2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,790
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,239

Ben bir karavan sevdalısıyım. Tüm istediğim karavanımda insanca yaşamak. Benim kimseyle bir sorunum bir derdim veya bir mücadelem yok. İstediğim özgür hayatı zaten yaşıyorum. Kimse de özgür hayatıma falan karışamadı.

Mudanya'da Apemia Otel' deyim. Burası küçük şirin bir şehir oteli. Manzarası, denizi veya havuzu yok. Ama benim gibi kitap okuyup mutlu olabilen birisi için çok iyi. Fiyatlandırması da öyle çok yüksek değil. Makul seviyelerde.

1000019198.jpg

Denize sevdalı olduğum doğrudur!

BE ehliyet almalıyım. Ankara'da bunu veren bir yer varmış ama bu işin maliyeti otuz bine ulaşacak neredeyse... Daha ekonomik olan seçenek tabii ki O1 sınıfı karavan kullanmak. Ama benim sürekli karavanda yaşama isteğim beni hiç terketmedi. 02 karavanlar içinde sürekli yaşamak için daha rahatlar.

Özellikle Erba 5.25 leri beğeniyorum. Ama büyük oranda sabit kullanacağım. Bu nedenle olası bir 5.25 alırsam buna plaka çıkarmayı ve BE ehliyet almayı pek düşünmüyorum. Gezmek içinse özel bir O1 karavanım olacak. Ama bu karavan plakalı olmalı.
Ben bu hayata çekme karavanla atıldım ve bununla da devam kararı aldım şimdilik. Gerekirse BE ehliyet de alırım.

Bir diğer seçenek tabii ki motokaravana geçmek. Ama bence bunun daha zamanı var. Elimde olan böyle bir maddi durum da yok zaten şimdilik. Zaman içerisinde işin ne olacağı belli olacak.

Ben yazın klimalı ortamlarda daha rahat yaşadığımı çok iyi anladım. Karavanımda da mobil de olsa kamp yerinde 220 ile kullanabileceğim bir klimam var. Bu klima karavanımı iyi serinletebiliyor. 220 olduğu sürece klimamla rahatım. 220nin olmadığı bir yerse bu yer benim görüşüme göre mutlaka koyu gölgeli bir yer olmalı. Ben karavanımı kamplarda uzun süreli anlaşmalarla tutuyorum. Böylesi daha ekonomik oluyor.

Kahramankazan'daki kamp temelde ihtiyacım olan şeyleri sağlıyor. Kampın bir çamaşır makinesi yok. Ve güneşsiz havalarda duş almak mümkün değil. Bunlar problemleri. Umarım çözülür. Kahramankazan'a atanabilsem kampta yaşamayı deneyeceğim. Bunu çok istiyorum.

Bugün Mudanya'da Güzelim Poyraz tatlı serinliğiyle püfür püfürdü yine. Sahilde her türlüsünden insanlar vardı. Bugün Mudanya'da pazar vardı ve yollarda pazardan çıkmış arabasını çekeleyen yaşlı teyzeler amcalar gördüm. İnsanların konuşması, oturması kalkması her şeyi başka güzel burada çünkü burası Bursa efendim zamanın bir başka aktığı şehir. Bu gece üçüncü gecem, Üç gece daha burada olmayı düşünüyorum. Kıştan Ege sahillerine ineyim demiştim ama ekonomik durumlarım elvermeyecek. Mudanya ve Bursa ile bu geziyi sınırlı tutacağım bu seferlik. Sonrasında Kazan'daki karavanıma çekilmeyi planladım. Ve bu yazı da işte böyle bir tatille taçlandırabildim. Buna da şükür. Çok özlemişim, çooook!

Bugün de yemeğimi Yusuf'ta yedim. Tavuk ızgara tercih ettim bu sefer. Yusuf her yerde arayıp bulduğum normal fiyatları olan uygun zincir restoranım. Nereye gitsem bir yusuf buluyorum. Mudanyadaki Yusuf'un açık bahçesi de var ve bugün Poyrazda çok güzeldi ama yer bulamadım içerde oturup aldım yemeğimi. Buraya geldiğimde keyif alıyorum Yusufa gitmekten. Böylesi Ankara'daki Yusuf'a gitmekten daha da keyifli sanki. Bir balık yapmadık. Onu da rakısız yapacağız efendim Meral Abla'nın yerinde. Onu da sonra anlatıtız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR