SU GEÇİŞ YÜKSEKLİĞİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,995

Etiketler
Ynt: SU GEÇİŞ YÜKSEKLİĞİ

çoğu arazi aracının standartı olan 50 cm olması lazım ama hava emişi ön pancurun hemen üstünde 80-90 cm e falan denk geliyor sanırım, durgun suda dalgayı iyi takip ederek sabit hızla yani 70-80 cm e kadar sudan geçilebilir diye tahmin ediyorum...

ekteki resimde sinyalin ortasındaki noktaya 80 cm demiş kırmızıyla işaretlediğim yerden motor hava çekiyor aşağı-yukarı 90 cm var orası
(benim araçta ölçmüştüm ben 100 cm çıkmıştı standarta göre 10 cm yüksek olduğuna göre 90 cm demekki)

Ekli dosyalar

• ölçüler.JPG
    ölçüler.JPG
    40.6 KB · Görüntüleme: 393

Ynt: Su Geçiş Yüksekliği

Bu Su Geçişlerinden Ben Olsam Sakınırım Ya Para Çok Olacak Yada Birkaç Eksik Tahtan Olacak Arabanın Bütün Bilya Yataklarına Dolar Sonunda Bilya Kitler Triger Kopartır Diferansiyellere Havalandırma Seviyesini Geçince Dolar Elektronik Devresi Olan Araçlara Ağır Hasar Verir Velhasıl Eşşeğin Kulağına Su Kaçırmamak Lazım

actyon Sports 4x4' Alıntı:
çoğu Arazi Aracının Standartı Olan 50 Cm Olması Lazım Ama Hava Emişi Ön Pancurun Hemen Üstünde 80-90 Cm E Falan Denk Geliyor Sanırım, Durgun Suda Dalgayı İyi Takip Ederek Sabit Hızla Yani 70-80 Cm E Kadar Sudan Geçilebilir Diye Tahmin Ediyorum...

ekteki Resimde Sinyalin Ortasındaki Noktaya 80 Cm Demiş Kırmızıyla İşaretlediğim Yerden Motor Hava Çekiyor Aşağı-yukarı 90 Cm Var Orası
(benim Araçta Ölçmüştüm Ben 100 Cm Çıkmıştı Standarta Göre 10 Cm Yüksek Olduğuna Göre 90 Cm Demekki)
su Geçiş Yüksekliği Direk Olarak Hava Emiş Yüksekliğine Endeksli Değildir. Standart Olarak Aracınızda Aks Havalandırmaları Yükseğe Alınmadıysa 40 Cm Suda Ön Arka Aks Ve Diffler Su Dolar...

Merhaba Sayin Celikel,iyice Eski Model Araclarda Havalandirma Delikleri Savunmasiz Durumdadir.dolayisiyla Bahsettiginiz Sakincalar Bazi Durumlarda Gecerlidir.bazi Durumlarin Basinda Aracin Suyun İcinde Kalmasi Ve Hareket Edememesi Gelir.eger Arac Hareket Halinde Yani Gecis Yapiyorsa Ve Disliler Donuyor Haldeyse İceri Su Girmez.o Deliklerin Varolus Sebebi Zaten Disliler Donerken Ortaya Cikan İcerdeki Basinci Disari Atmak İcindir.gelelim Daha Yeni Model Araclara,doksanli Yillarin Araclarinda (hepsini Bilmiyorum Terrano 2de Var) Zaten Fabrikadan Cikista Havalandirma Deliklerinin Mini Hortum Baglantilari Onde Sanzimanlar Ve Diferansiyel İcin Mazot Filtresinin Yanina Kadar,arkada Diferansiyel İcin Camurlugun En Ust Olu Noktasina Kadar Uzatilmis Durumdadir.daha Yeni Model Araclarda (pathfinder'da) İse Bildigimiz Checkvalf Benzeri Bir Klepe İle İcerden Disari Cikisa Musaade Ederken Disardan İceri Girise Engel Olmaktadir.
sahsi Tecrube Ve Bilgilerimdir.faydali Olacagini Umarim.

Bizzat Actyon Sportsla Yasadıgım Tecrubelerden

1 Actyonla 80 Cm Sudan Gecebılırsın Aracın Hıcbıryerınden Icerı Kesınlıkle Su Girmez Ama Gecıc Esnasında Batarsan Ve Arac Uzun Sure Suyun Icınde Kalırsa
Yakıt Deposunun Havalandırmasından Su Dolar Yakıta Karısır Enjektorlerın Bozulur .... Kapıyı Acarsan Aracın Icı Su Dolarsa Gecmıs Olsun Ecu Ve Otamatık Sansıman Kontrol Unıtesı Bozulur ...
Motor Hava Emısınden Su Emdırısen Pıston Kolları Egrılır Vsvs
ben Defalarca Suya Gırdım Kaldım Sanzıman Ve Dıfransıyeller Kesınlıkle Su Almıyor Ama Yakıt Deposunun Hava Alma Hortumunu Iptal Etmelısın Daha Oncede Yazmıstım Vsvs
bence Off Road Amaclı Kullanmıorsan 40 50 Cm Daha Derın Sulara Gırme Selamlar ..

sabri yucel' Alıntı:
Bizzat Actyon Sportsla Yasadıgım Tecrubelerden

1 Actyonla 80 Cm Sudan Gecebılırsın Aracın Hıcbıryerınden Icerı Kesınlıkle Su Girmez Ama Gecıc Esnasında Batarsan Ve Arac Uzun Sure Suyun Icınde Kalırsa
Yakıt Deposunun Havalandırmasından Su Dolar Yakıta Karısır Enjektorlerın Bozulur .... Kapıyı Acarsan Aracın Icı Su Dolarsa Gecmıs Olsun Ecu Ve Otamatık Sansıman Kontrol Unıtesı Bozulur ...
Motor Hava Emısınden Su Emdırısen Pıston Kolları Egrılır Vsvs
ben Defalarca Suya Gırdım Kaldım Sanzıman Ve Dıfransıyeller Kesınlıkle Su Almıyor Ama Yakıt Deposunun Hava Alma Hortumunu Iptal Etmelısın Daha Oncede Yazmıstım Vsvs
bence Off Road Amaclı Kullanmıorsan 40 50 Cm Daha Derın Sulara Gırme Selamlar ..
Abicim Tuzla servisi ile istişarelerim olmuştu; bu işle ilgilenen bey kalp krizi geçirip rahmetli olmuş :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR