vitara 1.6 lpg ve 2.0 hdi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umit87 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,097

umit87

Ana Kamp
Yer
Beyoglu-Cihangir
Arkadaşlar merhaba ismim ümit 24 yaşındayım istanbul beyoglu civarında ikamet edıyorum formu uzun suredır dışarıdan takıp edıyorum artık içeri girmek istedim ve üye oldum şu an kullanmakta oldugum araç cit.saxo 1,5 dizel hergun bu aracımla işe gidip geliyorum.Yazları igneada longoz vs. tatıl için gidiyorum uzun zamandır 4*4 araç arıyorum ve eleye eleye aklımda vitara kaldı formda araştırdım ama tam anlamıyla kendıme yetıcek bı cvp bulamadım yardımcı olursanız çok makbule geçer şimdiden saolun 1.6 jlx ve 2.0 dizel kesınlıkle 5 kapı model seçeneklerı arasındayım citroenımı satıp alıcam çok buyuk bi butcem yok 15-16 arası 1.6 jlx için duşunuyorum eger dızelk önerırsenız beklemk durumundayım para bırıktırmek ıçın sizden ögrenmek ıstedıklerım ben hergun bu araçla işe gidip gelıcem yakıt konusunda benı uzermı hem 2.,0 dizel hemde 1.6 jlx muhtemelen 1.6 ya lpg takıcam uyumu nasıl formda bı kaç arkadaş şikayetlerını dıle geırmış uymadı ayar olmadı falan dıye lpg taksam kmde şehıriçi nekadar yakar uzun yolda ne kadar yakar bu bnm ıçın çom önemlı parça konusunda sıkıntı çekmıcemı bılıyorum.Kronık bı rahatsızlıgını duymadım ve 2.0 dizel hararet yaptıgı söylenıyor dogrumu yakıt tuketımı hakkında bılgınız varmı şehıriçi şehırdışı alsam 1.6 lpgyle eşdegermı olur yakıtı yanı bnm için ıkı araçtada önemlı olan yakıt ben aracı hergun kullanıcam hergun en az 40 km yolum var ıkı araç içinde şiçi ş.dışı yakıt bılgısı verırsenız çok ii olur şimdiden saolun hayırlı gunler

Etiketler
Ynt: vitara 1.6 lpg ve 2.0 hdi

Ümit bey her ne kadar kitapçığında 5,4 lt olduğu söylensede 30" lastikli 2002 HDI aracımda 6-8lt/100 km mazot sarfiyatı var.

camouflage' Alıntı:
Ümit bey her ne kadar kitapçığında 5,4 lt olduğu söylensede 30" lastikli 2002 HDI aracımda 6-8lt/100 km mazot sarfiyatı var.
pekı araçta sıkıntı oldugu söylenıyor ve tutulmadıgı söylenıyor dogrumu hararet problemı varmış siz 2.0 hdi kullanıcısımısınız ?

Yukarıda da belirttiğim üzere HDI kullanıcısıyım. Tutulmama kısmı tamami ile kişisel bir tercih. Sonuçta bu araçların "0 sıfır" olanı yok. Sizden önce birileri kullanmış, onların ne şartlarda kullandığı önemli. Şu an 7. Suzuki aracımı kullanıyorum. Bu konu ile ilgili forumun Suzuki kısmını takip ettiyseniz uzun uzun tartışmalar vardır. Tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Hararet meselesi tüm dizel motorların benzinlilere oranla hararete yatkın olduğundandır. Hariçten Suzuki HDI aracın hararete yatkınlığını görmedim.

camouflage' Alıntı:
Yukarıda da belirttiğim üzere HDI kullanıcısıyım. Tutulmama kısmı tamami ile kişisel bir tercih. Sonuçta bu araçların "0 sıfır" olanı yok. Sizden önce birileri kullanmış, onların ne şartlarda kullandığı önemli. Şu an 7. Suzuki aracımı kullanıyorum. Bu konu ile ilgili forumun Suzuki kısmını takip ettiyseniz uzun uzun tartışmalar vardır. Tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Hararet meselesi tüm dizel motorların benzinlilere oranla hararete yatkın olduğundandır. Hariçten Suzuki HDI aracın hararete yatkınlığını görmedim.

ilhamı bey verdıgınız bılgıler için çok ama çok teşekkur ederım 7 tane suzukı kullanmışsınız bunların arasında mutlaka 5 kapı 1.6 jlx vardır sizce sızın göruşunce 2.0 hdi ve 1.6 jlx lpg şehıriçi ve dışı yakıt tuketımı bakımından bırbırlerıne yakınlar mı ? lpg li dahamı çok yakar yoksa ve sızce hangısını almalıyım bıldıgınız uzre hdi lar 20 .000 tl nın altında bulmak zor ama digerını 15- 16 ya alınabılıryor aradaki fıyat farkı yakıt bakımından göz ardı edılebılınırmı ?

Merhaba,

1.6 JLX için söylüyorum, 30 lt. lpg ile şehir içinde 250 km, şehir dışında uygun kullanımla 280 km. yol yaparsınız.

msaribas' Alıntı:
Merhaba,

1.6 JLX için söylüyorum, 30 lt. lpg ile şehir içinde 250 km, şehir dışında uygun kullanımla 280 km. yol yaparsınız.
lpg fıyatı 2,50 olsa 30lt*2,50=75,000/250= şehıriçi 300 kuruş tabi buda kullanıma baglı asılırsan ve dur kalka gırersen 350 yı bulur
çok teşekkur ederım saolasın cvp verdıgın için cunku yakıt tuketımı bnm için çok önmlı

cit.saxo 1,5 dizel eski teknoloji beygiri düşük ...kırsal motorın kullanan..euro mazot diye tutturmuyan ..hiç arıza yapmayan..tamirci agzı ile kara dizel bir makinadır..
sadece direksiyon kutusu tıkırdar bildigim yarısından fazlasında klıma olmaz vs...ama onun kadar tasarruflu bir 4x4 daha içad edilmedi hiç boşuna aramayın..derim..
cit.saxo 1,5 dizel bu kapıda kalsın 2. arac olarakda bir 3 kapı jlx kalabalık degilseniz düşünün ..derim.zaten satsanızda 10-13 gibi bir şeyden fazlada etmez ..sanırım.. ;) bidaha aynısını bulmanız bile zor..
sizin tabirinizle 15 lik yada 25 lik bir vitarayı alsanız ne kadar arazide olmak isterseniz bi o kadarda harcayıp araziye uygun hale getirmeniz gereklidir.
biraz yapılısını alırken düşürebilirseniz sizin için en azından maddi olarak hesaplı olur.. ;) :smiley:

oguz1134' Alıntı:
cit.saxo 1,5 dizel eski teknoloji beygiri düşük ...kırsal motorın kullanan..euro mazot diye tutturmuyan ..hiç arıza yapmayan..tamirci agzı ile kara dizel bir makinadır..
sadece direksiyon kutusu tıkırdar bildigim yarısından fazlasında klıma olmaz vs...ama onun kadar tasarruflu bir 4x4 daha içad edilmedi hiç boşuna aramayın..derim..
cit.saxo 1,5 dizel bu kapıda kalsın 2. arac olarakda bir 3 kapı jlx kalabalık degilseniz düşünün ..derim.zaten satsanızda 10-13 gibi bir şeyden fazlada etmez ..sanırım.. ;) bidaha aynısını bulmanız bile zor..
sizin tabirinizle 15 lik yada 25 lik bir vitarayı alsanız ne kadar arazide olmak isterseniz bi o kadarda harcayıp araziye uygun hale getirmeniz gereklidir.
biraz yapılısını alırken düşürebilirseniz sizin için en azından maddi olarak hesaplı olur.. ;) :smiley:
size haklısınız cit. le aynı yakmasını duşunmuyorum tabıkı çok şukur aracım var cıtroenı ışe gıdıp gelmek ıçın kullanıyorum extra olarak transporter mınıbusum var ve pederde opel manta araç var ben cit. satıp hem işe gıdıp gelmeye hemde hafta sonu falan yada köye gezıye gıttıgımde raahat edebılecegım bı araç arıyorum başka bı sıkıntım yok ve ksınlıkle 5 kapı almam lazım amacım citroen 210 kuruş yakıyor şehır içi aldıgım jıp 250 falan yaksın o arada bışey duşunuyporum yanı benı bezdırmesın bıktırmasın çunku saxoyla bı çılıngoza gıttım burnumdan geldı ha kaçkere gıdıcenkı dıyebılırsınız ama heves işte ezelden gelen bışey

