayalar firması bahsettigim kurumlara satış yaptıgı fiyatları perakende müşteriyede uygulamaktadır..

Benim usta da aynı şekilde Kayalar firmasından alışveriş ediyor. Aracım tadilatta iken 98 model Disco aparatları hususunda sorun yaşamıştık fakat firma yetkilisi bu model araçların parçalarının çok arandığını, yakında mekanik yanında bu araçların aksesuarlarını da getirmeye başlayacaklarını söylemişti.

Kahraman Bey müsterih olunuz, Gezenbilir'de hiç kimse düşüncelerinden ötürü üyeliğini kaybetmez :smiley:

Kahraman bey çok haklısınız..Allah adamın arazi aracından cezasını verecekse defender sahibi yapar..Ama ruhu olan bir araçtır,Adamı kendine aşk derecesinde bağlar..

offroad için degilde uzun soluklu expedisyonlar için idealdir..Zimbabwe de ustasını,Burkina faso'da markette parçasını bulursunuz..Hep ilgi alaka bekler,Birçok tamiratını kendiniz planlar kendiniz yaparsınız buda sizi çok mutlu eder..İçinde yada üzerinde yatabilirsiniz,Başka hiçbir arazi aracında sol kolunuzu kapının dışına kıstırarak kafanızı dışarı çıkarıp ön tekerin bastıgı yeri dakikalarca,en ince ayrıntısına kadar göremezsiniz..Bu sagda oturan arkadaşınız içinde sag kolu kıstırmak süreti ile uygulanabilir..Camları ufaktır kendinizi güvende hissettirir..Camı kıracak kuvvette hiçbir vahşi hayvan camdan içeri sıgamaz..Kısacası sevgi gerektirir aşk gerektirir bu denli tutku ile baglı degilseniz defenderi bende tavsiye etmem..Ama 110'umun bana yaşattıgı keyfi hiçbirşeye degişmem öyle aks kesecek conta yakacak derecedede aracımı zorlamam..İçinde saatlerce otursam sıkılmam kendisi ilede konuşurum..Daga çıkarım,kampımı atar,keyfime bakarım..Herhalde normal olmadıgımı düşüneceksiniz ama benim def ile ilgili düşüncelerim böyle..

Kahraman Bey Merhaba,

Serdar Karabacak ben... Listeyi siz sayınca hemen tanıdım. Selamlar, Geçenlerde forumda olduğunuzu bilmeden MPI konusunda sizin yorumlarınızdan birini kullandım. He he :smiley:

Söylediklerinize katılıyorum. Otokar'ın ürettiği parçalar veya yan sanayi parçalar ucuz ama aslen dayanıklılık konusunda ?

Sayın ADMIN ve üye arkadaşların dikkatine;
Sayın ADMIN'in bu cevabından güç alarak BÖLÜCÜLÜK FAALİYETİ'ne başlamış bulunuyorum.Hernekadar yandaş bulamayacağımdan çok emin olsamda herşeyin bir başlangıcı vardır diyerek bölücülük faaliyetimi açıkliyorum:
Yeni bir sayfa açalım ve sayfanın adı: "JAPONCULAR BURAYA" olsun.. mu?
şakaydı tabii.
Hepinize sevgiler. Yüzyüze görüşmek dilegiyle.

Serdar Bey Merhaba;
MPI konusunda yazdıklarını görmedim ama ben MPI dan hiç şikayetçi olmadım.Borusan ın birkaç yıl önce düzenledigi KAZDAĞLARI gezisinde de çok iyi performans gösterdiğini arkadaşlar gördü. Motor güçsüzlüğü veya debriyaj sorunu yaşamadım.Kullanmasın bilirsen tabii...He HE.....
Görüşmek dileğiyle...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri