Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
LPG kullanıyorum... Eskiden 360 kuruştu, şu anda 450 - 550 arası diye tahmin ediyoruz... uzun yol lastik ebadı büyük olduğu için yine düşük olacaktır...
Tabii ben arazi kullanımı ağırlıklı verileri söylüyorum, asfaltta ve şehir içinde çok kullanmıyorum... kliması yok yazın sıcak oluyor kışın şehir içi kullanımı rahat, park sorunu yok
Jeepcj7' Alıntı:
LPG kullanıyorum... Eskiden 360 kuruştu, şu anda 450 - 550 arası diye tahmin ediyoruz... uzun yol lastik ebadı büyük olduğu için yine düşük olacaktır...
Mert araziye çıkmıyorum onunla birkaç deneme yaptım her seferinde ıstavroz kırıyo. biliyosun cj lerin defransiyelleri zayıftır. landlarda çok iyi dişliler standart richmond falan. cj ler zayıf olduğundan ıstavroz kırdım hep. arabayı toplarkende birtek hatayı orada yaptım zaten. range yada cherokee falan taksaydım iyidi...
Ne range, ne cherokee diferansiyeli 400hp'i kaldırmaz, arazi asfalt farketmez.... Dana44 ön, Dana60 arkadan başka kurtarmaz onu... 5.88 ayna marutide atarsanız 40" inch lastiklerle herşeyin üstünden geçer ( ne proje oldu valla... )
vaktiyle power wagondan çıkma ön arka dana60 buldum ( 4.11 üzerinde önler diskli) ama çok çok geniş o yüzden wagoneer'den çıkma dana44'lere döndüm... seneye artık
aslında buldukça biriktireceksin. yada hurda bir power wagon bulacaksın kasayı atıp cj kupasını entegre edeceksin. üzerine bir V8.. şanzıman nedir en sağlamı?? onu bulmak gerek. birde sorum olacak bu amerikan power doch lar var, 6 silindir bunlardan ne çıkar ön arka şanzıman olarak. ben 2 tane buldum, tedaştan çıkma ikisi 5 e alınabilir. Tahminim ön dana44 arka dana60 gibi, iyi birşeyler varsa üzerinde bence denemeye değer. Konu da saptı ama.
sanırım çok geniş olur birde devir tutturmak meseledir bunlarda. ama yapınca da nefis birşey çıkabilir ortaya. kafamdaki diğer projeleri tamamlayınca bu işe gireceğim. kararı verdim. şanzımanıda doch kamyonlarınkinden alırım. kamyon jeep arası bişi çıkar ortaya artık..
Şanzıman problem değil, Dodge şasesi kullanmanız lazım veya Dana60'ları daraltmanız lazım... neyse şimdi moderatörlerden azar işitmeyelim Jeep bölümünde devam ederiz ;D ...
Çok ucuz bir proje olmaz... o dana60'lar şanzımanlar (ana+ arazi) komple dağılıp toplanacak... sonra dev lastikler bulmak... bir de dev motor ama powerwagonları alıp şaseyi çöpe atıp, çelik çekme borudan şase yapıp kaya buggysi yapılabilir