Ynt: V6 - Vitara Hakkında Düşüncelerimiz
arkadaşlar sizden ricam gözünüzle görmediğiniz kulaktan duydugunuz bilgileri buraya yazmayın derim..nedenmi >>burası dünyaya acılan bir pencere burada yanlış bilgiler olmamalı ..derim..bir zaman sonra sizde düzeltemez ve yanlış bilgiler burada kalıcı olur ..bilgiyi arayana yanlış yol çizmiş olursunuz.. ???
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65792.msg865408#msg865408
bu topikte bir zincir sorunu varmış.......mış..mış
''''Aracıma 2 ay kadar önce bostancı sanayide triger zincir değişimi yaptırdım.kullanılan ürün tayvan malıydı.600 km kadar yol yaptım.Aynı şikayetle gene servise dönmek zorunda kaldım.Zincir şakırtısı ve metalik sesler sebebiylen.Dinlediler ve zincirden olduğunu kabul ettiler fakat bu tür yan sanayi setlerin garantsi yokmuş birşey yapamıycaklarını ifade ettiler.Orjinal parçalarla değişim 2500 tl civarı diyorlar.Bildiğiniz bu tayvan malı harici zincir seti varmıdır?Yada takılan bu seti sökmeden tamir ettirebilirmiyim.Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum''''
ben bu aracı görmedim... sesini dinlemedim ...sahibini tanımam..yapan yeri de tanımam vede bilmem..
problem motorda yada onu bulamayan ustanızda ..

....>>>demişim...
sonrası arkadaş gene yazmış...>>>
v6 sı olan arkadaşlara bilgi olsun.gevşek zinciri düzeltmek için motoru açtırdık.ustamız sağolsun kendi arabası gibi ilgilendi.takırtının zincirden gelmediğini gördük silindirin biri sizlere ömür subapdan yapıyordu sesi.açmışken komple motor yapıldı.6 piston başı.2 piston kolu.fincanlar.ana kol yatak.devirdaim.termostat.yeni radyatör.klima kompresörüydü gazıydı.cebimizi baya yaktı.arabanın sesi soluğu değişti.v6nın sesi güzel diyorlardı traktör gibi ses duyuyorduk.sesi hakkaten güzelmiş.yakıtı fazla şu anda.gaz ayarına yeniden giricek.rampada bayılma falan kalmadı.2. vites zor çıktığım yeri 3 vites çıktım.aile isyan etti sat kurtul falan diyorlar ama bu kadar uğraştıkdan sonra nasip olursa bincem bu arabaya inşallah
problem taiwan malı zincirdenmi..? yoksam ustadamı cıkmış..?? 10 puanlık uzman sorusu ..hadi bakalım ..illada 2-3 milyarlık zincirmi lazımmış
senede 20 bin km yapana bu zincir 8 sene 150 bin km gider..400 tl cokmu ..buda uzman sorusu..
arac sahibinin mekanik bilgisi sınırlı ..onu yanlış yönlerdirmişler o da bilmeden yalan yanlış yorumlarda bulunmuş illede orjinal zincir olmalı gibisinden hepiniz okumuş ve kafanızın içinde dogru kabul etmişsiniz ben de bir kaç kez daha okursam calışan zincirimi söküp orjinal takıcam nerede ise.. ;D
............................................................................................
Murat Karadeniz 'Ustam suzuki tarihini bilir.. kanadalı sidekik ,macar siwift, 1.3 gti .vs suzukide cözemeyeci arac yok .. + yarışlara her zaman arac hazırlar ve servis verir...
vitara + off road oluncada konu ülkemizde en fazla vitaraya kit takan ,arazi modifiyesi yapan kişidir ..
v6 tıya 5.72 takmış parcalanmış ..mış ..mış..gördünüzmü..? duydunuz..! arac ne renk ti ? plakası ne idi..?>>> ben şölimm.lacivert ud 321 plakayı yazdım arac eskişehire satıldı..degişti yani..yoksa yazmazdım..

difi parcalanırken bende görmedim..

ama bu aracla ilgili garip hatıralaım var..Murat kanaclar bu aracı bana almak istedi..sahibi ve arac geldi..bana 16-17 dendi 4-5 sene evvelsi sahibi arkadaş garip tavırlı idi alıcı olunca şekil degişti.. bir gayrimenkulü varmış o satılırsa satmazmış....? satılmazsa satarım o zaman 21 olur .. vs yok yagmur yagarsa 19 olur..derken ..vatandaş bana göre fazla ayarsız ben bu adamdan bu arabayı almam dedim.. :

bu aracla ilgili bir anım daha varki ..beni kalbimden vuran yeri ..bu dif muhabetlerinden sonra bunu normale cevirdik agır devir yemedi bunlara olmuyor bu şimdi eski standart halınde dendi bana ..
oto sanayinin yanında o zamanlar mashattan insaat şantiyeleri vs vardı orada bir tur atıp 1-2 rampa cıktık aracın torkuna hayran oldum aşık oldum ve v6 almaya karar verdim o saniye.. ;D .. 27 inç lik asvalt lastikleri ile .. o zamanlar da ben vitaradan şimdiki kadar cakmı yor idim işin açıkcası ..

sonra ben başka bir v6 tı aldım nedense benimki o kadar torklu cıkmadı..

>> sebebini cok da kafaya takmadım psikolojik diye degerlendirdim.. ama yeni ögrendim.. 37/8 bulamamış lar kırınca yerine ön + arka 41/8 takmışlar..ondan öyle imiş ..
dif olmuyor agır devir takılamıyor diye yorumda bulunan arkadaşlarıma ithaf olunur ..arka için bir karpuz + olarak alınır..500-750 tl gibi bir rakama..içindeki ayna mahrutiler kenara konur 5,72 ler takılır v6 tıya ..
39/8 diş 4.875 oran ispanyollar 5.72 ye gecince%17+ tork alıyor
41/8 diş 5.125 oran japonlar 5.72 ye gecince%11,6 + tork alıyor
37/8 diş 4.625 oran var..v6 da / 5.125 ye'gecince + 10,8 + tork alıyor
37/8 diş 4.625 oran var..v6 da / 5.72 ye'gecince + 23,6 olacak
tork aldığı oranda da sürat düşer .. 160 km max sürat kabul edersek % 25 - dersek = max sürat 120 km de az derim ..
ama bu tork lada v6 xj cheroke tadı verir derim.. 170 beygirlik bir şey olur..benim hesabıma göre ..
yaklaşık 300 kg önden agır
kumda off road yapmaz dogrudur ,
4,16 Kurşunsuz Benzin 95 Oktan (TL/Lt) ...,2,26 TL / Litre lpg ,, ..........bu akaryakıt fiyatlarının oldugu yerde cok yakan arac cok da makbul degildir .. bende derim..