2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,999
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 120,943

Bilmiyorum ev kiraları ne kadar orada. ama kira vermek yerine karavanı geliştiremez mısın. Şartları daha iyi hale getirip tamamen karavan yaşamı.

Bilmiyorum ev kiraları ne kadar orada. ama kira vermek yerine karavanı geliştiremez mısın. Şartları daha iyi hale getirip tamamen karavan yaşamı.
Son yıllarda gelirimin büyük bir kısmını gidip küüüt diye kiraya veriyorum. Ama karavan yaşamının zahmetlerine de tam olarak katlanamayacağım. Kışın soğuk tuvalet ve duşlar benim gözümü korkutuyor karavan yaşamına geçiş için. Soğukta karavanda kalmak kolay değil. Alıştığım ve rahat ettiğim yaşam evde... Karavan yaşamı sadece tatilde birkaç gün geçirmek ve bir değişiklik yaşamak için...

Son yıllarda gelirimin büyük bir kısmını gidip küüüt diye kiraya veriyorum. Ama karavan yaşamının zahmetlerine de tam olarak katlanamayacağım. Kışın soğuk tuvalet ve duşlar benim gözümü korkutuyor karavan yaşamına geçiş için. Soğukta karavanda kalmak kolay değil. Alıştığım ve rahat ettiğim yaşam evde... Karavan yaşamı sadece tatilde birkaç gün geçirmek ve bir değişiklik yaşamak için...
Uygun fiyata 550 W güneş panellerinden 2 adet almanız durumunda tüm elektrik ihtiyacınızı rahatça karşılar. Gündüz üretilen elektrik ile ısınma ihtiyacınızı da çözer. 65 lt 'lik elektrikli termosifonlar var. Gündüz ürettiğiniz elektrik ile bu 65 lt'lik termosifon içindeki su kaynar sıcaklığa gelir. Termosifondaki su öyle hemen soğumuyor. 24 sıcak kalıyor. Banyo sıcak su derdiniz olmaz. Elektrikli sobalar 3 kademeli rezistanslı olanlardan alsanız. tek kademe sürekli açık kalsa 500 w harcar. Aşırı kapalı yağmur olmadığı günlerde 2 ad. 550 watt panel ile günlük 4 kw elektrik üretebilirsiniz. Buda 500 w elektrikli ısıtıcının en kötü 6 saat çalışmasına yeter.

Bir yandan evi düşünürsek evi ısıtmak karavanı ısıtmaktan çok daha masraflıdır.

Hiç bir şey ev gibi olamaz. Ama kira ödemek ve koca evi ısıtmak yerine kendi size ait bir karavana yatırım yapmak daha mantıklı gibi geldi.

Adam koca binayı naylonla kaplamıştı. Isı yalıtımı için.

Karavanı naylonla kaplamak çok daha kolay olacaktır. Isı yalıtımı sağlayacaktır.

1755521072772.png

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,791
Kaydolan Son Üyemiz
hayklaz422

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR