Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,345

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

LPG kullanıyorum... Eskiden 360 kuruştu, şu anda 450 - 550 arası diye tahmin ediyoruz... uzun yol lastik ebadı büyük olduğu için yine düşük olacaktır...

Etiketler

Tabii ben arazi kullanımı ağırlıklı verileri söylüyorum, asfaltta ve şehir içinde çok kullanmıyorum... kliması yok yazın sıcak oluyor :smiley: kışın şehir içi kullanımı rahat, park sorunu yok :smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
LPG kullanıyorum... Eskiden 360 kuruştu, şu anda 450 - 550 arası diye tahmin ediyoruz... uzun yol lastik ebadı büyük olduğu için yine düşük olacaktır...

Mert araziye çıkmıyorum onunla birkaç deneme yaptım her seferinde ıstavroz kırıyo. biliyosun cj lerin defransiyelleri zayıftır. landlarda çok iyi dişliler standart richmond falan. cj ler zayıf olduğundan ıstavroz kırdım hep. arabayı toplarkende birtek hatayı orada yaptım zaten. range yada cherokee falan taksaydım iyidi...

Ne range, ne cherokee diferansiyeli 400hp'i kaldırmaz, arazi asfalt farketmez.... Dana44 ön, Dana60 arkadan başka kurtarmaz onu... 5.88 ayna marutide atarsanız 40" inch lastiklerle herşeyin üstünden geçer :smiley: ( ne proje oldu valla... )

ya yapma böyle projeler. cj ye binesim gelmiyor walla. ben önlere de dana60 diyordum kendimce. Bu arada şasi de oldukça geniş olmalı..

vaktiyle power wagondan çıkma ön arka dana60 buldum ( 4.11 üzerinde önler diskli) ama çok çok geniş o yüzden wagoneer'den çıkma dana44'lere döndüm... seneye artık :smiley:

aslında buldukça biriktireceksin. yada hurda bir power wagon bulacaksın kasayı atıp cj kupasını entegre edeceksin. üzerine bir V8.. şanzıman nedir en sağlamı?? onu bulmak gerek. birde sorum olacak bu amerikan power doch lar var, 6 silindir bunlardan ne çıkar ön arka şanzıman olarak. ben 2 tane buldum, tedaştan çıkma ikisi 5 e alınabilir. Tahminim ön dana44 arka dana60 gibi, iyi birşeyler varsa üzerinde bence denemeye değer. Konu da saptı ama. :D

Resimek-0066.jpg

Resimek-0067.jpg

Resimek-0072.jpg

Resimek-0073.jpg

Resimek-0074.jpg

Resimek-0075.jpg

Genelde ön arka dana60 çıkar :smiley: Benim bulduklarımda bunlarda çıkmaydı.

sanırım çok geniş olur birde devir tutturmak meseledir bunlarda. ama yapınca da nefis birşey çıkabilir ortaya. kafamdaki diğer projeleri tamamlayınca bu işe gireceğim. kararı verdim. şanzımanıda doch kamyonlarınkinden alırım. kamyon jeep arası bişi çıkar ortaya artık..

Şanzıman problem değil, Dodge şasesi kullanmanız lazım veya Dana60'ları daraltmanız lazım... neyse şimdi moderatörlerden azar işitmeyelim Jeep bölümünde devam ederiz ;D ...

Yeni konuya taşısak mı acaba "power wagon dan cj olur mu? " diye.. aslında ucuz bir projeye benziyor.

Çok ucuz bir proje olmaz... o dana60'lar şanzımanlar (ana+ arazi) komple dağılıp toplanacak... sonra dev lastikler bulmak... bir de dev motor :smiley: ama powerwagonları alıp şaseyi çöpe atıp, çelik çekme borudan şase yapıp kaya buggysi yapılabilir :smiley:

bence sağlam bir cj-8 şasisi üzerine cj-7 kupası yürüyen de power doch dan. lastiklere biraz masraf ederiz. 30 a bu iş biter.

2006_0318JeepOutside0017.jpg
543576_330_full.jpg
543576_386_full.jpg
Picture194.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri