Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,345

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

Bu iş sanırım biraz da Fanatizm barındırıyor içinde.
Kimi Fenerbahçesine laf söylendiği zaman damarına basılmış hisseder kendini kimide Defender'ına.
ben 2. guruba üyeyim birde gezenbilir ailesine;)

Ahmet bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,kesinlikle yazdığınız gibi yeni modellerinde defender içinde bütün konfor ve özellikler düşünülüp uygulanmış ve bunun yanı sırada teknik ve kullanım amacı açısından hiç bişey kaybetmemiş aksine artmış bile..hem bu özellikleri olmasada seviyorum ben defenderi,tarzı olan bir araç,sahibiyle kesinlikle bütünleşen bir araç,defender sevgisi olmayan yada ruhunda biraz asilik,çokça doga sevgisi,keşfetme isteği olmayan birinin eskaza sahip oldugunda helede buyeni modelleri görüp içinde oturup,doğaya çıkıp sürüş keyfini yaşayıp ,alıp başını gidişleri tatmamışsa tek yapacagı yakınmak oluyor..sanırım siz ve ben bu duyguları tadan şanslılardanız..

Sınırları aşmadığımız sürece bu tartışmalar bilgi darağcımızı genişletiyor. Hoşuma gitmiyor değil hani. Ama bulunduğum ortam içerisinde en kötü arazi aracı bile bizi diğerlerinden ayrıştıyor. Sonuçta yolun bittiği yerde biz başlıyoruz. Gerek defender ile gerek cj ile arada birde pajero ile.. Daha ne olsun ki..

jeep' Alıntı:
Yani 12 adet defender ın aynı anda satılması gerekiyor gibi bir şey. Birde 75 bin YTL gibi bir rakam çok değil mi bu araç için. Yani kendi defenderınıza 30 bin harcasanız bence bundan çok iş yapar gibi.

75 bin YTL defenderın fiyatı değil,sanırım adnan bey pickup için verdi bu fiyatı,otokarın defender için fiyatı nedir bilmiyorum,ama 4-5 ay kadar önce ithal bir defender 2008 model anahtar teslim 75 bin € civarındaydı.

Defender bir tutkudur Sevda Hn. Aşktır,hastalıktır
Tutulmayan bilemez sanıyorum. Evet kargaya yavrusu şahin görünürmüş derler Defender herkese hitap etmeyen köşeli yapısıyla agresif bir duruş sergileyen kendine özgü bir alettir.
Sahibinin kesinlikle sportif bir kimliği olduğu duygusunu aşılar karşıdan bakana.serttir yoruldum demez(bakarsan bağ olur sözü);)
çıkmıyorum gitmiyorum gibi sözcükler yoktur lugatında.
Siz gidersiniz başkaları imrenir; çamuruda alt edebilme yetisi vardır asfaltta süzülme yetisi de.
Yeter ki siz ona bakın sizi uzun seneler sırtından indirmeyeceğine adınız gibi emin olabilirsiniz

Ciddi rakamlar. Demek ki ciddi araçlar.

Land Rover 110 Arazi Kamyonet (1+1 kişilik) 72.867,60 YTL
Land Rover 130 Arazi Kamyonet (4+1 kişilik) 84.526,00 YTL
Land Rover 130 Arazi Kamyonet (1+1 Kişilik ) 82.071,60 YTL

Ya Ahmet bey sizde öyle bir yazıyorsunuzki,hani böyle hemencecik şuanda etrafında olsa bir defender kalkıp sarılası falan geliyor insanın.yani mümkün olsa walla bugün gidip alacagım o kadar büyük bir istek benimkisi ama siz böyle güzel cümleler kurmaya devam ederseniz otokar 12 kişiyi bulmakta hiç zorlanmayacak sanırım..agzınıza sağlık çok güzel anlatıyorsunuz..sizinki aşktan öte tutku sanırım :smiley: Umarım biran önce sahip oluruz bu güzelliğe..AMİİİİN :smiley:

ladikoffroad' Alıntı:
walla ben bir pajero kullanıcısı olarak cj ye çok bindim defendere bir kere bi galeride binmiştim sürücü koltuğuna garip gelmişti cj sanki daha rahat daha güven verici

Batuhan bey hep söylediğim birşey var yinelemek istiyorum.
Kim hangi araçla rahat ediyor hangi araç ihtiyaçlarına cevap veriyorsa o araçla yola devam ediyor.
Aramızda unimog kullanan büyüklerimizde var Suzuki samurai kullanan abilerimizde Discovery aşığı olan insanlarda var Cj ye tapanlarda.
Paşa gönlünüz hangi taraftaysa o alet sizin için 1 numaradır.
önemli olan bilgi ve birikimlerin paylaşımı karşılıklı hobi kültürüne dayalı bilgi alışverisi.

Yukarıda Göktuğ bey güzel birşey söylemiş bütün Off-roadçular kardeştir;)

sevda' Alıntı:
Ya Ahmet bey sizde öyle bir yazıyorsunuzki,hani böyle hemencecik şuanda etrafında olsa bir defender kalkıp sarılası falan geliyor insanın.yani mümkün olsa walla bugün gidip alacagım o kadar büyük bir istek benimkisi ama siz böyle güzel cümleler kurmaya devam ederseniz otokar 12 kişiyi bulmakta hiç zorlanmayacak sanırım..agzınıza sağlık çok güzel anlatıyorsunuz..sizinki aşktan öte tutku sanırım :smiley: Umarım biran önce sahip oluruz bu güzelliğe..AMİİİİN :smiley:

Teşekkür ederim Sevda Hn.
Benimki dediğim gibi fanatizm boyutunda bir tutku.Aynaları ve ön camı silmek için yeni aldığım T-shırtümü bile feda edebilirim.
haftalar boyu port bagajda yıldızları seyrederek uyku tulumu içerisinde gecelerseniz sanırım sizede bu virüs bulaşacaktır.
Ben yenisine çok yakında sahip olacağum.Darısı sizin başınıza;)

doğuşlu' Alıntı:
Yukarıda Göktuğ bey güzel birşey söylemiş bütün off-road'cular kardeştir

2007'nin ortalarından, 2008'in ilk aylarına kadar yaklaşık 20 adet "Gezenbilir Gezisi" yaptık.
Bu gezileri forumumuzdan incelerseniz, şu araçların katıldığını görürsünüz:
Cherokee, CJ, Pajero, Niva, Toyota, Range Rover, Suzuki, Land Rover (unuttuklarım varsa affola)...

Zayıf araçlara yardımcı olduk, güçlü araçları alkışladık...
Bir arada olmaktan, farklı performansları izlemekten hepimiz son derece mutluluk duyduk.

Neticede, araç markalarımız dışında, paylaştığımız o kadar çok ortak noktamız var ki...

Siz yakında sahip olacağınıza göre,biz defender sevdalılarınıda unutmazsınız sanırım,hemencecik vermeye kıyamazsınızda sanırım hani şöyle bir kaç gezinize davet edersiniz umarım :D

inşallah çok kısa zamanda bu isteğinize kavuşursunuz Ahmet bey..

MK51' Alıntı:
Zayıf araçlara yardımcı olduk, güçlü araçları alkışladık...
Bir arada olmaktan, farklı performansları izlemekten hepimiz son derece mutluluk duyduk.

Neticede, araç markalarımız dışında, paylaştığımız o kadar çok ortak noktamız var ki...

Önemli olanda bu değilmi zaten Mustafa abi.
gereksiz egoların bu tarz aktivitelerde hiç bir yeri olmadığını düşünenlerdenim.
Kim neyle giriyorsa parkura yanında mutlaka birilerinin desteğini hissediyor bu işlerde.
Sonuç olarak tek başına off-roada çıkılmaz;)

sevda' Alıntı:
Siz yakında sahip olacağınıza göre,biz defender sevdalılarınıda unutmazsınız sanırım,hemencecik vermeye kıyamazsınızda sanırım hani şöyle bir kaç gezinize davet edersiniz umarım :D

Birden beyi Tanırsınız herhalde gurubun izmit bölgesinden katılımcısıdır kendisi ve sizden iyi olmasın çokta sevdiğim bir abimdir.
Defender krizim tuttuğu zaman kendisine bir telefon açardım ve hemen aracı bana tahsis ederdi dağlarda.
bunu Mesut abimde(Fellice) teklif ediyor başkalarıda.
neticede Defender bir tutku; kullanmak istediğinizde bana haber vermeniz yeterli.
Büyüklerimiz bizleri sevindirmesini biliyordu bizde bizden sonraki Defender sevdalılarına açık olmalıyız;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri