Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ibrahimmakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,170

Etiketler
Ynt: Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

Uygun bakım maliyetleri ile uzun süreli kullanım konusunda hem binek araçlarda, hem arazi araçlarında uzakdoğulu üreticiler --Kore'de dahil--, özellikle mevcut imalat sistemlerinde yanına rakip dahi yaklaşamayacak sekilde mükemmel bir sicil ve "üretim kalitesi" sunan Toyota, kesinlikle uzak ara üstündürler. Araçları çoğu zaman Avrupalı üreticilerden daha uygun ömür boyu işletme maliyetlerine sahiptir. Yalınlık, servis kolaylığı, dayanıklılık her zaman ön planda olmuş, ana sanayi ile iyi örgütlenmiş- organik bağları olan yan sanayici desteği ile üretim kalitelerini en üst seviyeye çıkarmış, üreticiden kaynaklı hatalı ürün sayısını minimize etmişlerdir.

Benzer karşılaştırmaların çoğunda motorsiklet imalatında da uzakdoğulu üreticiler çok çok üstündürler.

Replika ürünler ile Avrupa üreticilerini taklit ederek bu noktalara gelen uzakdoğu otomotiv endüstrisinin en premium ürünlerinden biri -Lexus serileri daha üst segmenttir.- olan Land Cruiser araçlar tartışmasız en düşük işletim giderlerine sahiptir.

Ayrupa'lı üreticiler ise, özellikle Almanlar, teknik teferruat ve karmaşıklık ile metal teknolojileri... İtalyanlar tasarımda öncü ürünleri... İspanya - Türkiye uygun maliyetli montaj üssü olma özelliklerini, İngilizler ise eski teknoloji üretim sistemlerini iyi kullanabilmeleri ile anahtar özelliklere ayrılabilirler.

Sadece uzakdoğulu üreticiler ile kuzey Avrupa üreticileri kalite anlamında yarışabilir, ölçek konusunda ise başarısızlıkları sebebiyle kar etmeyen şirketlerdir kuzey üreticileri....

Genel tabloya bakıldığında, tercihlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar.

Fonksiyon bekliyorsanız, Uzakdoğulu-Alman...
Estetik bekliyorsanız, İtalyan...
Ruh, kimlik ve yeganelik bekliyorsanız İngiliz....

Bir İngiliz ile iş yaparken, kendisinin Range Rover Vogue'unun masraflarından ben şikayet ediyor, taksi kullanmasını veya şirket arabasını ufaltması için ikna etmeye çalışırken şöyle birşey demişti;

"Muhasebeciler tarafından tasarlanan bir araçtansa, mühendislerin tasarladığı bir araca binmeyi tercih ederim."

LRTD5' Alıntı:
Bir İngiliz ile iş yaparken, kendisinin Range Rover Vogue'unun masraflarından ben şikayet ediyor, taksi kullanmasını veya şirket arabasını ufaltması için ikna etmeye çalışırken şöyle birşey demişti;

"Muhasebeciler tarafından tasarlanan bir araçtansa, mühendislerin tasarladığı bir araca binmeyi tercih ederim."

Bu söze şapka çıkartılır... :smiley:

(Bir İngiliz ile iş yaparken, kendisinin Range Rover Vogue'unun masraflarından ben şikayet ediyor, taksi kullanmasını veya şirket arabasını ufaltması için ikna etmeye çalışırken şöyle birşey demişti;)

("Muhasebeciler tarafından tasarlanan bir araçtansa, mühendislerin tasarladığı bir araca binmeyi tercih ederim.")

Ama bu Toyota Lc ye uymayan bir laf,en iyi mühendisler bilindiği üzere japonlardır.Elektronikden tutun,inşaat,otomotiv vb..Burada belirtilmek istenen ekonomik,ufak yani az yakan hesaplı araçdan bahsediyor.Lc in az yaktığı ve prestiji olmadığını herhangi bir ülkede söylerseniz artık nereleriyle gülerler bilemem. 8)

umutcelikel' Alıntı:
Keşke Defender'ı yapan "mühendisler", hatta tüm LR'leri yapan "mühendisler" olabilecek her ek yerinden damlayan yağ problemini çözebilselermiş....

Sen sus bakiim, bademciğin kalmadı diye yırttım sanıyorsan yanılıyorsun ben sökecek bişey bulurum ;D

discovery-V8' Alıntı:
Sen sus bakiim, bademciğin kalmadı diye yırttım sanıyorsan yanılıyorsun ben sökecek bişey bulurum ;D
;D ;D ;D
Yalan mı abicim??? Var mı böyle mantık?? Çakma mühendisler yapmış bence...Bir markanın tüm modellerinin her tarafından yağ damlıyorsa, sanzımanı indirmek için koltukları sökmen gerekiyorsa ne anladım ben o mühendislikten.. ::smiley:

olur mu öyle ama  o kadarda haksızlık yapmayın ;)

mühendisler pek başarılı olamamışlardır belki ama papazlar çok güzel " RUH " vermişler land lara :D :D :D

Bu arada Rover artık İngilizlerin deyil diye biliyorum,yanlışım varsa düzeltin.Belki yeni sahipleri saydığımız aksaklıkları düzeltip düzgün modeller çıkartabilir. ;D

dronder' Alıntı:
olur mu öyle ama o kadarda haksızlık yapmayın ;)

mühendisler pek başarılı olamamışlardır belki ama papazlar çok güzel " RUH " vermişler land lar :D :D :D
Ruha ve karizmaya diyecek söz yok gerçekten...Doğruya doğru...Ama karizma herşey değil malesef ;D

LandRoverlar'a haksızlık etmeyin gece klüplerinin önünde mükemmel performans gösteriyorlar ;D

tugsan75' Alıntı:
Bu arada Rover artık İngilizlerin deyil diye biliyorum,yanlışım varsa düzeltin.Belki yeni sahipleri saydığımız aksaklıkları düzeltip düzgün modeller çıkartabilir. ;D
Rover'den BMW, BMW'den Ford, Ford'dan da Tata aldı diye biliyorum.

concrete' Alıntı:
Sonunda Tofaş alacak :smiley: RR görünümlü disco yapacak :smiley::smiley::smiley:

Tofaş almaz belki ama... RR görünümlü Disco gerçek oluyor. LR3'ü makyajlamışlar. RRS ile beraber gelen markanın tasarımcısı LR3'ün de ön ızgarasını, ön/arka farlarını ve yan çıtaları ile havalandırma deliklerinin görünümünü değiştirmiş.

Olur da Tata satacak olursa, bu sefer Otokar alır diye umut ediyorum. :smiley:

Konuya geri dönersek, hangi marka/model araç alınmalı konusunun ne yazık ki tek bir cevabı yok. Kişiye, şartlara, yapılmak istenilene göre değişir. 4x4 kullanıcısı olmak için bilgi isteyene de sadece araştırdığı araçların iyi ve kötü özelliklerini anlatmak lazımdır. Kişiye bilgi vermeden "Ben bu marka araç kullanıyorum ve dünyanın en iyisidir, sen de onu al" dendiğinde, diktadan başka birşey olmuyor... kişinin bilgi dağarcığına da hiç bir katkısı olmuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR