Snorkel Takmak Gerekli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,101

Etiketler
Ynt: Snorkel Takmak Gerekli mi?

Demek ki şnorkel deyip geçmemek lazımmış :smiley: Bilgiler için teşekkürler...

Güven abi geçmiş olsun bu arada def.. dalgıçlığada mı başladı ? :smiley:

Arkadaşlar;

Radius kolu dediğim bu:

front%20radius%20arms.jpg

Panhard kolu ise bu:

panhardrode.jpg

Öncelikle hangisinden bahsediyoruz?

Ben Radius kollarının 3 veya 6 dereceli olanlarından almayı planlamıştım. 2" yükseltilmiş Disco için 3 derece açılı Radius kolu, 4" yükseltme için 6 dereceli olanı gerekiyor. Bu Radius kolunu uzatmak sorunu çözmez; şase yukarı kalktığı için, mesafenin uzamasının yanında dingille şase birleşim noktası arasındaki yataya göre açı da artmış oluyor.

bilgisi olan? sadece boyunu biraz uzattım ve sorunsuz kullanıyorum diyen varsa, foto rica edebilir miyim?

ben hicbisi yapmadim sorunsuz kullaniyorum.
td5 lerde sadece araci yukseltip altina 33 - 35 lastrik takip devam edebiliyorsun. ama icim rahat etsin diye yapabiliyorsun bu tip seyleri.
ben 33 lastik taktim 3 inc civari yukselttim sorunsuz kullaniyorum, arazide ve uzun yolda denedim. Koray bey 35 lastiklerle sorunsuz kullaniyor, bildigim sadece fren hortumlarini filan uzatti.

Ben Fren hortumlarını uzattım, ABs sisteminin kablolarını uzattım, o kablolardan 2 set çektirdim.
Front radius değiştirmedim, Panhard ayarlanabilir yaptırttım, Amortisörleri +2 inch taktım.....

TD5'in front shaft Double cardan olduğu için kasma yapmıyor, Disco I için yapıyor.

Vs.vs... Uzun uzun başka topic açarsanız yazalım :smiley:

Şnorkel ile alakasız konu biraz !

fbmy' Alıntı:
Demek ki şnorkel deyip geçmemek lazımmış :smiley: Bilgiler için teşekkürler...

Güven abi geçmiş olsun bu arada def.. dalgıçlığada mı başladı ? :smiley:

Defender gitti, disco 1 geldi. Ama suya meraklı kerata. Bir boy verdi sonra boğulmak üzereyken çıkardık. hastanede şimdi ama duruma fena değil. ;D

concrete' Alıntı:
Defender gitti, disco 1 geldi. Ama suya meraklı kerata. Bir boy verdi sonra boğulmak üzereyken çıkardık. hastanede şimdi ama duruma fena değil. ;D

:D D1'in Hayırlı olsun abi Allah kaza bela vermesin.Kereta öğrenmiştir öyle her yerde boy verilmeyeceğini ! Atalarımız ne demiş su yutmadan yüzme öğrenilmez ... :smiley:

Arkadaşlar benim defender benzinli snorker takmak ne kadar faydalı olur yoksa sadece aksesuarmı olur birde WD40 dedikleri sprey nerelere sıkılıyor ne kadar yaralı birde snorker tipi ne olmalı defenderd da safarı tipimi yoksa başka bir tipmi.Bu işlemi ben de yapmak istiyorum ama bana faydası olursa yaptıracağım ben aşırı sulara girmiyorum ama girdiğim zamanda mahçup olmayalım şimdiden teşekkürler vereceğiniz bilgiler için saygılar

foremost' Alıntı:
Arkadaşlar benim defender benzinli snorker takmak ne kadar faydalı olur yoksa sadece aksesuarmı olur birde WD40 dedikleri sprey nerelere sıkılıyor ne kadar yaralı birde snorker tipi ne olmalı defenderd da safarı tipimi yoksa başka bir tipmi.Bu işlemi ben de yapmak istiyorum ama bana faydası olursa yaptıracağım ben aşırı sulara girmiyorum ama girdiğim zamanda mahçup olmayalım şimdiden teşekkürler vereceğiniz bilgiler için saygılar

Eğer, az yada çok suya gireceksen, Şnorkel ŞART. Safrari güzel ama Defender için Otokar fiyat olarak daha uygun ve çok da yakışan ve en yaygın kullanılan tip.
WD40 suya girmeden önce kullanılablir ama daha iyisi, ıslanmaması gereken parçaları (Distribütör gibi) mümkünse yalıtmaktır.

mdilek' Alıntı:
Yeni 5k 1.9d grand vitarlarda yalıtım gereklimi? Şnokel yeterli mi?

Şnorkel araziye girecek, sudan geçecek tüm araçlar için (benzin dizel farketmez) mutlaka olmalı.
Dizel motor için ayrıca yalıtıma gerek yok.

Bu bilgileri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Sayenizde defender ile ilgili ön bilgi sahibi oldum.Şimdi bu bilgileri yeni defender sahibi olarak pratiğe dönüştürmede..

şinorkel gerekli fakat,elektrnik aksamın muhaafazasıda şnorkel kadar önemli..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR