Sevgili dostlar antalyadayım ve burada öğrendiğmiz turunç reçelini eşimle beraber yaptık ve güzelde oldu..Ayrıca yollarda beraber yolculuk yaptığımız fransız karavandan görüntüler ve antalyadan
Ahmet kardeşim ne yapalım doğru her yerde kar var.o bir şarkı ama gerçek,bizde bu kış niye kaştık başımıza gelecek var diye.Hiç deyilse bu gezimi sizlerle paylaşıyorum ya o bana yeter saygılarımı sunarım bir yerlerde karşılaşmak umuduyla.
Evet sayın dostlarım bu yaptığımız turunç reçelinin tarifini bazı değerli arkadaşlarımız istemiş bulunuyor.Onun içinde benimde öğrandiğim gibi tarif.10 adt orta boy turunç..1 kğ şeker ..yarım limon..turunçları yıkadıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendele.hiç üstünde kabuk kalmasın acı olur....turunçları 4 bölüp kabukları yırtmadan çıkarın içini atın...kabukların içindeki beyaz zarları pıçakla kazıyın...arzuya göre kabukları ortadanda böle bilirsiniz.uzunlamacısına kabukları rulo yapın ruloları bozmadan iğneyi ipliğe gecirerek tespih yapar gibi dizin..bu dizme işi bittikten sonra,kaynamış suya atarak haşlayın fazlada haşlayıp hamur gibi olmasın...haşlandıktan sonra süzün bir kaç kez.soğuk suyla çalkalayın acısı çıksın..şekerin yarısını kabukların üstüne dökün tencerede beklesin az sulansın...kalan yarım kg şekeri başka bir tencerede bir çay bardağı suyla koyu bir şerbet yapın.Sulanmış diğer tencerenin üzerine ilave edip kaynatın.yarım limon da sıkın ...kıvamını bulunca ocağı kapatın...soğuduktan sonra iplarinden çekerek kavonuza koyun..afiyet olsun.... biraz uzun tarif oldu ama işin özü buymuş..
Turunç reçelini biz de çok severiz ama ep hazır alıp yerdik. Halbu ki Aydın sokakları turunç dolu, bu tarifle ben de ilk fırsata yapacağım, teşekkürler