Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,178

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

CJ daha güçlü ve basit, modifikasyonda sınır hayal gücü... ve Amerikan :D ben başka birşey istemem...
Landsa daha derli toplu kapalı "kutu" gibi :smiley: iki aracında kullanım amacı birbirinden farklı, kendi modelleri içersinde de...

avcıysanız, bir sürü yol gidiyorsanız... 110 ile CJ-8'i mukayese etmek lazım.. hacim olarak 110 ile CJ-8'in aynı yükü taşıyabileceklerini düşünüyorum... CJ-8'lerin hepsi 4.2LT, V8 veya yeni dizel (300TDI, TD5) yoksa Land'ın 2.5LT motoru yüklü araçta ne derece performanslı olur onu kullananlar söylesin.. Ama piyasadan 2.5lt benzin ve dizelli 110'ları boşken bile şehir içinde çok dik yerlerde low'a taktıklarını duydum.

Offroadcuysanız yaklaşma uzaklaşma açıları önemli ise kısa mesafede dolaşıp atlayıp zıplayacaksanız 90 veya CJ-5/7 işnizi görür.. Diferansiyel yüksekliği ve büyük ebat lastik takımı açısından CJ daha kolay modifiye edilebilir ufak oynamalarla 33x12.5x15 lastik rahatlıkla takılır ve aracınızın performansını etkilemez. Land'ın helezonunu avantaj olarak görmüyorum ama liftkitleri ve parçaları çok ucuz fakat 90'ları bulmak zor ve kıyamet gibi pahalı...

Bu arada kullanıcılarda farklı... Jeepci Jeepcidir, pek offroadcu,avcı olmaz yada başta öyledir sonra Jeepci olur ;D biraz fanatik, biraz Amerikancı olur... kafayı Jeep'e takar onunla yatar kalkar gereksiz yere sıcak yatağında değil içinde otoparkta uyur.. dediklerimide Jeepci anlar.. ;D Bu arada mukayese ettiğiniz araçları 77-86 arası CJ ve 90 sonrası Defender olarak sınırlandırmak lazım diye düşünüyorum.. Yoksa SWB88, Seri2-3ler Willys'ler bu işin içine girerse çok karışır.

uzun yol ekspedisyon için defenderda CJ'de insanı yorar... XJ/ZJ veya Discovery'e bakmak lazım...

Etiketler

jeep' Alıntı:
Kişiden kişiye göre değişir ama 1000 kişiye sorun CJ nin tipi daha güzel diyen 900 dür. Bunun için anket yapmaya filan gerek yok, inkar edilmez bir gerçektir bu.Modifiyeye daha açık olan cj dir. Motoru, torku, yaklaşması, uzaklaşması, yüksekliği, maksimum hızı aklınıza ne gelirse defenderdan iyidir. Geriyede birşey kalmadı zaten. Bir alüminyum gövde farkı ile dizel motor farkları mevcut. Ha birde helezon farkı var diyeceksiniz. Garaj bölümünde benim cj ye bakın bakalım, okadar esneyebilen defender varmıdır? Ama yine de herkezin aracı kendine güzeldir. Önemli olan yolun bittiği yerde beraberce başlayabilmek.

Atilla ustanın cjlerinden biri...

http://www.sahibinden.com/arac_20_cm_genisletilmistir_disk_fren33_12_50_15_lastik_9WQQaXQQ3653295WQQpXQQdisplayitem

daha ne yapılsın cjye. usta 20 cm genişletmiş.
başka cjlerde 20" yükselten var...
cj de son yok...

ama defenderında hakkını yemeyelim....

bence kulvarları farklı...

arazide cj ile oynandığı gibi defender ile oynanmaz.
ama defender ile tasınan yukte(kamp malzemeleri) cj ye siğmaz:smiley:

arkadaşım bana araştırma sonuçlarıyla gelmen bir şey ifade etmiyor hala anlayamadın sanırım konuyu.
burası bir paylaşım forumu.
insanlar birbirlerinden farklı başlıklar altında farklı konularda bilgi paylaşımında bulunmak adına burada bulunuyorlar.
mahalle ağzı kullanmadan birbirimize yardımcı olmak deneyimlerimizi paylaşmak hoşça vakit geçirmek adına bu sitede bulunuyoruz.
ben bu güne kadar hiç bir site üyesinden (ilk gezide anlarsın farkı) gibi garip bir yardım yazısı görmedim.
amacı tekrarlamama izin verirsen sevinirim.
BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI.
benim aracımda şu var seninkinde yok benimki seninkinden üstün gibi garip egolara girilmeyen tek adres burası diye düşünürken bu tarz bir yazıyla karşılaşmayı garipsedim hepsi o.
yazdıkların beni değil safari 2000 rumuzlu üyeyi aydınlatmaya yönelik olsun buradan faydalanmak isteyen üyeler zaten sayfayı baştn sona takip eder ve bilgi sahibi olur.
kalpler gönüller kırılmadan seviye bozulmadan yazılan yazılar her zaman yandaş bulur burada.
sevgilerimle.

o zaman siz benim yazdıklarımı dikkatli okumuyorsunuz. ilk gezi de anlarsın demek , çok şey anlatır. Polemiğe giriyoruz farkındaysanız. Devamlı sizin suçlamalarına cevap yazıyorum. araştırmam bitince ister yorumlarsınız ister yorumlamazsınız. Mahalle ağzı filan kullanmıyorum. 35 yaşında evli barklı gerekli tahsili yapmış, 10 seneden beri bu işlerle uğraşan birisiyim. Yazılarım biraz esprili olabilir. Zorunuza gittiyse bu konuya yazmam olur biter.

bunu bana değil cevap verdiğiniz kişiye anlatın
suçlamada bulunmuyor yanlışı düzeltmeye çalışıyorum zoruma giden birşey de yok insanlara yardım bu şekilde oluyor da ben bilmiyorsam hata bende sanırım bunun ne evlilikle ne tahsille nede bu işlerle uğraşmakla bir alakası yok.
karşı tarafı aydınlatıcı bilgiler varsa buyrun paylaşın yoksa da bilgiyi verebilecek olandan almaya bakın

yazdıklarınızı okumama gerek yok ilk cevabınız ilk gezide anlarsın oluyorsa....

zevkler ve renkler tartışılmaz deyimi boşuna çıkmamış, bir diğerinin zevkini kötülemek ile kimsenin eline birşey geçmez, lütfen birbirimizin duygu ve düşüncelerine saygı duyalım.

arkadaşlar konu böyle olsun istemezdim bilseydim gerçekten sormazdım anladımki iki aracı kullananlarda biraz fanatik ama yinede bilgi sahibi olmak istiyorum

Bir cj sahibi olarak yazılanları ilgi ile okudum. bir yerde gözlerim dolu dolu oldu.
jeepcj7 demiş ki;
Bu arada kullanıcılarda farklı... Jeepci Jeepcidir, pek offroadcu,avcı olmaz yada başta öyledir sonra Jeepci olur biraz fanatik, biraz Amerikancı olur... kafayı Jeep'e takar onunla yatar kalkar gereksiz yere sıcak yatağında değil içinde otoparkta uyur.. dediklerimide Jeepci anlar..
evet abi cj öyle bir sey işte. gece uyutmaz habire hesap yaptırır. lastik mi alsam jantmı. jant alsam lastik küçük kalır. lastik alsam jant küçük kalır. 10 inc mi olsun yoksa 8 mi kalsın. senin amerikada bir arkadaşın vardı ya ona söylesek kilit getirirmi orda ucuzmuş.
hiç bitmez bu hesaplar.
habire usta değiştirirsiniz. her seferinde öyle bir usta buldumki artık ömrümün sonuna kadar bu arabaya binerim hissi ile sevgilinizi arayıp " hayatım çok iyi bir usta buldum bu sefer araba tamam akşam seni almaya geliyorum" dersiniz. fakat o aksamın vukaatsız bitme ihtimalide % 10 falandır.
hep yükseltme hayali vardır. "ya bende arabayı yükseltcem ama viraja girmez sonra". muhahaha ne virajı abi araba ne zaman yürüdü de viraja giriyo...
" yazda geliyo arabayı boyatıp vericem feribota bende giderim arkadan bodruma" fakat bi türlü olmaz.
hiçmi iyi yanı yok bu arabanın
bu araba bir zevk arabasıdır. bebekte yaz günü şapkanınzı takıp bikiniyi takıp kapıları söküp.ortaköyden sarıyere yürüdünüzmü bütün gözler size döner.
artık bu arabadan offroad falan beklemek doğru deil. araba zaten yapacağını yapmış. googlede görsellerde offroad yazın bakalım cj den başka bir araç çıkıyormu.
arazi kabiliyetini zaten tartışmaya gerek yok. takla atsa iki kişi çevirir arabayı.
bir gün bakarsınız şileden girer kartepeden aladağlar yapar otobandan istanbul ne batar ne takılır tık demez.
bir gün gelir ekmek almaya gidersiniz çekiciyle gelirsiniz. hiç belli olmaz cj nin işi.
ayrıca hiçbir cj sahibi sevgilisi tarafından terk edilmemiştir. çünkü artık kızda inat etmiştir.
bu araba yüzünden başına gelmeyen kalmamıştır arabanın üzerini açıp bi tur atmadan bırakmaz artık.
bırakın gariban cj mizi karşılaştırmayı biz böyle mutluyuz
defendere bindinmi diye sorarsanız bir kere bindim onda da gebze haremde sandım kendimi arkadaşa kozyatağından geçermi die sorum. içi falan aynı ya ondan yani . yanlış anlaşılmasın. onun dışında tüm arazi araçlarının başarılarının devamını diler fazla böbürlenmeyin 4 çekerler sizden büyük traktör var derim....
herkeze neta seyirler dilerim....

Egemen bir Ercova'da ortaya çıktın bir daha kayıpsın :smiley: Tuzla'dada karşılaşmıyoruz.. Eeee nolucak şimdi..Cj yürümüyor mu? gelsene gezilere ;)

safari2000' Alıntı:
arkadaşlar konu böyle olsun istemezdim bilseydim gerçekten sormazdım anladımki iki aracı kullananlarda biraz fanatik ama yinede bilgi sahibi olmak istiyorum

Kıyaslamam cj-5 yada 7 ile kapalı kasa defender 90 bazında olacaktır.

1-Tanımadığın bir ortamla ilk gezine çıktığında eğer aracın cj ise ve ortamda başka cj yok ise emin olabilirsin ki bütün ilgi senin araçta toplanacaktır. Sebebine gelirsek görsel olarak cj ler defenderlara göre daha alımlı ve karizmatiktir. Aynı ilgiliyi defenderla toplayamazsın. Şimdi bu göreceli filan diyeceksiniz. Hayır değil. Cj ler daha ilgi çekicidir.
79cj5gold080706012qc2.jpg

90_6b.jpg

2-Boş ağırlıkları cj-7= 1225 kg defender =1740 kg defender 500 kg daha ağır. Ağırlığın fazla olması zannediyorum negatif bir durum.
3-Aks açıklıkları cj-5 de 212cm cj-7 de 237 cm dir bu ölçüler defender 90 da 236 cm dir. Yani arada fark yok.
4-Yük kapasitesi cj lerde 545-572 kg, defender da ise 660 kg dır. Cj lere bu kadar yükü dökmeden atmak maharet ister.
5-İz genişliği cjlerde 152 cm defender da 148,6 cm. 4 cm daha geniş cj.
6-Yerden yükseklik cj:17,2 cm defender 19.7 cm. standart araçlar için. Bende 56 cm :D
7-Motorlar cj de 78 öncesi 3.8 düz benzinli sonrasında 4.2 düz benzinli 115 hp.Ayrıca V8 leri de varmış. Defender için 2.5 düz dizel 68 hp ayrıca turbo dizel 90 hp de varmış. Yani 500 kg daha ağır defender 25-30 hp düşük motoruyla cj nin geçtiği her yerden geçemez gibi. Tabi torklara da bakmak lazım.
8-Tork için ise defender 2.5 turbo dizel in 1800 devirde 265 Nm tork.Düz motorlarda ise 158 Nm. Cj için 1800 devirde 210 Nm
9- Dönüş çapları: defender=6,15 metre, cj-5 in 4.95 m.
10-Yakıt tüketimi bu çok değişiyor ama ortalama cj 100 km de 12-15 litre benzin defender ise 10-12 litre mazot yakar.
11-Motorların sesleri bile farklıdır. Mazotlu bir aracın sesi ne kadar güzelse o kadar güzeldir.
12-Geçmişleri ikisinin de parlaktır . Cj ler 2. dünya savaşını kazanmış defenderlar ise camel tropy i.
13-Defenderların sürekli 4 çeker özelliği cj lerde manual olarak seçilebilir.
14-Süspansiyon sistemi tamamen farklı olup cj ler makas ve amortisör kullanmakta defender ise helezon yayları bulunmaktadır.
15- Modifikasyona cj ler daha açıktır. Çok az paralara büyük değişiklikler yapılabilinir. Defender için motor gücü sınırlı olduğundan fazla hareket imkanı bulunmamaktadır.
16- Defenderin kupasının alüminyum oluşu çürümeye karşı cj ye göre daha dayanıklı olduğunun kanıtıdır.
17- Bütün arazi araçlarını adını Jeep den alır.
18- Defenderin kaportasının köşeli ve dik oluşu rüzgâr direncini cj ye göre daha yüksek olmasını sağlar.
19- Tırmanma açısı defender için %45 yani 22,5 derece iken benim jeep standart halinde 37 dereceye tırmanabiliyordu. Yaklaşma ve uzaklaşma açıları da cabası.

Aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olabildimse ne mutlu..

Bu arada Cj yi seven arkadaşlar bu aracın artılarını eksileri anlatsın, Defender'ı sevenlerde Defender'ın artılarını eksilerini anlatsın.
Her iki araca aynı anda bir kişi yorum yapmaz ise kalpler kırılmaz. Nedir bu yaw..alt tarafı paranın satın alabildiği şeyler... Arkadaşlık ise parayla pulla alınmıyor... Bu kadar kasmanın anlamı yok dostlar..

göktuğ arkadaşım çok güzel bir mukayese yapmışsın teşekkürler

Defender'ın tırmanma açısı %45 değil 45 derecedir, yani %100, başka yanlışlar da var ama onları vakitsizlikten sonra yazacağım.

hakanustok' Alıntı:
Defender'ın tırmanma açısı %45 değil 45 derecedir, yani %100, başka yanlışlar da var ama onları vakitsizlikten sonra yazacağım.
45 dereye açı çok ciddi bir açıdır. Daha önce bu konuyu tartışmıştık.İsterseniz bir göz atın.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11366.0

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR