Yükseltme lastik yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bill187 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,507
Ynt: Yükseltme lastik yardım

Engin bey,

Benim niyetim 2 inc yükseltme yapıp aracı yormamak için 195/80/15 takmaktı, siz zaten yükseltmeden bu ebatı kullanıyormuşsunuz. Ayna mahruti ihtiyacı olmayacağını bilsem 205/80/16 takarım. 205/80/16, 215 80/15 göre aracı yarım santim kadar daha yükseltiyor, birde tabanın dar olma avantajı var. Hız göstergesinde Yüzde 9.9 fark oluşuyor, ayna mahrutisiz kurtarır mı acaba

Etiketler

Sayın mmaa,

2 inc yükseltme sonrası 5,1 cm araç yükseliyor ki 195/80/15 lastik(kullanan biri olarka söyleyim) ciddi ciddi ufak durur.Hatta 2 inc yükseltme sonrası 215/75/15 in dahi tam tamına çamurluğu doldurmadığını söyleyebilirim(215/75/15 lastik zaten yukseltmeden de oluyor).Benim bilgilerime göre 235/75/15 lastiğe kadar ayna marutiyle oynamak gerekmiyor.Tabi asfalt performansı etkilenecektir.Bu bilgiler ışığında düşünülünce

215/75/15 yükseltmeden de olabilen bir lastik olduğu için hazır yükseltme yapılmışken daha büyük lastik düşünülebilir.

235/75/15 çok çok yakışsada gerçekten yoracak kadar büyümüş oluyor lastik.

O yüzden ben 215/80/15 ile aracı en az yorarak takılabilecek en büyük lastiği takacağımı düşünüyorum. Zaten 16 cant, cant değiştirmeyeceğim için benim için alternatif değil.215 orjinaline göre 1 cm kalın ki aracı çok çok yoracak bir pay değil.80 yanaklada çok güzel bir görüntü ve arazi peformansı yakalıyacağımı düşünüyorum.Alakanıza teşekkür ederim.

Bu arada Çağın yazdığım maliyet rakamlarına yükseltme yapmış ve bu işe para harcamış biri olarak bir yorum yapmanı bekliyorum.Tekrar etmek gerekirse;

Yükseltme kiti 450+20 euro(1100TL)

Flanşlar 400 TL

İşcilik 300TL

son 3 gün, açıkcası forumdan bu konuda çok yardım ve fikir alacileceğimi düşünmüştüm ama alaka sınırlı şekilde kaldı.En azdından Çağın sen, Ahmet Ustayla iş yapmış ve bu işlere para harcamış biri olarak işin mali boyutu hakkında bu tabloya bir yorum yapıp fikir verirsen mutlu olurum.Salamlar.

Engin banada hemen hemen aynı fiyatlara mal oldu aşağı yukarı 50-100 tl oynamıştır. Kur farkı vs fiyatlar iyi bence, alt koruma yaptırmıştın sanırım mesela onu ben çizdim arkadaşımın yerinde yaptırdım bazı ufak işleri ben kendim yaptım. Fiyatlardan ziyade( kitin alternatifi az, fiyat sabit) Ahmet ustanın işçiliği bir başka her yerde işçiliğe aynı belki daha fazla fiyat ödersin. Benim şahsi fikirlerim bunlar. Selamlar.

selamlar

bende yeni almış olduğum 2006 model jimny için yükseltmeye giriştim

5 cm kadar get ile yükseltiyorum.
arka amortisor ve ön amartisörlerde uzatılıyor bu bağlamda.

Lastik için 30x9,5x15 düşünüyorum (belki 235 x 75 x 15 de olabilir ) ama yakın bir zamanda ayna mahruti almayı düşünmüyorum .
Araç günlük kullanılmayacağı için sarfiyatı pek düşünmedim açıkcası.

2006 model jimnyler için alt koruma yapan veya yaptıran varsa bana yardımcı olabilirmi ?

Merhabalar

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bol çamurlu güvenli sürüşler dilerim.

Hangi ildesiniz? Ben kendim yaptım ama Mehmet Becceden(4X fourart) veya sakarya'da 4X4 rescue team var oralardan temin edebilirsiniz. Kendinizde ölçüp yapabilirsiniz. ;)

Malesef aracı lifte kaldırıp ölçmem gerek elimde hazır ölçüsü yok. Autocadde çizmiştim. Cnc de parca kesildi ve 45 derecelik açı vererek somun ile 3 adet delik mevcut o yerlere monte ettim.

cad cizimi duruyorsa cnc de lazer kesim ve büküm yapabilirim.
genelde benim yaptığım markalama pek tutmuyor da :smiley:

Cad çizimi için ofisdeki pc ye bakmalıyım hafta içi buradan sonucu bildiririm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR