Off Road Etkinliğinin Piknik Moduna Dönmesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyenipazar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 184
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,915

Etiketler

Ynt: Off Road Etkinliğinin Piknik Moduna Dönmesi Hakkında

kyenipazar' Alıntı:
o kısma çok takılmiim diyorum ama kasada gezme , emniyet , tedbir alma , örnek olma filan ne olacak ?

Merhaba.

Bahsi geçen fotoda kasadakilerden biri de bendim.
Mustafa ağabeyin kullanmış olduğu yapılı Hilux ile tamamen kumluk bir dere içersinde tur atılmıştı.
Aracın içine düşeceği ani fren yapmayı gerektiren bir çukur alan olmadığı ve çok aşırı hız yapılmadığı için kasada durmanın fazla tehlike yaratmayacağını düşünerek kasaya geçtik.

Bira kutulu fotoğraf içinse haklısınız o fotoğrafları kaldırmak gerek forum sayfalarından.
Fotoğrafın çekildiği zaman diliminde bozulan opel'e parça gelmesi için 1,5 saat kadar beklemiştik.

Murat hocam,
Forum moderatörü olmanızda, kasada gezenin siz olmasıda yapılanın yanlışlığını düzeltmeyecek.Yaşar beyin telafuzununda forum moderatörü olarak yakışmadığı gibi.
Sevgiyle , saygıyla.
Yavuz Çelikel

Haklısınız Yavuz bey.
Fotoğraflar ile kötü örnek olmuşuz.
:(

Lakin bu Off - Road & Piknik konusu her zaman tartışma konusu olacaktır.
Kimi ağır off-road yapar. Kimi basitçe yol dışında gezer.

Zaman ve emek harcayarak burada paylaşır.

Bizlerin ( Moderatörlerin) yapması gereken farklı farklı kategoriler açmamız gerekir ama nereye kadar.??
Bence tek yapmamız gereken konulara - fotoğraflara ve paylaşımlara hoşgörü ile yaklaşmak.

Ben sürekli doğa yürüyüşü yapıyorum. Sezon içinde (Ekim - Mayıs) pazar günü 15-18 km yürümezsem bana yeterli gelmiyor.
Ama 8-10 km yürüyerek de mutlu olan arkadaşlarım var.
Onlara " Aha siz az yürüdünüz olmaz ki.? Paylaşım yapmamalısınız. " diye sezerlenişte bulunmuyorum.

Hafta sonu hafif Off Road etkinliklerini, Off Road Etkinliklerimiz sayfalarında paylaşan arkadaşlarımıza da aynı hoşgörüyü göstersek bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

Naçizane isteğim ise bu paylaşımlarda kişisel fotoğrafları olabildiğince az tutmak olmalı.
Sürü sepet yakın çekim katılımcı fotolarının, bizleri yeni ortamların - manzaraların ve ilginç araç geçiş enstantelerinden mahrum bıraktığına inanıyorum.

Bu konu hakkında yazabileceklerim bunlardan ibarettir.

İzmir'den selam ve sevgilerle,

Murat ÖZ.

Korhan beyin söylediğide sizin söylediklerinizin aynısıydı.Kişisel fotolar yerine doğanın ve yapılan aktivitenin adına yakışır fotolar paylaşılmasını sağlamak arzusuydu sanırım yapılan.Ancak yapılıyordu yapılmıyordu, sen yapmadın etmedin sus konuşma vs. vs. yerlere geldi konu.Sözün özü memlekette gerçek offroad yapılıyor ama paylaşmakta biraz sıkıntı var, bunu aşmak gerek.

slm.
Ben murat beyin yorumlarını normalde begeniyorum.Çok sakin kırıcı olmayan acık bi şekilde hep olumlu bi yaklaşımı var,yapıcı olmaya calışıyor.
Hatta ilan panosunda cok kez gördüm yanlış konu acan üyelere bile cok tatlı bi uslupla konuşup uyarıyor.

Piknik yapmak elbette cok güzel zaten olmaması sacma gelir.Sonucta burda 10 arkadaşımız toplanıp hiç arabadan cıkmadan dagda taşta araclarımızla hoplayalım zıplayalım sonra hemen geri dönelim diye bi mantık söz konusu olamaz.
Güzel bi etkinligin sonunda kamp kurup elimize sazımızı,gitarımızı alıp güzel bi ortamda kim piknik sefası yapmak istemezki.
Bu kardeşlik,arkadaşlık ortamını başka yerde bulmak cok zor.

Buraya kadar cok hoş ama resim ve paylaşım konusuna gelince burdaki arkadaşlarımızın büyük cogunlugunun burda araclar hakkında bilgi edinmek,teknik detaylar ögrenmek,aracların arazideki kabiliyetini görmek- ögrenmek oldugunu sanıyorum.

Ayrıca forumda kücük yada büyük yetki sahibi olan arkadaşlarımızın forum icinde huzuru,forum düzenini, forum icinde kaynaşmayı yolunda gitmeyen bişey varsa aracı olup tatlıya baglamak oldugunu düşünüyorum.
Herkes murat bey gibi olamıyor malesef sanki şahsına küfür etmişsiniz gibi saldıraya geciyor.Argo kelimeler kullanmaktan cekinmiyor.Normal karşılanması gereken bi konuda alakası olmayan başka bi boyuta taşıyıp daha önce hiç bir yorumda olmayan kelimeleride üstüne ekleyerek ortamı gerip ,üye arkadaşlarımız arasında karşılıklı cehpe alınmasına sebep oluyor.

Murat bey yukarda yazılan yorumlara deginmeden kibarca düşüncesini belirtmiş ne güzel ama murat beyin forum yetkilisi olarak yukarda yazdıgımız yorumları degerlendirip forumda yetkili olan arkadaşlarımızla toplantı yapması bence cok uygun olur.
Saygılarımla.

Gecenin bu saatinde konu başlığı çok dikkatimi çekti bütün hepsini tek tek okudum sayın yenipazarın açtığı konuda tamamen haklı ben tam bir off road aşığı olarak imkanlarım elverdiği kadar dünyada olan off road takip etmeye çalışıyorum özellikle avusturalyada yaşayan roothy etkinliklerine bayılıyorum hatta onun dvd lerini dergilerini bile getirtiyorum bizim ülkemizde hatta bazı televizyon programlarında yayınlanan konuyla ilgili olarak program yapmaya çalışanlar var benim sadece izlediğim sadece araçlarını tanıtmak. arkadaşlar ben burada insan değil makina görmek istiyorum GEZENBİLİR/OFF ROAD başlığının hakkını verelim lütfen.
cüneyt

Ya biz Türküz yabancılara ne bakıyosunuz onlar herşeyi ama herşeyi uc noktada yaşayan insanlar onlar gibi off-road yapmak birazda maliyet açısından bize bakarak çok kolay değil benzinin mazotun fiyatı belli yani bunu zorlamanında bi anlamı yok

off_road' Alıntı:
slm.
Öncelikle konu icin teşekürler korhan beyin anlatmak istedigi konu benimde dikkatimi cekmişti hemde rahatsız edercesine.

Etkinliklere katılan arkadaşlar kendi cabasıyla veya etkinlige katıldıgı eşi, dostu ,ailesiyle beraber katıldıgı icin daha cok böyle paylaşımlar oldugunu biliyorum.Sonucta bunlar hatıra kalacak onlara tabi bu cok güzel bişey bence.
Burda korhan beyin söyledigini iyi anlamak lazım haklıdırda şimdi bizler land rover adı altında off road etkinligi yapalım 50 resim icinden 10 tanesi off road geri kalanı bireysel resim olunca biraz itici kacıyor.

Bir off road yarışması vardı 50 kare resim icinde 40 resim sadece kupa ve bireysel resimlerden oluşuyordu.Nasıl hızlı hızlı sayfaları geciyorum güzel bi zorlu parkur resmine denk geleyim üff bee adam oraya nasıl girdi diyebilmek icin.10-15 resim arasında öyle bi resim aramak gercekten hoş bi şey degil.

Basit bi örnek verelim özel olarak bi flamenco grubu cagırıp konser tertipledik tabi grubu en iyi şekilde agırladık gezdik dolaştık her şeyin sonunda internet sitelerinde facebooklarda sadece günlerce grup icinde yiyelen birbirinden degişik yemek sırasında cekilen resimler vardı. :smiley:)
Flamenco adına sadece 2 poz dans eden bayan arkadaşımızın resmi vardı.

Bu arada bazı arkadaşlar acaba kendisine verilen yetki yüzündenmi forum icinde argo kelimeler kullanma hakkını kendinde buluyor anlamadım.
Sizi temin ederim korhan bey bazı arkadaşların konuştugu kelimeleri yada konuştugu uslupla konuşsaydı coktan banlanmıştı.
Ama yetki bizim elimizde oldugu icin bizler cok rahat konuşabiliriz bumu yani :-[

Affınıza sıgınarak biraz alıntı yapayım.

önce sizin icraatları görelim sonra konuşma ve eleştiri hakkını sonuna kadar kullanırsınız
çivi çakmayı bilmeden, hayatında çivi çakmamış bir adamın bana çatı yapma konusunda eleştiriye hakkı da yoktur haddi de
buırada birilerinin kıçını yağlayıp kendimizi yerin dibine batırmıyoruz
ne de olsa mangal yapmak maraba kesiminin aktivitesidir
ayrıca hayatında haftada bir kez mangal ve et gören maraba kesimi sadece yediği etin ve mangalın fotoğraflarını çeker güzel sanatlardan da anlamaz
o nedenle "de get lan" gibi marabaca bir cevap verip konuyu kapatıyorum.
Yazmayacaktım ama git gel sürtündüler. Varsa diyecek lafı olan aha size bir araba kemik deyin diyeceğinizi

Yukardaki yorum icinde gecen kelimeleri acaba korhan arkadaşımız kullansaydı ban yemesi ne kadar sürerdi acaba.
Benim gibi off road yapacak arabası olmayan mesaj sayısıda cok düşük birinin bunları yazmaya hatta foruma bile girmeye hakkı yok biliyorum ama yazmak istedim.
Hatta '' get lan seni banlıyorum'' diye ban atılmasınada şaşırmam dogrusu :smiley:
Hemen hemen tüm etkinliklerde mangal yapılıyor zaten ben yorumlarda yapılmasın diyen birinide görmedim.
Demek tüm forum kullanıcıları bazılarının gözünde ''Hayatında ilk defa et gören ve yiyen maraba'' olmuş oluyor
Veya forum üyelerine sizlere kemik attim hadi konuşun demek ne kadar dogru sizlerin takdirine bırakıyorum.
Katılmamak elde değil hiçbir şey yapmadan onca verilen emeğe saygı duymadan hayatında çamuru görmemiş insanların bu işle cidden uğraşıp emek veren insanlara akıl vermesi yada aşağılamasına acayip gıcık oluyorum..Sen otur evinde doğaya çıkma yada asfalttan uzaklaşma E-5 kenarında piknik yap sonrada gel burada ahkam kes acayip sinirleniyorum birgün arazide karşılaşırsam vay hallerine diyorum sadece takıp sürükleyeceğim çamurun ortasına sonra geçip karşılarına seyredeceğim nasıl ahkam kesilirmiş

yavuz-çelikel' Alıntı:
Konuyu açan arkadaşın söylemek istediğini yanlış anladunız hepiniz, heleki Yaşar bey sizin çıkışınız yersiz olmuş kusura bakmayın.Beyefendinin söylediği açılan konularda görsel anlatımların zayıflığı ve daha çok yeme içme kısmının fotoğraflanması yüzünden.

Sebebi bence şu; fotoğraf çekmek bir kültürdür, sanattır.Bu sanata ve kültüre yurdumda az kişi sahiptir.Bence tek neden bu.Bazı guruplarda çoğu zaman çok güzel görseller oluyor.Bu eksiklik demek değilki sert gerçek offroad yurdumuzda yapılmıyor.Yapılıyor ama iyi servis edilmiyor diye düşünelim.

Katılıyorum

Bu konu kapanmıştı.
Gene mi alevlendi.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Şimdi bu konuyu çözmek için önce kişilerin çocukluk yılları incelenmeli, sosyal konumları irdelenmeli.................

Hayır konu derinlemesine ve taraflar dinlenerek irdelenmişdikiii
Yeniden başlayacak korkum odur.:D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR