Piyasadaki ve Kamudaki Satılık 4x4 ler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 421
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 210,764
bugünki (yoksa dün müydü?) motor değiştirme olayıyla ilgili güzel bir örnek

http://www.araba.com/326904.html

Etiketler
Lr Discovery için bende birşeyler söyleyebilirim ...
Disco bence kendini kanıtlamış bir araç. Ben göreceğimi Camel Trophy' den gördüm ve irkildim doğrusu. :smiley:
Detaylara gelecek olursam LR Disco' nun tek tereddüt ettiğim noktası kaportasının zayıf olması. Bence bu biraz Land Rover' in bir ticari kaygısı yüzünden veya esnek yapı kazandırılmasından olabilir... Ama hiç de çürümüş bir disco' ya rastlamadım. (Halkalı Tasiş' deki 1992 Camel Trophy aracı hariç.) Motor konusu, şikayet edilecek kadar eski teknolojide veya büyük hacimde değil. 3900 cc bir V8 ideal. Homurtusu da artısı . :smiley:

Bu disco da hoş gözüküyor. Otomatik vites olmasa daha avantajlı olurdu.
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3961124

Babamın RR. 4.6 HSE tutkusundan sonra ikinci tercihini Disco olarak etkileyebilirim belki.
"En son tercihi unimog yaa ben ona kırgınım."
Şehiriçinde kullanılmaz. "Unimog alsak da, yaptırsak bile ayda 8 keere binemezmişiz"

Kusura bakmayın LR derken ben unimoga geçtim. İsteyerek oldu.Bilinçaltına girdi moglar benim artık. :smiley:

Serdar hocam o araca bende göz koydum ama maalesef otomatik...

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3961124

Hatta dün Mert ve Oktay ile telefonda bile görüştüm bu aracı düz vitese çevirebilirmiyiz diye...Oktay hocam ''astarı yüzünden pahalı gelir, sen bu işten vazgeç'' dedi ama araca tav oldum vazgeçemiyorumda...Neyse herşey bu bir hafta içinde belli olacak...

Biliyorum...Her iki ilanda aynı araca ait ve ben her ikisinide favori listeme eklemişdim...Eğer gönlüme göre manuel bir disco bulamazsam, bu bordo aracı alabilirim belki...Dediğim gibi herşey bu bir hafta on günlük sürede belli olacak...

Ben forumdaki arkadaşlarla tanışmadan öncede discolara hayrandım ama hiçbir bilgim yoktu...Sadece Jeep merakımdan vede discoların görüntüsünden dolayıydı bu hayranlık...Foruma ilk girdiğimde özel mesajlarla Nadir abi, Yavuz abi, Mert, Sedat ve Murat Can hocamlardan her türlü detaylı bilgiyi öğrendim ve kararımı kesinleştirdim...Öyle tek bir nedeni yok aslında birçok nedeni var...Henüz çok az bilgiye sahibim bu konuda...Ama sağolsun arkadaşlar her sorduğum soruya bilgilendirici cevaplar veriyorlar...Ve inanıyorumki asıl bilgi ve tecrübeyi aracı aldıktan sonra aktivitelerde edineceğim...Daha öğreneceğim çok şey var...Özellikle aktivitelerde Nadir abi, Can, Mert ve Oktay arkadaşlardan çok şey öğreneceğime inanıyorum...

wterra' Alıntı:
doğru o ismi lazım değil araca landrover dememek lazım..gerçekten de elektronik yumağı yeni nesil araçlar..bu arada sizin aracı da satıyorsunuz sanırım günlük olağan turumda gördüm yine sebebi nedir acaba başka bir land mı?

Aslında Satıp satmadığımdan ben bile emin değilim ;D

Açık yüreklilikle söylüyorum arabamı çok seviyorum ve kullandığımda satmaktan vazgeçiyorum, vergiler neredeyse eşitlenince bir 98 disco v8 l alıp onumu toplasam diye bir fikir girmişti aklıma ama onlarında düz viteslisini bulamadım , yeni araba almadanda durmam imkansız, zaten satılacağıda yok , laf olsun diye duruyor 3-5 kişi geldi yok çek/senet verelim yok vade yapalım benimde bu işime gelmedi, ilanıda iptal etmedim öyle duruyor.

Biri çıkarda tiko para alırım derse verirmiyim oda süpheli, dünya para ve zaman harcadım şimdi içinde entegre bilgisayar bile var, ailenin bir ferdi oldu, yani ihtiyacı olmayan tok satıcı konumundayım.

Selamlar

Hocam ben uzun mesafede arazi araçlarının binek araçlardan daha rahat olduğunu düşünüyorum. En son yaptığımız gezide büyük bagaj hacmi ve genişlik nedeniyle Sedat ve benim gibi iki yarım dünyayı iyi ağırladı Disco ;D Bunun dışında "yoldan çıktığımız" zamanlar da oldukça iyi performans gösterdi tüm ağırlığa rağmen. Sıkış tepiş binek araçlarla uzun yola çıkmak benim için tam bir kabus.

Yavuz bey sizin araç gerçekten her disco severin uğraşa uğraşa sonunda elde etmek istediği araç bu otomatik vites gerçekten çok mu problem çıkarır tüketim olarak ve arazide?..genelde uygun fiyat ve kilometrede çok örnek var ama hepsi otomatik..ben de hin hin düşünüyordum otomatik alsak sonra manuele çevirsek diye ama tahmin ettiğim gibi çok pahalı heralde..aşkın'da bir tane 2.5 dizel var ama fiyat 31 civarı bana yüksek geliyor şu etapta..

ben de uzun yolda arazi araçlarının daha kullanışlı ve rahat olduğunu düşünüyorum..bütün malzemenizi rahatça doldurup istediğiniz yere ulaşmanız mümkün çok hızlı olması önemli değil bana göre güvenli olması daha önemli bir kriter..uzun yolda giderken hep düşünürüm şimdi karşıdaki aracın şöförü uyusa ve direksiyonu kırsa üstüme küçük ve alçak araçta hiç şansınız yok..ağır kaza geçirmiş biri olarak aracın maksimum güvenlik sunması gerektiğine inanıyorum..

wterra' Alıntı:
Yavuz bey sizin araç gerçekten her disco severin uğraşa uğraşa sonunda elde etmek istediği araç bu otomatik vites gerçekten çok mu problem çıkarır tüketim olarak ve arazide?..genelde uygun fiyat ve kilometrede çok örnek var ama hepsi otomatik..ben de hin hin düşünüyordum otomatik alsak sonra manuele çevirsek diye ama tahmin ettiğim gibi çok pahalı heralde..aşkın'da bir tane 2.5 dizel var ama fiyat 31 civarı bana yüksek geliyor şu etapta..

Otomatik vites tercih meselesi , bir çok arkadaşımda düz vitesi hiç sevmiyor, Hatta şehir içinde kullanmak için büyük kolaylık ama Benim şahsi tercihim Düz vites , Bir otomatik 3-4 bin ytl ye sıfır km bir düz şanzımanla değiştirilebilir buda bir alternatif.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR