Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,416

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

Cherokee alsanız? Land alırsanız genelde Landlarla gezersiniz (şahsi gözlemim)...

Ben dizele dönmeyi düşünüyorum ama önce kanunlar değişecek sonra benim yıllardır bitirmeye çalıştığımı 258I6 yağ yakmaya başlayacak....

Etiketler

evet orkun bey chrk için doğru söylüyorsunuz.
günlük kullanımda 4runner kullanıyorum. çok rahat ve arazici bir araç
onu satarsam 4.7 alıcam bir adet.

youtubede çok güzel yapılmış defender videoları var ve bence cj kadar başarılı. ama bizim ülkemizde defenderin göktuğ ve orkun abi gibi uç noktalarda modofiye yapan olmadığından bu konuda defender altta kaldığını düşünüyorum örneğin alttaki resimdeki defender in göktuğ abi nin arazide altta kalacağını düşünmüyorum

pics-med-62-226931-defender.jpg

pics-med-62-226932-defender.jpg

mud_2_604Medium.jpg

egemen' Alıntı:
tabiki en güzeli orjinali
ben arabaya 350 mot th350 şanz ve np205 arazi koydum. hepsi tahou nin ve benim motor 4 kep.
aaaaaaa bi baktık defransiyelin karpuzu solda arazi çıkışı sağda.
e napcaz şimdi. 2 ay 350 nin arazisini aradık. neyse ben kızdım tabi verin ben yapcam dedim. söktüm araziyi birkaç test ve araya flanş taşlama falan derken yaptık. hazır araziyi dağıtmışken oranınıda yükselttim.
aslında tahoe nin defleri koymak lazım ama çok uzun oluyor.
toleransa gelince salgı toleransı rulmanın toleransı kadar olması gerekir. o da 0.02 mm yi geçmez. rulman dağılırsa ne olur. tamam 300 de gider 500 de. rulmanın dış bileziğinin büyümesini piyasa aslında rulmanın dağılması olarak tabir ediyor. rulman bir dağılırsa bilya kırılmış demektir. allah korusun araç takla bile atabilir. rulmanda kolay dağılmaz ilk önce ses yapar hemen değişmesi gerekir.
benim favori kombinasyonum
350 v8 + th 400 şanz ( 4 ileri o.d.) dana 300 arazi 4:1 oran) dodge s100 kamyonet defransiyeli (koç kafa rot başları).
arkaya def lock yok. direk mil asfaltta gazlamamak kaydı ile ( atv misali)
lastiklerde jcb iş makinası ön lastikleri traction bar makas yok yay falan filan :smiley:
land cıların çok birşey olduğunu sanmıyorum onlar paraları gezmeye harcayabilirler.:smiley:

Egemen Bey benim şu an CJ mde kullandığım kombinasyon 305 V8+TH400+Np205 ,heralde yanlış hatırladınız TH400(4L80E) 3 ileri heavy duty.Yıllardır bu kombinasyonla kullanıyorum çok memnunnum.Belirtmek istediğiniz heralde 700r4 (overdrivelı) yada elektroniği olan 4L60E(91 yılından sonra 700r4 bu isimle anıldı.)
benimde şu an istediğim bir 700r4 ile teraflex low kitli Dana 300. :smiley:

"The TH400 is a heavy duty 3 speed automatic transmission used from 1967 until 1990 in GM trucks. It has been replaced by the 4L80E electronic controlled 4 speed overdrive automatic. The case is 24 1/2 inches long and has 13 bolts holding on the pan. This transmission was also used in 70s and late 60s Jeep vehicles."

Bende çok seviyorum 4runner'ları ama memlekette çok az var... geçen yeni model vardı bir tane satılık, Turkiye'de tek heralde :smiley:
4.7 Doğru seçim :D

egemen' Alıntı:
evet orkun bey chrk için doğru söylüyorsunuz.
günlük kullanımda 4runner kullanıyorum. çok rahat ve arazici bir araç
onu satarsam 4.7 alıcam bir adet.

jeep' Alıntı:
Bence bir defender bulup söyle 200 km filan yapıp sonra karar verin ne kadar gidebileceğinizi..

Camel Trophy 1992 – Guyana
Araç: Land Rover Defender 110 200 Tdi
Km:1400

Camel Trophy 1993 - Sabah-Malaysia
Km:1240

Camel Trophy 1994 - Argentina Paraguay Chile
Km:2350

Camel Trophy 1995 - Mundo Maya
Araç: Land Rover Defender 110 300 Tdi
Km:1520

Camel Trophy 1996 – Kalimantan
Km:1490

Camel Trophy 1997 – Mongolia
Km:1610

Camel Trophy 1998 - Tierra del Feugo
Km:5000

Türk Mührü

Asya kıtasının doğu ucundan başlayarak tüm Orta Asya Cumhuriyetlerini içine alarak bugünkü Türkiye topraklarında Ege denizine kadar uzanan toplam 26500Km lik bir yol.

Daha bu listeye başka ekleyebileceğim uzayıp giden expedisyonlar olacaktı ancak zaman yetersizliği ve işlerimin yoğunluğu nedeniyle yazamadım bile.
Bu aracı kim kaç yıldır kaç bin kilometre kullanmış onlarında hikayelerini yazamadım.neyse yeri gelir sözler biter eylem konuşur.
Siz hangi araçta rahatsanız o araç sizin için dünyanın en konforlu ve en güzel aracı olup çıkar bir anda.
Kimse kimseyi onu alma bunu al gibi düşüncelerle yolundan döndüremez.
Yukarıda yazılan bunca Km yapmış bir araca nasıl olurda 200 km yol yaptıktan sonra karar verebiliriz ki iyimi yoksda kötü mü olduğuna dair.

jeep' Alıntı:
Adam gitmiş ve haber olmuş. Marjinal bir durum bence.

Cj ile gitmedi diyemi haber oldu acaba yoksa her expedisyonun vaz geçilmez modeli olan Defenderi tercih ettiği içinmi haber oldu.

bunlar değil önemli olan.
hangi aracın hangi amaca hizmet ettiği!

CJ ekspedisyon aracıdır üzerinde km.'lerce yol yapılır diyen olmadı zaten :smiley: askerdeyseniz o ayrı :smiley: ama gerek gücü, gerek performansı ile benzin ve benzin istasyonu olduğu sürece yola devam eder. Sonuçta burada mukayese edilen 70 lerin ortası ile 90ların başında üretilmiş 2 araç... bence CJ zamanının çok ilersinde iken defender çok gerisinde...

defender iyidir hostur.ama cj nin eline su dokemez.kim demiş cjle ekspedisyon yapılmaz diye.bnce cj8 lede pekala yapılabilir.ama agır arazide cj nin yaptıgını landrover yapamaz.arada ciddi bir güç ve tork farkı var.bence defender sürenler bi kere cj sürse bdaha defendera binmezler :D

jeep' Alıntı:
O zaman arkanızdan su dökme de biz cj cilere düşer. Hayırlı yolculuklar.

sizede kayada çamurda iyi mücadeleler.

kimsenin su dökmeye teşebbüs etmesine gerek yok.
olay senin araç benim araç moduna dönmüş bu konu başlığı altında.
bilgi paylaşıldığı sürece çoğalır ilkesi unutulup bir kenara atılmış.
konunun başladığı nokta cj ile defender arasındaki artılar eksiler iken 5. sayfaya gelmeden "cj bunu yapar defender bakakalır, defender da bu yok ama bizde var" gibi garip yönlere sapmış.
şu saate kadar herhangi defender sahibinden cj ile ilgili kötü bir söylem yada dip not'a raslayan varsa beri gelsin.
konu amacından fazlasıyla saptığı ve ilginç bir boyut aldığı için buyrun bu sayfadan sonraki yazılarınızı "cj in tartışmasız üstünlüğü" adı altında diğer üyelerle paylaşın.

Neden hemen kızıp pes ediyorsunuz ki ben anlamadım. Bir tutturmuşsunuz ekspedisyon ekspedisyon bu nedir kardeşim biri açıklasın. Türkiye de kaç kişi defender alırken bu araç çok güzel ekspedisyon aracıdır bunu alayım demiştir. Bence güzel bir yerden tutturamadınız. Elinizdeki verileri iyi sunamadınız. Biz sizin aracınıza kötü demek ki cj den iyi değil dedik. Farkları bu dedik. Şimdi neden bizi tek başımıza bırakıyorsunuz ki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri