zj şanzuman arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtyarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,002

mtyarga

çok gezenmi okuyanmı? anladım ki çok okuyan :D
Yer
ankara
sevgili arkadaşlar 95 model bir zj sahibiyim... aracımda bir arıza oluştu... aracım yolda giderken gaza basıyorum ama gitmiyor sadece aynı hızda gidiyor yada azıcık hızlanıyor .. yokuşlarda ise neredeyse hiç gitmiyor olduğu yerde sadece bağırıyor... şanzuman da bir arıza oluştuğunu tahmin ediyorum.... bilgisi yada fikiri olanlar görüşlerini yazarsa sevinirim... saygılar

Etiketler

Ynt: zj şanzuman arızası

teşekkür ederim cevabınız için mustafa bey... şanzıman yağı yeni konulmuştu... fakat daha önce usta yağ var dedi biz kullandık daha sonra arıza yaptı baktığımızda ise yağın olmadığını gördük... yağı tamamladık ama sorun çözülmedi.. birde filtreye bakalım belki filtrede bir sorun vardır.... tekrar teşekkürler...

sizin dedğiniz sorun bir ust kasada bi abımızın aracında olmuştu sanzumanın ıcınde vıtes değişmelerinde yaği puskurten devreler varmiş elekronık onlarda sorun vardi sizin yazdıklarınızla örtüşüyor sorunu halletmek için araci tırla rize den ist gönderdi ist atilla usta tarafında tamir edilip kara yoluyla rizeye dondu biraz maliyetli oldu tabi umarim sizinkinde öle bi sorun yoktur.

:smiley: inşallah... benimde dileğim böyle basit bir arıza olması .. gerçi alışkınım zaten yıllardır ''GENELLİKLE'' her arızası yüksek maliyetli oldu... hayırlısı artık... :smiley:

sayın altunsu teşekkür ederim fikir verdiğiniz için ... ben çok şükür ankarayım... tırla gitmeye gerek yok yani . :smiley: benim araçta yağ püskürten bir elektronik devre varmı bilmiyorum... onuda araştırayım... iyi geceler

mtyarga' Alıntı:
sayın altunsu teşekkür ederim fikir verdiğiniz için ... ben çok şükür ankarayım... tırla gitmeye gerek yok yani . :smiley: benim araçta yağ püskürten bir elektronik devre varmı bilmiyorum... onuda araştırayım... iyi geceler
benimde zj var ama bizimkilerde varmi tam bilmiyorum ama temennim öyle olmamasi

mtyarga' Alıntı:
:smiley: inşallah... benimde dileğim böyle basit bir arıza olması .. gerçi alışkınım zaten yıllardır ''GENELLİKLE'' her arızası yüksek maliyetli oldu... hayırlısı artık... :smiley:

şaşmaz oto sanayi de 10.caddede federal motor arif usta var (namı diğer topal arif) ankaranın en iyi şanzumancılarından birisidir size yardımcı olur

eğer yanlış yağ vs konduysa balataları bitmiştir onların değişmesi gerekecektir. aracın boşa devir çevirmesi bana bunu hatırlatıyor. geriye geçiyormu araç? yada yürüyormu?

sayın kll.. yağ yanlış değil onu biliyorum araba geriye geçiyor ileri geri gidiyor fakatbağırıyor zor gidiyor.... yokuşta ise neredeyse hiç gitmiyor gibi.....

o halde tork konvertörü diyorum ben.

otomaik vites ten çektiğimi eski arabamda başka hiçbirşeyden çekmemiştim. berbat birşeydir. o nedenle adam gibi işini bilen bir ustaya götürmekte fayda var.

aynı sorunu bende kendi aracım olan 98 model 5.9 da yaşadım.
yağsızlıktan başlamıştı. ilk olarak over driver ışığı yanmaya başlamış, vites 4 de geçmiyordu
daha sonra d de aracı kaldıramaz oldum. manuel olarak bir iki ve d ye atıyordum. daha sonra kavramadan tamamen çıktı
yani hiç hareket etmiyordu.
yetkili serviste şanzımanın tribünü ve içinde yanmış olan mekanik birkaç parça değişti. artık araç hareket ediyordu.

daha sonra 1. vitesle kallkmamaya başladı 2 ile kalkıyordu

hız sensörü değişti artık birle kalkıyordu

fakat bu seferde over diriver ışığı yanmaya başladı

taki komple selenoid kitini değiştirip tekrardan dextron 3 yağdan 9 lt ilave edene kadar...

çok uğraştım, araçtan soğudum bu iş aracı satmaya kadar vardı...

Allah'tanki sorunu çözdük ama tam tamına 5000 tl harcadıktan sonra

bilseydim komple şanzıman alırdım

yani size tavsiyem otomatik şanzımanın şakası yok, aklınıza geldikçe yağını suyunu kontrol edeceksiniz
bu arada yetkili servise gitmeyin çok öpüyorlar. iyi bir (bu işte meşhur olmuş) şanzımancıya gidin ve hemen operasyona başlasınlar
umarım fazla bir masraf çıkmadan çözersiniz işinizi.

bu arada yapılan işlemleri burada paylaşırsanız, ilerde diğer arkadaşların başına bu tip bişey gelirse yardımcı olacaktır
kolay gelsin...

ahmetti' Alıntı:
aynı sorunu bende kendi aracım olan 98 model 5.9 da yaşadım.
yağsızlıktan başlamıştı. ilk olarak over driver ışığı yanmaya başlamış, vites 4 de geçmiyordu
daha sonra d de aracı kaldıramaz oldum. manuel olarak bir iki ve d ye atıyordum. daha sonra kavramadan tamamen çıktı
yani hiç hareket etmiyordu.
yetkili serviste şanzımanın tribünü ve içinde yanmış olan mekanik birkaç parça değişti. artık araç hareket ediyordu.

daha sonra 1. vitesle kallkmamaya başladı 2 ile kalkıyordu

hız sensörü değişti artık birle kalkıyordu

fakat bu seferde over diriver ışığı yanmaya başladı

taki komple selenoid kitini değiştirip tekrardan dextron 3 yağdan 9 lt ilave edene kadar...

çok uğraştım, araçtan soğudum bu iş aracı satmaya kadar vardı...

Allah'tanki sorunu çözdük ama tam tamına 5000 tl harcadıktan sonra

bilseydim komple şanzıman alırdım

yani size tavsiyem otomatik şanzımanın şakası yok, aklınıza geldikçe yağını suyunu kontrol edeceksiniz
bu arada yetkili servise gitmeyin çok öpüyorlar. iyi bir (bu işte meşhur olmuş) şanzımancıya gidin ve hemen operasyona başlasınlar
umarım fazla bir masraf çıkmadan çözersiniz işinizi.

bu arada yapılan işlemleri burada paylaşırsanız, ilerde diğer arkadaşların başına bu tip bişey gelirse yardımcı olacaktır
kolay gelsin...

işi bilmeyenler olunca 6 7 yede çıkar malesef... yanlış teşhis zarar getirir. maksimum 3 milyara komple revizyon yapılıyor. bu şekilde arıza tam giderilmeden tamir bitti denince sağlam parçalarda gidiyor hatta yeni takılmışlarda gidiyor ve masraf katlanıyor. birde 93 95 olarak bizim avantajımız hidrolik kontrollü şanzımana sahip olmamız. 96 98 ise elektronik kontrollü şanzımana sahip ve bozulması daha kolay..

Binek araçların şanzumanına açıp arıza neymiş diye bakmak 600 tl civarı ortalama...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,596
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.