katoloğ degerlerini bir köşeye koyun onlar rüzgarsız labaratuar ortamındaki test verileridir..istanbul havası +benzini ile kullanıçaksanız bakımlı olanlarının verileridir.. ;)..>>
istanbulun sıkışık trafiğinde
1,6 motor 10 lt benzin yakar..
2.0 v6 motor 13 lt benzin yakar..
hdi motor 9-10 lt mazot yakar..
güncel benzin fiyatı ile carpın benzini bulun..tl olarak >>%30-35 arsıda - olarak tl bazında hesaplayın lgp yakar.

yani 100 tl ye benzin ile gidebiliceginiz yere 65 <>70. tl. lpg ile gider..

birde not düşeyim arazide 4L vitese takılınça sürat yarıya düşer tüketim 2 ye katlar..+ 1 ve 2. viteste seyir halinde ise dahada artar..yani dere tepe gezerken asla ne yaktı diye düşünmemelisiniz..derim..

hdi de pejo motoru vardır suzuki ustaları cakmaz ama parcası da ustası da suzukiden cok + hesaplıdır..
v6 2.0 motor ve hdi azdır adet olarak ..az olan bizim memlekette yaramaz diye gecer..+ hararetten muzdarip olanı da 1.6 motora sahip olanıdır ..onlarda cok olanıdır ve iyi diye gecer.. ;D
suzunin yan sanayii parcaları ucuz olup orjinal sadece serviste satılanlarıda para ile almaya ne güç nede akıl yeter alıpda toplarımı unutun uçuz arac almayın ..az pahalı olsun masrafsız+ bakımlısını bulmaya bakın derim.. ;)
bilen bir özel servisede3-5 bi rakam ödeyerek adam gibi baktırmadan da almayın derim.. :smiley:

öncelıkle ılgınızden alakanızdan dolayı çok teşekur ederım ben ılgılenılmez bı yanıt alamam dıyordum ama çok şey ögrenıyorum arazı vitesini ya 3 km yada 5 km kullanırım dıye tahmın edıyorum tabıkı 4 çekerde yakıtı duşunmem yakıtın katlıyıcagını bılıyoorum şuan sölenenler dogrultusunda duşundugum 1.6 lpglı ve bakımlı bi araç alırken bana bı arkadaş 4 çekerıne mutlaka baktır demıştı ben çalışıp çalışmadıgını nasıl anlayabılırım ve hdi larda şifreli kılıt sorunu dıyorlar bunu ıptal ettırmek mumkunmu yada kolay mı ?

hdi larda şifreli kılıt sorunu dıyorlar bunu ıptal ettırmek mumkunmu yada kolay mı ?

akıllı bi adam bulunupda 300-500 tl toka ederseniz chiptunig de yapılıp +%30 tork ve beygiride kaputu bile acmadan içine koydurmakda mümkün ..yeni nesil dizel arcalarda..az yakar cok kacar da olabiliyor..hıdırlar.. ;)
chip tuning çi yada beyin tamircisi bulmanız gerekli .. ;)

4 çekerıne mutlaka baktır demıştı ben çalışıp çalışmadıgını nasıl anlayabılırım ..?

size anlatımı zor gözden kacırıp hatalı arac alma riski var bir bilen...derim.. :smiley:

sizin gibiler için yeni arac almayı düşünen kişilere hitaben yapmıştım orayı inceleyin en alta bir de mesaj atın konu öne cıksın derim..lazım olanlara bilği kaynagı..>>>

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60387.msg709957#msg709957

saolun ufak teek işlemler elimden gelıyor motor falan ındırıp yapabılıyorum ama daha önce 4 çeker araç sahıbı olmadım o yuzden şanzumanda sıkıntı yaşamak ıstemem chıp tunıngcı tanıdıgım var maslak ta linke bakıyorum saolun

resimdeki araç sızın galıba allah bagışlasın kazasız belasız kullanın inş. yakında banada nasıp eder inş. katılıyormusunz yada yapıyormusunuz gezıler turlar off road falan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.