Piaggio mu ? Kymco mu ? Ya da Öneriniz ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Amor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,493

Amor

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaslar.Bende sitenize yeni üye olan birisiyim.Daha önce hiç motorum olmadı.Ama hiç motor kullanmadım diyemem.Kullandıklarımın içinde genelde ufak çaplı motorlardı.Simdi ise motor sahibi olmaya çok yakınım.Hem şehir içi hem şehirdışı ama bana mantıklı gelen yavaş yavaş bu işi büyütmek.Oyüzdendirki aklımda orta sınıf bu iki firma var..Maxi scooter düşünüyorum..ama bunların fiyatlarıda (sıfır) beni biraz zorluyor.ikinci elede ne kadar güvenebilirsin. sizden ricam bu motorlar hakkındaki düşünceleriniz ve önerebileceginiz farklı firmalar olabilir. 150 200 250 500cc aralarında gidip geliyorum..simdiden teşekkür ederim vereceginiz bilgiler için.İyi çalışmalar..
 

Etiketler
Ynt: Piaggio mu ? Kymco mu ? Ya da Öneriniz ?

hoşgeldiniz.yeni başlamak için max scooter iyi bi seçim olmayabilir.sebebi ise biraz büyük olmalarıdır.bu 2 markadan piaggio x9 250 yi tavsiye edebilirim.ikinci el alın tabiki.onun dışında yeni başlamak için honda dylan 150 de uygun olabilir.
 

Ynt: Piaggio mu ? Kymco mu ? Ya da Öneriniz ?

scooter konusunda bütçe meselesi olay birazda...
Kız arkadaşımda Vespa ET4 150 var ve biz o motorla çok iyi neticeler aldık İstanbul içinde (beylikdüzü bayırını 2kişi toplam 160kg yükle 70-80km ile çıktık, bebek bayırlarında cirit attık 30 40km ile) tabi bir bayan için veya tek kişi için çok başarılı bir motor ama iki kişi ikende yolda zorlamıyor.
size tavsiyem yukarıda yazıldığı gibi X9, Beverly 250, Vespa GT250 çok başarılı motorlar ve aldığınız fiyatı satarkende koruyor hemen hemen.
Gilera çok güzel çok seri motordur ama parçası pahalıdır bu sebeple satarken zorlar.
Motorsiklet konusunda bizimde tamircimiz olan Muhittin ustayı size öneririm.
Kendisinin yeri Kasımpaşa'da Volkswagen bayii Uzay OTO'nun karşısındadır. Alt geçidin ayağının orada.
Yanına bir uğrayıp mutlaka fikir danışın, yardımcı olur.
Belki sizi de Vespa'cı yaparız :smiley:

Selamlar.

İbrahim.
 

Ynt: Piaggio mu ? Kymco mu ? Ya da Öneriniz ?

kymco exciting 500 u cok arastırdım fıyat performans acısından cok optımum bunun 250 lıklerı de var ayrıca fırma 100.000. km garantı verıyo kı pıyasada su anda hıcbırı bunu vermıyo.. yedek parca konusunda ıtalyanlar yuksek rakkamlar ısterken kymconun web sıtesınden parca fıyatlarını orenebılıyosunuz..
 

Ynt: Piaggio mu ? Kymco mu ? Ya da Öneriniz ?

Ilk motorunuzu alacaksaniz kesinlikle 250 cc'nin uzerinden uzak durmalisiniz. Ayrica ilk motorda ufaktan dusup kalkmalar olur . Eger maxi bir scooter alirsaniz sagi solu kirilinca akil almaz masraflarla karsilasirsiniz. Size tavsiyem hayalinizdeki kendinize yakistirdiginiz konfor ve guc olarak on planda olan bir motora kavusma hayalinizi 3-5-8 ay erteleyip 100-150 cc'lik basit kirilip dokulmesine uzulmeyeceginiz 2.el bir scooter almaniz. Mesela Honda aktiva alin yada suzuki'nin 100 cc'lik ucuz bi modeli var. Bu motorlarin parcalari ucuz 2.eli kolaydir. 2.elden satisini uzerinize almadan alirsaniz 3-5 ay kullanip motora alisir sonra da satarsiniz hatta yeni motorunuzu takas yolu ile de alabilirsiniz.
Piaggio'yu cok severim Muhittin can ciger arkadasim Abdullah ustayi da eskiden beri tanirim ayrica 2 de piaggio (PX200 ve typhoon125xr)sahibiyim. Ancak ne yazik ki Piaggio'nun yeni nesil motorlarinin cogu berbat dokuntu tel masa makineler. Plastik aksamlari en ufak darbeden parcalanacak sekilde ozel dizayn edilmis.Hatta X9'larin aynalari sert cukura dustunuzmu bile kiriliyor ve 350 YTL... Dayanim vs filan da iyi degil. Beverly 250 ve GT 250 haricinde baska bir Piaggio almanizi tavsiye etmem. BU ikisi piaggio'nun su an cok tutulan ve 2.elde hemen alici bulan makineleri.
 





Ynt: Piaggio mu ? Kymco mu ? Ya da Öneriniz ?

Suzuki AN 125 HK'yi tavsiye ederim.Ufak gibi duruyor ama çok seri ve güçlü motor 3 veya 4 ay geçsede sağı solu dökülüp ses çıkarmıyor...
 

Ynt: Piaggio mu ? Kymco mu ? Ya da Öneriniz ?

arkadaslar verdiginiz cevaplar için çok teşekkür ederim.biraz geç oldu ama zaman sıkıntısı yüzünden makinayı anca bu hafta alabiliyorum bir aksilik cıkmazsa..bu zaman zarfında sırf belirttigim markalara sadık kalmayarak farklı firmalarıda inceledim.ve son olarak karar kıldıgım yamaha x max. ikinci el uygun bir fiyata buldum.gerekli işlemlerini halllettim (bakım , eksik gedik vs.) motor saglam.hayırlısı artık bakaılım..
 

Ynt: Piaggio mu ? Kymco mu ? Ya da Öneriniz ?

merhaba eger tercihiniz scooter olacaksa kesinlekle ama kesinlikle yamaha bw's 100 öneririm.hem motor cok guclu hemde cok dayanıklı.ben motor kullanmayı onunla ögrendim.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,507
Kayıtlı Üye Sayımız
172,128
Kaydolan Son Üyemiz
hayalperestt

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst