zj şanzuman arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtyarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,980
Ynt: zj şanzuman arızası

mjeliada' Alıntı:
işi bilmeyenler olunca 6 7 yede çıkar malesef... yanlış teşhis zarar getirir. maksimum 3 milyara komple revizyon yapılıyor. bu şekilde arıza tam giderilmeden tamir bitti denince sağlam parçalarda gidiyor hatta yeni takılmışlarda gidiyor ve masraf katlanıyor. birde 93 95 olarak bizim avantajımız hidrolik kontrollü şanzımana sahip olmamız. 96 98 ise elektronik kontrollü şanzımana sahip ve bozulması daha kolay..
evet, bencede, demekki kadınlarda anlarmış bu işten ;)

ilk defa bir kadın yorum yapıyor yazdıklarıma ve işten anlıyan bir kadın tebrik ederim...

Etiketler

altunsu53' Alıntı:
sizin dedğiniz sorun bir ust kasada bi abımızın aracında olmuştu sanzumanın ıcınde vıtes değişmelerinde yaği puskurten devreler varmiş elekronık onlarda sorun vardi sizin yazdıklarınızla örtüşüyor sorunu halletmek için araci tırla rize den ist gönderdi ist atilla usta tarafında tamir edilip kara yoluyla rizeye dondu biraz maliyetli oldu tabi umarim sizinkinde öle bi sorun yoktur.

ustayı getirtseniz daha iyi olmazmıydı .aracı tırla gönderene kadar .epey masraflı olmuştur.

ilk defa bir kadın yorum yapıyor yazdıklarıma ve işten anlıyan bir kadın tebrik ederim...

Eee cherokee kadınları bile usta yapıyor ;D

Şaka bi yana yağ filtreniz tıkalı değilse ve yağınız tamsa biraz masraf görünüyor.

bu arada sonuç ne oldu merakla bekliyoruz

paylaşırsanız başına gelecek arkadaşlar için yardımcı olacaksınız....

merhaba sevgili gezenbilirciler öncelikle verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim.... fakat ben ankarada yaşıyorum buraya ciddi nlamda kar yağdı... semtim de ankaranın en yüksek yerlerinden birisi arabam açık garajda idi neredeyse aracım yok denecek kadar karın içinde ... sanırım anten ucu dışarda sadece:smiley: hatta zj yok gibi şuan sadece j nin noktasına sahibim... :D havalar düzelince yerinden çıkarıp servise götüreceğim.... durum netleşecektir ondan sonra.... sevgili '''mjliada''' söylediğin testi henüz yapamadım sanırım bir süre daha yapamam arac kardan zor görünür halde inanki... bilmiyorum 100 yılda durum ne ama dikmende berbat... görüşmek üzere....

özür dilerim yanlış yazmışım mjeliada olacaktı... bu arada artık bu isim değişse zjliada olsa daha uygun değilmi :smiley:

bir soru sormak istiyorum araç çok yavaş ,yavaş derken yinede 15 / 20 km ile giderken ayagımı gaz pedalından aniden çekersem bazen bir küt sesi alıyorum sanki vitesden sert bir şekilde düşüyormuş gibi egerki gazı ölçülü kesersem bu ses olmuyor yani aracı aniden gazdan kesdigimde oluyor ve düşük süratte oluyor bu normalmi yada problemmi...

y-bsungur' Alıntı:
bir soru sormak istiyorum araç çok yavaş ,yavaş derken yinede 15 / 20 km ile giderken ayagımı gaz pedalından aniden çekersem bazen bir küt sesi alıyorum sanki vitesden sert bir şekilde düşüyormuş gibi egerki gazı ölçülü kesersem bu ses olmuyor yani aracı aniden gazdan kesdigimde oluyor ve düşük süratte oluyor bu normalmi yada problemmi...

yıldırım bey sizin tarif ettiğiniz ses şaft istavrozundan gelen bir ses basit ve ucuz şekilde tamir olur ...

bir soru sormak istiyorum araç çok yavaş ,yavaş derken yinede 15 / 20 km ile giderken ayagımı gaz pedalından aniden çekersem bazen bir küt sesi alıyorum

Ben aynı sesi motor soğukken geri vitese takınca alıyorum. Servis kayıtlarına baktığımda aracın 60bin km den beri bu sesi yaptığını gördüm. Şu an 250bin km de. Bir zararı olmamış bunca zamandır. Vakti zamandında 4x4'tür yapar demişler. Muhtemelen bu yalan, ve kimsenin uğraşmak istemediği türden önemsiz ama çözümü masraflı olabilecek türden birşey. Gösterdiğim bir iki usta da bu probleme doğru dürüst bir açıklama yapmaktan kaçındı ben de üstüne fazla düşmedim. Tabi hunter06_1 arkadaşın söylediği gibi şaft istavrozundan kaynaklanan basit bir problemse yaptırılabilir de.

ıstavroz dan ve iki çeker araçlarda genelde arkada defransiyele girdiği noktadan kaynaklanıyor. sanıyorum boşluk oluşuyor.

olasiliksiz' Alıntı:
Ben aynı sesi motor soğukken geri vitese takınca alıyorum. Servis kayıtlarına baktığımda aracın 60bin km den beri bu sesi yaptığını gördüm. Şu an 250bin km de. Bir zararı olmamış bunca zamandır. Vakti zamandında 4x4'tür yapar demişler. Muhtemelen bu yalan, ve kimsenin uğraşmak istemediği türden önemsiz ama çözümü masraflı olabilecek türden birşey. Gösterdiğim bir iki usta da bu probleme doğru dürüst bir açıklama yapmaktan kaçındı ben de üstüne fazla düşmedim. Tabi hunter06_1 arkadaşın söylediği gibi şaft istavrozundan kaynaklanan basit bir problemse yaptırılabilir de.

probleminiz şanzıman geri vites bant ayarından kaynaklanıyor. basit bir ayarı var şanzıman yağ değişiminde yaptırırsınız.

Size tavsiye edebileceğim hatta şiddetle önerebileceğim tek bir şey var o da "Kesinlikle işten anlamayan, sağlam referansı olmayan Ustaya götürmeyin aracı" Bizim bir arkadaşımızın 5.9 ' un şanzımanı arıza yaptı geri vitesi gitti, sözde usta olan adam şanzımanı topladı fakat 1 gün sonra şanzıman tamamen dağıldı.Tekrar toplandı yine sorun çıktı, tekrar toplandı.Çok şükür şu an sorunsuz kullanıyor.Ancak işi bilmeyen adamlar yüzünden astarı yüzünü geçti masraf 1 iken 3 oldu.Demem o ki masrafından kaçınmayın, yaptırırken işinin ehli bir adama tam olarak yaptırın, sonra hem masrafı hemde stresi sizi üzer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,593
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.