LR Defender 300TDI - TD5 ve V8 Benzinli Farkı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ertuğrul Açıkgöz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,542

Etiketler

Ynt: LR Defender 300TDI - TD5 ve V8 Benzinli Farkı?

Gunaydin arkadaslar
Benim icin yaptiginiz esprili bilgi paylasimi ve oneriler icin tesekkur ederim :smiley:
Umut bey.. tabii sonsuz olmasada :smiley: belli bir butcemiz var ama o aracin fiyati gecen hafta 38 bin yaziyordu ..heralde sahibi olan arkadas bizim yazismalari takip ediyorki niyetli oldugumuzu gorunce 40 bine yukseltmis :smiley: .... neyse bu persembe veya cuma istanbulda olmayi dusunuyorum kismetse ordaki 2 alternatife bakacam .. olamassada Ankara ve izmirdende birer arac var onlara bakacam ..
imkan olsada ben istanbuldayken olabilecek sorular icin sizi telefonla arayabilseydim iyi olurdu ama zaten epeyce yardimci oldunuz
olmassa bilahare sitedende irtibati surdururuz .
selamlar / kolayliklar / hepinize

ertugrul@ertugrul.net ( e-mail )
bayramhaci@bayramhaci.net ( msn )

umutcelikel' Alıntı:
Ha aslında esas fikrim ayı ama bu başlıkta yazmayayım onu:smiley:))))) Mesut Abiye bilahare yüzyüze söylerim onu ;)

reha' Alıntı:
Umutcuğum,
arkadaşımız araziye gitmek için araç arıyor anladığım.. manavlık için diil ;-) reha

süpersiniz.......:smiley: ))))

Off_Road' Alıntı:
Gunaydin arkadaslar
Benim icin yaptiginiz esprili bilgi paylasimi ve oneriler icin tesekkur ederim :smiley:
Umut bey.. tabii sonsuz olmasada :smiley: belli bir butcemiz var ama o aracin fiyati gecen hafta 38 bin yaziyordu ..heralde sahibi olan arkadas bizim yazismalari takip ediyorki niyetli oldugumuzu gorunce 40 bine yukseltmis :smiley: .... neyse bu persembe veya cuma istanbulda olmayi dusunuyorum kismetse ordaki 2 alternatife bakacam .. olamassada Ankara ve izmirdende birer arac var onlara bakacam ..
imkan olsada ben istanbuldayken olabilecek sorular icin sizi telefonla arayabilseydim iyi olurdu ama zaten epeyce yardimci oldunuz
olmassa bilahare sitedende irtibati surdururuz .
selamlar / kolayliklar / hepinize

ertugrul@ertugrul.net ( e-mail )
bayramhaci@bayramhaci.net ( msn )

O bordo araçta benim de gözüm vardı... Bir arkadaşıma önerdim ve çok isteyerek gidip baktı. Ama beğenmemiş. nedenini bilmiyorum. sahibinin de pazarlığa kapalı olduğunu belirtti. Blg.

reha' Alıntı:
Umutcuğum,
arkadaşımız araziye gitmek için araç arıyor anladığım.. manavlık için diil ;-) reha

Reha ; Umut Manavcılığı bıraktı artık odunculuk yapıyor ;D ;D ;D ;D ;D

Reha Bey,
Düz dizel bir 110'a puma motor taktırmak istenilirse yaklaşık maliyeti konusunda bilginiz var mı?

Veya bu konuda bilgisi olan bizlerle paylaşırsa sevinirim. :smiley:

Mürsel Bey;

Maliyet yapmak istediklerinize göre değişiyor...

- Çıkma motor 4000 lira civarı (sıfırlatmak 2000 lirayı geçer, ya olduğu gibi kullanın ya da sıfır alın), sıfırı 9000 lira
- Şanzıman değiştirmeyeceğinizi farzederek, gerekli adaptasyon 700-1500 lira
- Düz dizelin radyatörünü ve Ford'un radyatörü ile turbo soğutucusunu kullanmayacağınızı ve de Defender 300TDI radyatörü ile turbo soğutucusunu alacağınızı farzederek, 600 lira
- gerekli standart dışı boru, kablo, müşür, elektrik aksamı gibi, 500 lira
- motor işçiliği 1500-2000 lira
- ruhsat (sanırım) 1000 lira

Masrafa değiyor... Emin olabilirsiniz... Kolay gelsin.

bu arada elinizdeki motoru da 2-3000 lira gibi bir fiyata satabilirsiniz. tabii, alıcı bulursanız.

edaghan' Alıntı:
bu arada elinizdeki motoru da 2-3000 lira gibi bir fiyata satabilirsiniz. tabii, alıcı bulursanız.

Teşekkürler Engin Bey,
Pekii Benzinli 11o ları olan arkadaşların dizel motor dönüşümü talebi nasıl oluyor ve bu onlara kaça mal oluyor. Sorumun sebebi şu Benzinli aracı olan birisi düz dizel bir araçmı alması düzel bir motora dönmesi mi maliyet açısından daha uyun. Tabii benim benzinlşi bir aracım olsaydı ve tüm restorasyonunu yapmış olsaydım böyle bir karar için çok düşünürdüm herhalde.
Bu arada benim henüz bir defenderim yok sadece araştırıyorum ve bir gün bütçem elverdiğinde hazılıklı ve sayenizde bilgili olaak bu işe girmek istiyorum.

saygılarımla,

Mürsel bey, dizel araç alın. benzinlinin dizele dönmesi 99% durumda mümkün değil.

Mürsel' Alıntı:
Teşekkürler Engin Bey,
Pekii Benzinli 11o ları olan arkadaşların dizel motor dönüşümü talebi nasıl oluyor ve bu onlara kaça mal oluyor. Sorumun sebebi şu Benzinli aracı olan birisi düz dizel bir araçmı alması düzel bir motora dönmesi mi maliyet açısından daha uyun. Tabii benim benzinlşi bir aracım olsaydı ve tüm restorasyonunu yapmış olsaydım böyle bir karar için çok düşünürdüm herhalde.
Bu arada benim henüz bir defenderim yok sadece araştırıyorum ve bir gün bütçem elverdiğinde hazılıklı ve sayenizde bilgili olaak bu işe girmek istiyorum.

saygılarımla,

Ya 2.5 benzin alıp V8 yapacaksınız, Ya 2.5 dizel alıp turbo dizel 200 veya 300 tdi, veya puma veya TD5 yapacaksınız. Benzinliden dizele dönüşüm imkansız dercesinde zor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR